vineri, aprilie 8, 2022

Turcia interzice călătoriile din 5 țări africane din cauza noii variante Omicron

Turcia a impus o interdicție de călătorie din cinci țări africane după apariția unei noi variante de coronavirus, conform ministerului sănătății, citat de Turkish Minutes.

Fahrettin Koca a anunțat ministrul într-o postare pe Twitter.

„Călătoriile din Botswana, Republica Africa de Sud, Mozambic, Namibia și Zimbabwe către țara noastră prin toate punctele noastre de trecere a frontierei terestre, aeriene, maritime și feroviare nu vor fi permise începând din această seară”, se arată în postare.

Noua tulpină de coronavirus din Africa de Sud,  „Omicron” și desemnată,vineri, drept „o variantă de îngrijorare” de către Organizația Mondială a Sănătății.

Vestea variantei, care are un număr dublu de mutații față de varianta Delta, stârnește deja temeri în întreaga lume, deși doar câteva zeci de cazuri au fost identificate până acum.

Turcia a administrat aproximativ 120 de milioane de vaccinuri împotriva COVID-19, în principal Coronavac și Pfizer-BioNTech din China, 56,1 milioane de oameni primind o doză, aproximativ 50,3 milioane primind două doze și 12 milioane primind o a treia.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.