miercuri, noiembrie 30, 2022

Faimosul baschetbalist turc, Enes Kanter, a primit premiul pentru „Cel mai valoros patriot”, în SUA


Fosta vedetă NBA, Enes Kanter Freedom, a primit premiul „Most Valuable Patriot” (MVP) la cea de-a patra oară anuală Fox Nation’s Patriot Awards, la Hollywood, Florida, conform Outkick.com

Kanter și-a sacrificat cariera pentru a vorbi împotriva ipocriziei NBA cu privire la problemele drepturilor omului în țări cu care liga are afaceri, precum China și Turcia.

„Nu pot să vă mulțumesc suficient, băieți. Sunt cu adevărat onorat și umil să fiu aici”, le-a spus Kanter, gazdelor „Fox & Friends”, Steve Doocy, Ainsley Earhardt și Brian Kilmeade.

Fostul jucător s-a aventurat să-și amintească că a crescut în Turcia, unde sentimentul anti-occident era răspândit. Sportivul a povestit despre prietenii lui l-au încurajat să ardă steaguri americane.

„Mi-au dat chiar și un steag pentru a-l arde și m-am speriat atât de mult, încât l-am aruncat pe jos. Am alergat la mama mea. I-am spus mamei că prietenii mei îmi spun să-i urăsc pe americani și… americanii sunt răi, deci ce să fac? Și ea a spus, nu am de gând să-ți spun ce să faci, dar nu urî pe nimeni înainte de a-i întâlni. I-am promis mamei, tatălui meu… că nu voi urî pe nimeni înainte să-i întâlnesc.”, a povesti Kanter.

Kanter a primi Premiul pentru Curajul 2022, pe 6 aprilie, adresându-se la ceremonia la care a participat ambasadorii ONU, activiștii pentru drepturile omului și jurnaliştii din întreaga lume, la Summitul de la Geneva pentru Drepturile Omului și Democrație.

Baschetbalistul s-a implicat deseori în a atrage atenția asupra încălcărilor drepturilor omului din Turcia, în timpul regimului lui Erdogan. Activistul a făcut afirmații despre președintele turc precum:”Hitler al secolului secolului nostru„ sau ”Dictator Erdogan”

În 2017, baschetbalistul nu a putut intra în România, unde trebuie să participe la mai multe evenimente, din cauză că Turcia i-a anulat paşaportul, invocând vederile sale politice.

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

Demirtaș despre explozia din Istanbul: „Focalizați-vă pe fapte ascunse, nu pe este arătat”

În articolul său intitulat „Doar întreb”, Demirtaș a amintit că 52 de kilograme de explozibili au fost găsite într-o mașină de poliție în provincia estică, Yüksekova în martie și a examinat declarațiile ministrului de interne, Süleyman Soylu.

Una dintre cele mai bune călătorii din lume pentru 2023: Istanbul-Sofia Express

Trenul de noapte din Turcia către Bulgaria a început să funcționeze din nou în acest an și a fost votat de Lonely...

Istanbul: Cum se menține cultura străveche a cafelei în lumea modernă

Există locuri mai proaste pentru o cafea de dimineață decât la unchiul Mustafa Jean. Stând pe unul dintre scaunele din curtea liniştită de lângă bulevardul Istiklal, îmi dau seama că nu sunt singurul care crede asta: o pisică de stradă şi-a găsit şi ea un loc propriu, ghemuită pe o pernă lângă mine raze. Un zgomot liniștit de cești vine din bucătăria mică din colț.

Turcia: Numărul turiștilor a ajuns la 45 de milioane în 10 luni. Nemții pe primul loc

În aceeași perioadă a anului 2021, 2,75 milioane de turişti germani au venit în Turcia. În 2020, această cifră a fost de puțin peste 1 milion.

Criza economică din Turcia: Anvelope de iarnă au început să fie date în chirie

Serdar Pektaş, care lucrează de 10 ani ca producător de anvelope pentru autovehicule în districtul Kadirli, din Osmaniye, a decis să continue serviciul de închiriere a anvelopelor de iarnă pe care l-a început anul trecut.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.