miercuri, martie 22, 2023

Dezastru în Turcia: Cel puțin 6 persoane ucise. Aproape 40 rănite în urma furtunilor violente

Cel puțin șase persoane, inclusiv un cetățean străin, au murit, iar aproape 40 de oameni au fost răniți, luni, după ce furtuni puternice au lovit cel mai mare oraș al Turciei, Istanbul, și regiunile înconjurătoare,conform presei turcești.

Două femei au murit în cartierele Esenyurt și Sultangazi din Istanbul, în timp ce un muncitor în construcții a murit când un zid l-a zdrobit în provincia nordică Zonguldak.

O persoană a murit în Kocaeli în timp ce încerca să-și întărească acoperișul casei, deoarece vânturile puternice au rupt structura și au dus-o pe o stradă.

Decesele au inclus o femeie care a murit încercând să-și protejeze fiul de căderea acoperișului din Esenyurt. Atât femeia, cât și fiul ei au fost îngropați sub acoperiș. În timp ce femeia a murit la fața locului, copilul a fost dus la spital.

Furtunile violente distrug cu ușurință acoperișurile caselor. Un caz a fost și noul acoperiș al unei terase din Istanbul.
Alertă portocalie

Condițiile meteorologice nefavorabile au determinat o suspendare a învățământului pentru o zi, marți, în 11 provincii, inclusiv Istanbul. 

De asemenea, învățământul superior a fost suspendat pentru o zi la cinci universități din provincie.

În Istanbulul a fost interzis folosirea motocicletelor și scuterelor electrice până la ora 18:00.

Serviciul Meteorologic de Stat (MGM) a emis o alertă portocalie pentru majoritatea părților Turciei, cu excepția Anatoliei de Sud-Est, deoarece furtunile puternice continuă.

Viteza vântului de vest și de sud-vest va fi între 60-90 de kilometri pe oră și va ajunge la peste 100 de kilometri pe oră în zonele înalte, conform MGM.Vânturile puternice sunt de așteptat să continue până pe 1 decembrie, seară.

116 incidente

Conform comunicatului AFAD, în provinciile Bursa, Bolu, Tekirdag și Yalova au avut loc un total de 116 incidente, inclusiv dezrădăcinarea copacilor și explozia de acoperișuri.

Un turn cu ceas a explodat din cauza vântului puternic din cartierul Çatalca. De asemenea, două autospeciale și un pickup s-au răsturnat în Çatalca. Nu au fost raportate răni.

Vântul puternic din Istanbul a luat inclusiv o mașină de spălat pe sus.

Mai multe ambarcațiuni au fost distruse de valurile puternice în Istanbul și alte provincii cu ieșire la mare.

Un vânzător de covrigi a fost dus la spital de urgentă după ce vântul l-a răsturnat cu tot cu taraba de covrigi.

Veste mult așteptată de turci! Prețul la carburant scade sub 20 de lire

Turcii, care au fost afectați de fluctuația prețurilor la carburanți pe fondul evenimentelor internaționale, se vor bucura de motorină mai ieftină, conform...

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.

Imagini apocaliptice! Provinciile afectate de cutremur, inundate în urma ploilor torențiale

Ploile care au afectat regiunea de sud-est a Turciei de marți noaptea au făcut ravagii, lăsând case, spitale și afaceri inundate, conform...

Kılıçdaroğlu, discurs către popor din bucătăria lui, cu Mărțisor legat la mână: „ Învingerea lui Erdoğan este cea mai ușoară parte”

Candidatul la președinție al Alianței Națiunilor și liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, a spus, pe 20 martie, că opoziția este unită nu numai pentru a-l învinge pe președintele Erdogan, ci mai ales pentru a reconstrui țara.

Turcia: Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor

Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor din provinciile din sud-estul Turciei: Adıyaman și Şanlıurfa, conform Gazete Duvar.

Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți...

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.