vineri, aprilie 19, 2024

București: Verdict în cazul unei fundații umanitare acuzate de terorism 

Tribunalul București a dat verdictul în cazul unei fundații umanitare din România acuzate de terorism de către un jurnalist turc. 

Conform deciziei tribunalului, jurnalistul Yilmaz Hamdi, de la Gazete Balkan trebuie să plătească daune morale de 5.000 de lei către Fundația Tuna.

Pârâtul trebuie să șteargă toate articolele derogatorii la adresa fundației din perioada 2016-2019 și îi este interzis să mai publice astfel de știri.

Instanța l-a obligat pe Hamdi Yilmaz să publice decizia atât pe site-ul său, cât și într-un ziar național, pe cheltuiala sa.

Inculpatul: „Eu am făcut un război psihologic”

„Când privesc din punctul meu de vedere. Eu am facut un război psihologic, o luptă psihologică. Instanța a solicitat ca articolele pe care le-am scris după 2016 să fie eliminate de pe site-ul nostru. Acesta este prețul la care am ajuns în această luptă”, a susținut jurnalistul.

Reacția Fundației Tuna: „România este un stat de drept

„Legile au răspuns acestor persoane care fac acuzații grele, mai ales legat de terorism. Persoana respectivă a scris despre noi ca suntem organizație terorista, preşedintele Fundației este liderul organizației, au catalogat drept acțiunile caritabile şi festivalurile ca un de ‘act terorism’. România este un stat de drept, nu s-a lăsat influențat de acest discurs de ură. Noi vom apăra drepturile în limitele legilor întotdeauna”, reacționează președintele Fundației Tuna, Emin Korkut, după decizia judecătorilor.

Fundația Tuna îşi desfăşoară activitatea pe piaţa din România încă din anul 1995, organizând diferite activităţi culturale şi cu scop caritabil. Campaniile cele mai populare ale fundației sunt ”Un Paște Mai Bun” și Festivalul Turcesc.

Decizia este revocabilă în termen de 30 zile.

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori.