marți, ianuarie 31, 2023

Faimosul sportiv turc a devenit cetățean american. Și-a schimbat nume în „Libertate”


Jucătorul NBA, Enes Kanter, un critic al încălcărilor drepturilor omului în Turcia și China și-a schimbat numele în „libertate„, după ce a deveni cetățean american, conform Turkish Minutes.

Jucător al Boston Celtics va avea ceremonia de depunere a jurământului de cetățenie, luni după-amiază și, în același timp, va finaliza schimbarea numelui legal, a declarat managerul lui Kanter, Hank Fetic.

Vestea a fost raportată pentru prima dată de către NBA Shams Charania de la The Athletic și analist pentru Stadium.

Kanter i-a spus lui John Berman de la CNN că noul său nume de familie, „Freedom”, provine de la modul în care colegii săi îl strigă.

Un critic deschis al încălcărilor drepturilor omului, Kanter a folosit rețelele de socializare și îmbrăcăminte special concepute în timpul jocurilor NBA pentru a atrage atenția asupra modului în care China tratează comunitatea uigură, Tibet, Taiwan și Hong Kong.

Kanter, care locuiește în principal în Statele Unite de mai bine de un deceniu, și-a folosit platforma pentru a condamna autoritarismul prin care trece Turcia, sub președintele turc Recep Tayyip Erdogan în ultimii ani.

În trecut, Enes Kanter a mai avut probleme cu guvernul turc. În 2017, Kanter a spus despre președintele turc că este “Hitler al acestui secol”. De atunci, guvernul turc a cerut arestarea lui și l-a acuzat că face parte dintr-o organizație teroristă.  

România, prima țară pe care dorește să o viziteze

Enes Kanter a promis în 2017, într-o conferință, că România va fi prima ţară pe care o va vizita după ce va obţine cetăţenia americană.

În 2017, România a refuzat intrarea în țară a sportivului, ca urmare a anulării paşaportului său de către statul turc.

Turcia: Pragul sărăciei a depășit de 3 ori salariu minim pe economie

Pragul de sărăcie indică banii necesari pentru ca o familie de patru persoane să se hrănească suficient și sănătos și acoperă și cheltuielile cu bunurile de bază precum îmbrăcăminte, chirie, electricitate, apă, transport, educație și sănătate. Acesta a crescut la 28.875 de lire în ianuarie, iar salariu minim este de 8.506 de lire.

Turcia: Poliția a spart ușa femeii care a dormit 3 zile și 3 nopți

Polițiștii a spart ușa apartamentul unei femei care a dormit 3 zile și 3 nopți, în provincia nordică Erzurum, conform DHA.

Erdogan catalogat ca „Piroman” de presa din Germania

Revista săptămânală germană Stern s-a referit la președintele turc Recep Tayyip Erdoğan drept un „incendiat” pe coperta ultimului său număr, spunând că președintele alimentează conflicte periculoase, inclusiv în Germania, pentru a-și asigura puterea în timp ce se pregătește pentru alegerile din mai.

Istanbul: Apel către locuitori pentru a opri risipa de apă: „ Să evităm consumul inconștient de apă și să ne concentrăm pe economisire”

Administrația de apă și canalizare din Istanbul (ISKI) a explicat că amenințările de secetă au făcut necesară schimbarea obiceiurilor de utilizare a apei în Turcia, precum și în întreaga lume.

Un turc, condamnat pentru fraudă, a vrut să fugă în România, cu un buletin românesc fals

Un cetățean turc a încercat să fugă în România, cu o carte de identitate românească falsă, conform Romanya Haber.

Reporter concediat după ce o știre despre sărăcia din Turcia a ajuns virală

În știrea de săptămâna trecută, al cărui videoclip a fost difuzat pe scară largă pe rețelele de socializare, băiatul îi spune lui Fatmanur Boylu, reporter la Habertürk TV, că mama lui i-a cumpărat „carne” pentru a sărbători notele mari pe care le-a obținut semestrul acesta.

Turcia: Femeie, închisă cu fiica de 3 luni, a fost eliberată

O femeie, care era în închisoare însoţită de fiica ei de 3 luni în închisoare, a fost eliberată condiţionat din cauza stării de sănătate a fiicei sale,

Expoziția  „Istoria fotbalului turc”. Erdogan expus, dar nu și Hakan Şükür

Hakan Şükür a fost exclus de la expoziția „Tuturi şi gol: expoziţia de istorie a fotbalului turc”, deschisă la Palat, cu participarea preşedintelui Erdoğan, a foştilor jucători naţionali de fotbal, a preşedinţilor de club şi a politicienilor.