vineri, septembrie 2, 2022

Faimosul sportiv turc a devenit cetățean american. Și-a schimbat nume în „Libertate”


Jucătorul NBA, Enes Kanter, un critic al încălcărilor drepturilor omului în Turcia și China și-a schimbat numele în „libertate„, după ce a deveni cetățean american, conform Turkish Minutes.

Jucător al Boston Celtics va avea ceremonia de depunere a jurământului de cetățenie, luni după-amiază și, în același timp, va finaliza schimbarea numelui legal, a declarat managerul lui Kanter, Hank Fetic.

Vestea a fost raportată pentru prima dată de către NBA Shams Charania de la The Athletic și analist pentru Stadium.

Kanter i-a spus lui John Berman de la CNN că noul său nume de familie, „Freedom”, provine de la modul în care colegii săi îl strigă.

Un critic deschis al încălcărilor drepturilor omului, Kanter a folosit rețelele de socializare și îmbrăcăminte special concepute în timpul jocurilor NBA pentru a atrage atenția asupra modului în care China tratează comunitatea uigură, Tibet, Taiwan și Hong Kong.

Kanter, care locuiește în principal în Statele Unite de mai bine de un deceniu, și-a folosit platforma pentru a condamna autoritarismul prin care trece Turcia, sub președintele turc Recep Tayyip Erdogan în ultimii ani.

În trecut, Enes Kanter a mai avut probleme cu guvernul turc. În 2017, Kanter a spus despre președintele turc că este “Hitler al acestui secol”. De atunci, guvernul turc a cerut arestarea lui și l-a acuzat că face parte dintr-o organizație teroristă.  

România, prima țară pe care dorește să o viziteze

Enes Kanter a promis în 2017, într-o conferință, că România va fi prima ţară pe care o va vizita după ce va obţine cetăţenia americană.

În 2017, România a refuzat intrarea în țară a sportivului, ca urmare a anulării paşaportului său de către statul turc.

VIDEO. Surpriza unor turiști românii în Turcia. Au închiriat o cameră de hotel, dar a trebuit să o împartă cu pisicile

Un turist român a publicat un videoclip cu o pisică care încerca să între de pe balcon în camera de hotel din provincia vestică Çanakkale.

Iahtul de lux a lui Erdogan a fost văzut în tranzit în Bosfor pentru prima de la reamenajare

Un iaht prezidențial turc, cunoscut anterior ca nava auxiliară Yakamoz Y68 a marinei turce, a fost văzut pentru prima dată tranzitând Bosfor...

Criza economică: Turcii stau la cozi în fața băncilor pentru a primi până la 7.500 de lire cadou

Criza economică a lovit puternic Turcia și i-am văzut pe turci la cozi pentru a cumpăra ulei, pâine sau să pună benzină...

Turcia: Aplicație care localizează câinii maidanezi interzisă, după ce animalele au fost otrăvite

Avocații Baroului din Istanbul au declarat că tortura și uciderea animalelor constituie o infracțiune și au depus o cerere pentru închiderea aplicației online, Havrita. 

Vești proaste pentru turci!Prețurile la energie electrică și gaze cresc cu până la 50 la sută

Autoritatea de reglementare a energiei EMRA din Turcia a declarat că a crescut cu 20% prețurile la energie electrică casnică, cu 30% pe cele utilizate de sectoarele publice și de servicii și cu 50% pe cele utilizate în industrie, de pe 1 septembrie.

SUA îngrijorată de hărțuirea juridică, după arestarea unei vedete pop din Turcia

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că rămâne îngrijorat de eforturile pe scară largă din Turcia de a restricționa exprimarea prin cenzură și hărțuire judiciară după detenția lui artistei Gülșen.

Un jurnalist grec a fost deportat și interzis din Turcia. Motivul este „ordinea publică”

Într-o declarație scrisă și distribuită pe contul său de socializare, jurnalistul grec, Evangelos Areteosa a susținut că a zburat de la Bruxelles la aeroportul Sabiha Gökçen, din Istanbul, pe 25 august, unde a fost audiat de poliție timp de șapte ore.

Turcia a introdus pașaportul biometric: „În paginile din mijloc există o fotografie cu Hagia Sofia”

Süleyman Soylu, în timpul unei conferințe în locul unde a fost tipărit primul pașaport, a prezentat un prototip al noului pașaport turcesc.