luni, aprilie 8, 2024

București: Verdict în cazul unei fundații umanitare acuzate de terorism 

Tribunalul București a dat verdictul în cazul unei fundații umanitare din România acuzate de terorism de către un jurnalist turc. 

Conform deciziei tribunalului, jurnalistul Yilmaz Hamdi, de la Gazete Balkan trebuie să plătească daune morale de 5.000 de lei către Fundația Tuna.

Pârâtul trebuie să șteargă toate articolele derogatorii la adresa fundației din perioada 2016-2019 și îi este interzis să mai publice astfel de știri.

Instanța l-a obligat pe Hamdi Yilmaz să publice decizia atât pe site-ul său, cât și într-un ziar național, pe cheltuiala sa.

Inculpatul: „Eu am făcut un război psihologic”

„Când privesc din punctul meu de vedere. Eu am facut un război psihologic, o luptă psihologică. Instanța a solicitat ca articolele pe care le-am scris după 2016 să fie eliminate de pe site-ul nostru. Acesta este prețul la care am ajuns în această luptă”, a susținut jurnalistul.

Reacția Fundației Tuna: „România este un stat de drept

„Legile au răspuns acestor persoane care fac acuzații grele, mai ales legat de terorism. Persoana respectivă a scris despre noi ca suntem organizație terorista, preşedintele Fundației este liderul organizației, au catalogat drept acțiunile caritabile şi festivalurile ca un de ‘act terorism’. România este un stat de drept, nu s-a lăsat influențat de acest discurs de ură. Noi vom apăra drepturile în limitele legilor întotdeauna”, reacționează președintele Fundației Tuna, Emin Korkut, după decizia judecătorilor.

Fundația Tuna îşi desfăşoară activitatea pe piaţa din România încă din anul 1995, organizând diferite activităţi culturale şi cu scop caritabil. Campaniile cele mai populare ale fundației sunt ”Un Paște Mai Bun” și Festivalul Turcesc.

Decizia este revocabilă în termen de 30 zile.

Turcia. Fără taxe de drum și transportul public gratuit timp de 9 zile, cu ocazia Ramadan Bayram

În urma unui decret al președintelui Recep Tayyip Erdogan, Ministrului Transporturilor și Comunicațiilor, Abdulkadir Uraloglu, a anunțat drumurile și podurile publice vor fi gratuite timp de nouă zile în Istanbul, Ankara și Izmir.

Antalya: Povestea ciobanului care locuiește de 17 ani singur în munți

Turma de capre a lui Çabuk a fost furată peste noapte, în 2007. Acesta a spus că și-a închis caprele și, când s-a trezit dimineața, nu mai era niciuna.

Alegerile din Turcia. Reacții internaționale: „Moment de cotitură pentru Turcia?”

Partidul din opoziție, Partidul Republican al Poporului din Turcia( CHP) a strâns mai mult de 37% din voturi la nivel național, pe când partidul lui Erdogan, AKP, a primit aproximativ 35% din voturi.

Au făcut istorie! 11 orașe conduse de femei în Turcia.Cea mai tânără primăriță are 22 de ani

11 din 81 de provincii turcești vor avea primari femei, în ciuda faptul că în perioada premergătoare alegerilor locale din 31 martie, listele de candidați pentru primari au fost insuficiente în ceea ce privește egalitatea de gen pentru aproape toate partidele.

Cină de Iftar cu Andrew Tate. Canalul de stat, TRT, difuzează un interviu exclusiv

Yusuf Erim, redactor general al canalului, a împărtășit un fragment din cina sa cu Tate și a spus că cei doi au vorbit despre „problemele lui juridice, viitorul rețelelor sociale, geopolitică și multe altele”.

VIDEO.Istanbul: 29 de persoane ucise în incendiu de la un club de noapte

Cel puțin 29 de persoane au murit într-un incendiu care a început în timpul lucrărilor de reparații în timpul zilei la un...