marți, martie 21, 2023

București: Verdict în cazul unei fundații umanitare acuzate de terorism 

Tribunalul București a dat verdictul în cazul unei fundații umanitare din România acuzate de terorism de către un jurnalist turc. 

Conform deciziei tribunalului, jurnalistul Yilmaz Hamdi, de la Gazete Balkan trebuie să plătească daune morale de 5.000 de lei către Fundația Tuna.

Pârâtul trebuie să șteargă toate articolele derogatorii la adresa fundației din perioada 2016-2019 și îi este interzis să mai publice astfel de știri.

Instanța l-a obligat pe Hamdi Yilmaz să publice decizia atât pe site-ul său, cât și într-un ziar național, pe cheltuiala sa.

Inculpatul: „Eu am făcut un război psihologic”

„Când privesc din punctul meu de vedere. Eu am facut un război psihologic, o luptă psihologică. Instanța a solicitat ca articolele pe care le-am scris după 2016 să fie eliminate de pe site-ul nostru. Acesta este prețul la care am ajuns în această luptă”, a susținut jurnalistul.

Reacția Fundației Tuna: „România este un stat de drept

„Legile au răspuns acestor persoane care fac acuzații grele, mai ales legat de terorism. Persoana respectivă a scris despre noi ca suntem organizație terorista, preşedintele Fundației este liderul organizației, au catalogat drept acțiunile caritabile şi festivalurile ca un de ‘act terorism’. România este un stat de drept, nu s-a lăsat influențat de acest discurs de ură. Noi vom apăra drepturile în limitele legilor întotdeauna”, reacționează președintele Fundației Tuna, Emin Korkut, după decizia judecătorilor.

Fundația Tuna îşi desfăşoară activitatea pe piaţa din România încă din anul 1995, organizând diferite activităţi culturale şi cu scop caritabil. Campaniile cele mai populare ale fundației sunt ”Un Paște Mai Bun” și Festivalul Turcesc.

Decizia este revocabilă în termen de 30 zile.

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.

Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți...

ONU pentru femei. Discuții despre arestarea arbitrară și torturarea femeilor din Turcia, Afganistan, Iran și Myanmar

Fundația Jurnaliștilor și Scriitorilor (JWF) din New York co-organizează 12 evenimente cu ocazia celei de-a 67-a sesiuni a Comisiei ONU pentru Statutul Femeii (CSW67), în parteneriat cu organizații ale societății civile și instituții de învățământ din întreaga lume, inclusiv România

Turcia: Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor

Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor din provinciile din sud-estul Turciei: Adıyaman și Şanlıurfa, conform Gazete Duvar.

Caz unic în Europa: Universitățile turcești fără autonomie. Erdogan deține controlul deplin asupra rectorilor

Potrivit raportului, președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan deține controlul deplin asupra numirii rectorilor universităților. Anterior, președintele trebuia să numească o persoană din trei candidați care au fost aleși de personalul universitar și de Consiliul de Învățământ Superior al Turciei (YÖK).

Imagini apocaliptice! Provinciile afectate de cutremur, inundate în urma ploilor torențiale

Ploile care au afectat regiunea de sud-est a Turciei de marți noaptea au făcut ravagii, lăsând case, spitale și afaceri inundate, conform...

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.