marți, decembrie 6, 2022

București: Verdict în cazul unei fundații umanitare acuzate de terorism 

Tribunalul București a dat verdictul în cazul unei fundații umanitare din România acuzate de terorism de către un jurnalist turc. 

Conform deciziei tribunalului, jurnalistul Yilmaz Hamdi, de la Gazete Balkan trebuie să plătească daune morale de 5.000 de lei către Fundația Tuna.

Pârâtul trebuie să șteargă toate articolele derogatorii la adresa fundației din perioada 2016-2019 și îi este interzis să mai publice astfel de știri.

Instanța l-a obligat pe Hamdi Yilmaz să publice decizia atât pe site-ul său, cât și într-un ziar național, pe cheltuiala sa.

Inculpatul: „Eu am făcut un război psihologic”

„Când privesc din punctul meu de vedere. Eu am facut un război psihologic, o luptă psihologică. Instanța a solicitat ca articolele pe care le-am scris după 2016 să fie eliminate de pe site-ul nostru. Acesta este prețul la care am ajuns în această luptă”, a susținut jurnalistul.

Reacția Fundației Tuna: „România este un stat de drept

„Legile au răspuns acestor persoane care fac acuzații grele, mai ales legat de terorism. Persoana respectivă a scris despre noi ca suntem organizație terorista, preşedintele Fundației este liderul organizației, au catalogat drept acțiunile caritabile şi festivalurile ca un de ‘act terorism’. România este un stat de drept, nu s-a lăsat influențat de acest discurs de ură. Noi vom apăra drepturile în limitele legilor întotdeauna”, reacționează președintele Fundației Tuna, Emin Korkut, după decizia judecătorilor.

Fundația Tuna îşi desfăşoară activitatea pe piaţa din România încă din anul 1995, organizând diferite activităţi culturale şi cu scop caritabil. Campaniile cele mai populare ale fundației sunt ”Un Paște Mai Bun” și Festivalul Turcesc.

Decizia este revocabilă în termen de 30 zile.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.