joi, decembrie 1, 2022

Germania, preferată în rândul studenților turci pentru studii în străinătate

Germania este principalele destinații preferate de studenții turci care doresc să studieze în străinătate, conform datelor oficiale, citat de Gazete Duvar.

Ministrul turc al Educației, Mahmut Özer susține că absolvenții de liceu turci care au plecat în străinătate au ales în mare parte universitățile germane pentru a studia,  în răspunsul său la o întrebare parlamentară depusă de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP).

Deputatul CHP, Ömer Fethi Gürer a întrebat, de asemenea, numărul personalului Ministerului Educației angajați în străinătate. În răspunsul său, ministrul Özer s-a abținut să dea un număr, spunând pur și simplu că „cei care au succes la examene câștigă dreptul de a fi numiți în străinătate”.

Deputatul Gürer i-a răspuns ministrului pentru neclaritatea sa, spunând că evită să ofere informații bazate pe statistici. 

„Nu deține Ministerul datele despre câți studenți și profesori cetățeni ai Republicii Turce sunt în străinătate?” a întrebat Gürer, solicitând ministrului să împărtășească aceste date.

După Germania, Franța și Țările de Jos sunt următoarele pe listă.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

Una dintre cele mai bune călătorii din lume pentru 2023: Istanbul-Sofia Express

Trenul de noapte din Turcia către Bulgaria a început să funcționeze din nou în acest an și a fost votat de Lonely...

Istanbul: Cum se menține cultura străveche a cafelei în lumea modernă

Există locuri mai proaste pentru o cafea de dimineață decât la unchiul Mustafa Jean. Stând pe unul dintre scaunele din curtea liniştită de lângă bulevardul Istiklal, îmi dau seama că nu sunt singurul care crede asta: o pisică de stradă şi-a găsit şi ea un loc propriu, ghemuită pe o pernă lângă mine raze. Un zgomot liniștit de cești vine din bucătăria mică din colț.

Criza economică din Turcia: Anvelope de iarnă au început să fie date în chirie

Serdar Pektaş, care lucrează de 10 ani ca producător de anvelope pentru autovehicule în districtul Kadirli, din Osmaniye, a decis să continue serviciul de închiriere a anvelopelor de iarnă pe care l-a început anul trecut.

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

Turcia: Numărul turiștilor a ajuns la 45 de milioane în 10 luni. Nemții pe primul loc

În aceeași perioadă a anului 2021, 2,75 milioane de turişti germani au venit în Turcia. În 2020, această cifră a fost de puțin peste 1 milion.