sâmbătă, aprilie 9, 2022

Faimosul sportiv turc a devenit cetățean american. Și-a schimbat nume în „Libertate”


Jucătorul NBA, Enes Kanter, un critic al încălcărilor drepturilor omului în Turcia și China și-a schimbat numele în „libertate„, după ce a deveni cetățean american, conform Turkish Minutes.

Jucător al Boston Celtics va avea ceremonia de depunere a jurământului de cetățenie, luni după-amiază și, în același timp, va finaliza schimbarea numelui legal, a declarat managerul lui Kanter, Hank Fetic.

Vestea a fost raportată pentru prima dată de către NBA Shams Charania de la The Athletic și analist pentru Stadium.

Kanter i-a spus lui John Berman de la CNN că noul său nume de familie, „Freedom”, provine de la modul în care colegii săi îl strigă.

Un critic deschis al încălcărilor drepturilor omului, Kanter a folosit rețelele de socializare și îmbrăcăminte special concepute în timpul jocurilor NBA pentru a atrage atenția asupra modului în care China tratează comunitatea uigură, Tibet, Taiwan și Hong Kong.

Kanter, care locuiește în principal în Statele Unite de mai bine de un deceniu, și-a folosit platforma pentru a condamna autoritarismul prin care trece Turcia, sub președintele turc Recep Tayyip Erdogan în ultimii ani.

În trecut, Enes Kanter a mai avut probleme cu guvernul turc. În 2017, Kanter a spus despre președintele turc că este “Hitler al acestui secol”. De atunci, guvernul turc a cerut arestarea lui și l-a acuzat că face parte dintr-o organizație teroristă.  

România, prima țară pe care dorește să o viziteze

Enes Kanter a promis în 2017, într-o conferință, că România va fi prima ţară pe care o va vizita după ce va obţine cetăţenia americană.

În 2017, România a refuzat intrarea în țară a sportivului, ca urmare a anulării paşaportului său de către statul turc.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.