marți, februarie 27, 2024

Faimosul baschetbalist turc, Enes Kanter, a primit premiul pentru „Cel mai valoros patriot”, în SUA


Fosta vedetă NBA, Enes Kanter Freedom, a primit premiul „Most Valuable Patriot” (MVP) la cea de-a patra oară anuală Fox Nation’s Patriot Awards, la Hollywood, Florida, conform Outkick.com

Kanter și-a sacrificat cariera pentru a vorbi împotriva ipocriziei NBA cu privire la problemele drepturilor omului în țări cu care liga are afaceri, precum China și Turcia.

„Nu pot să vă mulțumesc suficient, băieți. Sunt cu adevărat onorat și umil să fiu aici”, le-a spus Kanter, gazdelor „Fox & Friends”, Steve Doocy, Ainsley Earhardt și Brian Kilmeade.

Fostul jucător s-a aventurat să-și amintească că a crescut în Turcia, unde sentimentul anti-occident era răspândit. Sportivul a povestit despre prietenii lui l-au încurajat să ardă steaguri americane.

„Mi-au dat chiar și un steag pentru a-l arde și m-am speriat atât de mult, încât l-am aruncat pe jos. Am alergat la mama mea. I-am spus mamei că prietenii mei îmi spun să-i urăsc pe americani și… americanii sunt răi, deci ce să fac? Și ea a spus, nu am de gând să-ți spun ce să faci, dar nu urî pe nimeni înainte de a-i întâlni. I-am promis mamei, tatălui meu… că nu voi urî pe nimeni înainte să-i întâlnesc.”, a povesti Kanter.

Kanter a primi Premiul pentru Curajul 2022, pe 6 aprilie, adresându-se la ceremonia la care a participat ambasadorii ONU, activiștii pentru drepturile omului și jurnaliştii din întreaga lume, la Summitul de la Geneva pentru Drepturile Omului și Democrație.

Baschetbalistul s-a implicat deseori în a atrage atenția asupra încălcărilor drepturilor omului din Turcia, în timpul regimului lui Erdogan. Activistul a făcut afirmații despre președintele turc precum:”Hitler al secolului secolului nostru„ sau ”Dictator Erdogan”

În 2017, baschetbalistul nu a putut intra în România, unde trebuie să participe la mai multe evenimente, din cauză că Turcia i-a anulat paşaportul, invocând vederile sale politice.

Operațiunea de căutare de la controversată mina de aur a fost oprită

Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, pe 17 februarie, a anunțat că licența minei a fost anulată.

52 de candidați pentru primăria Istanbulului la alegerile din martie 2024

Taylan Yıldız, care a fost membru al Consiliului Municipal din Istanbul între 2019 și 2023 din Partidul İYİ, va candida independent.

Un jurnalist riscă 10 ani de închisoare pentru insultarea lui Erdogan

Insultarea președintelui este o crimă în Turcia, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Cine îl jignește pe președinte riscă până la patru ani de închisoare, pedeapsă care poate fi majorată dacă infracțiunea a fost comisă prin intermediul mass-media.

Un englez s-a mutat într-un resort de cinci stele din Antalya ca să facă economie

Josh Kerr și-a împărtășit călătoria pe contul său TikTok și a spus că preferă să petreacă o lună la hotel în Antalya unde este „cald și însorit” și care costă 944 de lire sterline, decât să cheltuiască 950 de lire sterline pe lună pentru chirie și facturi pentru apartamentul său din Manchester.

SUA vizează 16 entități comerciale din Turcia pentru că ar fi ajutat Rusia

Firmele turcești menționate în lista întocmită de Departamentul Comerț au fost incluse în trei categorii diferite, în funcție de activitățile lor.