joi, martie 23, 2023

Faimosul baschetbalist turc, Enes Kanter, a primit premiul pentru „Cel mai valoros patriot”, în SUA


Fosta vedetă NBA, Enes Kanter Freedom, a primit premiul „Most Valuable Patriot” (MVP) la cea de-a patra oară anuală Fox Nation’s Patriot Awards, la Hollywood, Florida, conform Outkick.com

Kanter și-a sacrificat cariera pentru a vorbi împotriva ipocriziei NBA cu privire la problemele drepturilor omului în țări cu care liga are afaceri, precum China și Turcia.

„Nu pot să vă mulțumesc suficient, băieți. Sunt cu adevărat onorat și umil să fiu aici”, le-a spus Kanter, gazdelor „Fox & Friends”, Steve Doocy, Ainsley Earhardt și Brian Kilmeade.

Fostul jucător s-a aventurat să-și amintească că a crescut în Turcia, unde sentimentul anti-occident era răspândit. Sportivul a povestit despre prietenii lui l-au încurajat să ardă steaguri americane.

„Mi-au dat chiar și un steag pentru a-l arde și m-am speriat atât de mult, încât l-am aruncat pe jos. Am alergat la mama mea. I-am spus mamei că prietenii mei îmi spun să-i urăsc pe americani și… americanii sunt răi, deci ce să fac? Și ea a spus, nu am de gând să-ți spun ce să faci, dar nu urî pe nimeni înainte de a-i întâlni. I-am promis mamei, tatălui meu… că nu voi urî pe nimeni înainte să-i întâlnesc.”, a povesti Kanter.

Kanter a primi Premiul pentru Curajul 2022, pe 6 aprilie, adresându-se la ceremonia la care a participat ambasadorii ONU, activiștii pentru drepturile omului și jurnaliştii din întreaga lume, la Summitul de la Geneva pentru Drepturile Omului și Democrație.

Baschetbalistul s-a implicat deseori în a atrage atenția asupra încălcărilor drepturilor omului din Turcia, în timpul regimului lui Erdogan. Activistul a făcut afirmații despre președintele turc precum:”Hitler al secolului secolului nostru„ sau ”Dictator Erdogan”

În 2017, baschetbalistul nu a putut intra în România, unde trebuie să participe la mai multe evenimente, din cauză că Turcia i-a anulat paşaportul, invocând vederile sale politice.

Faimosul fotbalist, Mesut Özil se retrage din sport. Presa speculează că va fi parlament în partidul lui Erdogan

Fotbalistul turco-german, Mesut Özil și-a anunțat, miercuri, retragerea la vârsta de 34 de ani, iar presa turcă speculează cu privire la posibila sa numire în parlament din partea partidului lui Erdogan.

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.

Kılıçdaroğlu, discurs către popor din bucătăria lui, cu Mărțisor legat la mână: „ Învingerea lui Erdoğan este cea mai ușoară parte”

Candidatul la președinție al Alianței Națiunilor și liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, a spus, pe 20 martie, că opoziția este unită nu numai pentru a-l învinge pe președintele Erdogan, ci mai ales pentru a reconstrui țara.

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.

Jurnaliștii din Grecia dau în judecată Turcia! Echipamentul le-a fost distrus în timp ce raportau despre cutremure

Jurnaliștii vor lua măsuri legale nu numai pentru a solicita despăgubiri pentru echipamentul lor distrus, ci și pentru că au fost împiedicați să-și facă treaba.

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.

Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți...

47 de persoane au reținute după ce au oferit ajutor victimelor represiunii guvernului turc

În cadrul unei anchete declanșate de Procuratura Generală din İzmir, poliția a percheziționat casele a 57 de suspecți și a reținut 47 dintre aceștia, confiscându-le economiile, bijuterii, telefoane mobile și computere.