joi, mai 19, 2022

Turcia: Ministrul Finanțelor a programat o vizită oficială în Egipt

Ninistrul turc de finanțe, Nureddin Nebati va călători luna viitoare în Egipt pentru a participa la o reuniune a Băncii Islamice de Dezvoltare, conform Turkish Minutes.

Grupul Băncii Islamice de Dezvoltare urmează să țină reuniunile anuale din 2022 la Sharm El-Sheikh, în perioada 1-4 iunie 2022, cu tema „Dincolo de recuperare: reziliență și durabilitate”. Evenimentul va avea loc sub patronajul președintelui egiptean, Abdel Fattah El-Sisi.

La întâlniri vor participa miniștrii economiei, planificării și finanțelor din 57 de țări membre ale băncii.

Nabati este de așteptat să se întâlnească cu ministrul egiptean de finanțe Mohamed Maait, în timpul evenimentului.

Relația s-a rupt în 2013

Turcia și Egiptul au rupt relațiile după răsturnarea în 2013 a fostului președinte islamist Mohamed Morsi, care a fost susținut de premierul turc și actualul președinte Recep Tayyip Erdogan. Cele două țări și-au expulzat ambasadorii și au rupt legăturile în același an.

După ce politica sa externă a lăsat Turcia izolată în regiune. Ankara a lansat o campanie, în 2020, pentru a repara legăturile, dar eforturile cu Cairo au dat până acum puține rezultate.

O nouă eră

Erdogan a declarat la sfârșitul anului 2021 că Turcia va lua măsuri pentru a îmbunătăți relațiile cu Egiptul și Israelul, similare celor luate cu Emiratele Arabe Unite.

Turcia a căutat o apropiere de Egipt la începutul anului 2021, în ciuda sprijinului părților opuse în conflictul din Libia.

În martie 2021, Ankara a declarat că a stabilit primele contacte diplomatice cu Cairo, în timp ce ministrul turc de externe a anunțat în aprilie o „nouă eră” a legăturilor cu Egiptul.

Cei doi au purtat din nou discuții în septembrie, fără ca eforturile lor de normalizarea a relațiilor să aibă progrese semnificative.

Erdogan și mecanismele de finanțare a terorismului pentru a-și viza adversarii

Persoanele ale căror nume apar pe listele publicate s-au confruntat cu diverse repercusiuni, inclusiv înghețarea sau închiderea conturilor, scoruri negative de credit și diverse alte dificultăți personale și financiare în țările occidentale.

Povestea ajunsă virală a unui fost cadet în vârstă de 22 de ani, condamnat la 7 ani de închisoare

Povestea ajunsă virală a unui fost cadet în vârstă de 22 de ani, condamnat la 7 ani de închisoare

Peste 72 la sută dintre turci sunt îngrijorați că nu pot plăti utilitățile

Peste 72 la sută dintre turci sunt îngrijorați că nu pot plăti utilitățile

Erdogan nu vrea Suedia și Finlandei în NATO: ”Au devenit un refugiu pentru terorism”

„Urmărim evoluțiile (despre procesul lor de aderare la NATO), însă nu vedem acest lucru în mod pozitiv. Țările scandinave sunt ca un refugiu sigur pentru organizațiile teroriste. PKK, DHKP-C și-au făcut cuib în țări precum Suedia sau Olanda. Sau chiar au un loc în parlamentele lor. În acel moment, nu putem considera asta într-un mod pozitiv”, a susținut  Erdoğan, într-un discurs.

Turcia: Ministrul Finanțelor a programat o vizită oficială în Egipt

Ninistrul turc de finanțe, Nureddin Nebati va călători luna viitoare în Egipt pentru a participa la o reuniune a Băncii Islamice de...

Turcia: Lucrătorii migranți sunt exploatați de angajatori 

Eyüp Özer de la United Metal Workers Union (Birlesik Metal Is) a declarat că mulți migranți nu pot obține un permis de muncă.

Fost agent de informații declarații despre răpirea disidenților din Africa și Asia

Un fost oficial la Organizația Națională de Informații (MIT) a declarat că organizația a returnat forțat în Turcia dizidenți din unele țări...

Erdogan își elimină concurența. Politician condamnat, cu interdicție de a mai face politică timp de cinci ani

Curtea de Casație a Turciei a decis o condamnare pentru una dintre numele vehiculate pentru alegerile din 2023, pentru primăria din Istanbul, conform presei turcești.