vineri, decembrie 1, 2023

Germania, preferată în rândul studenților turci pentru studii în străinătate

Germania este principalele destinații preferate de studenții turci care doresc să studieze în străinătate, conform datelor oficiale, citat de Gazete Duvar.

Ministrul turc al Educației, Mahmut Özer susține că absolvenții de liceu turci care au plecat în străinătate au ales în mare parte universitățile germane pentru a studia,  în răspunsul său la o întrebare parlamentară depusă de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP).

Deputatul CHP, Ömer Fethi Gürer a întrebat, de asemenea, numărul personalului Ministerului Educației angajați în străinătate. În răspunsul său, ministrul Özer s-a abținut să dea un număr, spunând pur și simplu că „cei care au succes la examene câștigă dreptul de a fi numiți în străinătate”.

Deputatul Gürer i-a răspuns ministrului pentru neclaritatea sa, spunând că evită să ofere informații bazate pe statistici. 

„Nu deține Ministerul datele despre câți studenți și profesori cetățeni ai Republicii Turce sunt în străinătate?” a întrebat Gürer, solicitând ministrului să împărtășească aceste date.

După Germania, Franța și Țările de Jos sunt următoarele pe listă.

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

Cupa Turciei se va juca în Arabia Saudită, în ciuda dorinței fotbaliștii de a juca în țară

Președintele Galatasaray, Dursun Özbek, a anunțat anterior că echipa sa a cerut ca meciul să se joace în Turcia „la 100 de ani de la Republica noastră”, în timp ce Fenerbahçe a cerut ca meciul să fie jucat pe Stadionul Olimpic Atatürk sau pe Stadionul Samsun 19 Mai.