marți, aprilie 16, 2024

Faimosul sportiv turc a devenit cetățean american. Și-a schimbat nume în „Libertate”


Jucătorul NBA, Enes Kanter, un critic al încălcărilor drepturilor omului în Turcia și China și-a schimbat numele în „libertate„, după ce a deveni cetățean american, conform Turkish Minutes.

Jucător al Boston Celtics va avea ceremonia de depunere a jurământului de cetățenie, luni după-amiază și, în același timp, va finaliza schimbarea numelui legal, a declarat managerul lui Kanter, Hank Fetic.

Vestea a fost raportată pentru prima dată de către NBA Shams Charania de la The Athletic și analist pentru Stadium.

Kanter i-a spus lui John Berman de la CNN că noul său nume de familie, „Freedom”, provine de la modul în care colegii săi îl strigă.

Un critic deschis al încălcărilor drepturilor omului, Kanter a folosit rețelele de socializare și îmbrăcăminte special concepute în timpul jocurilor NBA pentru a atrage atenția asupra modului în care China tratează comunitatea uigură, Tibet, Taiwan și Hong Kong.

Kanter, care locuiește în principal în Statele Unite de mai bine de un deceniu, și-a folosit platforma pentru a condamna autoritarismul prin care trece Turcia, sub președintele turc Recep Tayyip Erdogan în ultimii ani.

În trecut, Enes Kanter a mai avut probleme cu guvernul turc. În 2017, Kanter a spus despre președintele turc că este “Hitler al acestui secol”. De atunci, guvernul turc a cerut arestarea lui și l-a acuzat că face parte dintr-o organizație teroristă.  

România, prima țară pe care dorește să o viziteze

Enes Kanter a promis în 2017, într-o conferință, că România va fi prima ţară pe care o va vizita după ce va obţine cetăţenia americană.

În 2017, România a refuzat intrarea în țară a sportivului, ca urmare a anulării paşaportului său de către statul turc.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..