joi, februarie 22, 2024

Erdogan a dat mâna cu Sisi, președintele Egiptului


Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan a strâns mâna cu omologul său egiptean, Abdel Fattah el-Sisi, cu ocazia Cupei Mondiale din Qatar, pe 20 noiembrie, conform Gazete Duvar.

Agenția Anadolu, deținută de statul turc, informează că Erdogan s-a întâlnit pentru scurt timp, cu Sisi și cu alți lideri, inclusiv cu președintele palestinian, Mahmoud Abbas și cu regele Abdullah al Iordaniei.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea președinției egiptene.

Legăturile Ankarei cu Cairo au fost tensionate de când Sisi, pe atunci șeful armatei egiptene, a condus în 2013 înlăturarea lui Mohamed Mursi din Frăția Musulmană, care a fost puternic susținut de Erdoğan.

Cele două țări au început consultări între înalți oficiali ai ministerului de externe anul trecut, pe fondul eforturilor Turciei de a reduce tensiunile cu Egiptul, Emiratele Arabe Unite, Israelul și Arabia Saudită.

Oficialii egipteni și-au exprimat prudență față de orice apropiere, deși Erdogan a spus în iulie că nu există niciun motiv pentru care discuțiile la nivel înalt să nu aibă loc.

În ciuda fricțiunilor politice, Ankara spune că Cairo rămâne cel mai mare partener comercial al său african, valoarea comerțului fiind de 4,86 ​​miliarde de dolari anul trecut, doar o scădere marginală față de 2012, un an înainte ca aliatul Turciei, Mohamed Mursi să fie depășit.

Un englez s-a mutat într-un resort de cinci stele din Antalya ca să facă economie

Josh Kerr și-a împărtășit călătoria pe contul său TikTok și a spus că preferă să petreacă o lună la hotel în Antalya unde este „cald și însorit” și care costă 944 de lire sterline, decât să cheltuiască 950 de lire sterline pe lună pentru chirie și facturi pentru apartamentul său din Manchester.

Turcia: Un jurnalist riscă 5 ani de închisoare după ce a scris despre corupția din justiție

Tolga Şardan este acuzat de „diseminarea publică a informaţiilor înşelătoare” şi „insultarea organelor judiciare ale statului” în temeiul Codului penal turc (TCK) în rechizitoriul de şase pagini.

Un nou capitol între Turcia și Egipt. Erdogan primit cu fanfară de către Sisi

Sisi l-a întâmpinat personal pe Erdoğan cu fanfară pe aeroportul din Cairo, înainte ca cei doi să semneze mai multe acorduri.

Operațiunea de căutare de la controversată mina de aur a fost oprită

Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, pe 17 februarie, a anunțat că licența minei a fost anulată.

Ahmet Altan și alți faimoși jurnaliști condamnaţi la închisoare pentru terorism, după rejudecare

Aceștia au fost condamnați sub acuzații de terorism pentru că au lucrat anterior la instituții de presă considerate apropiate mișcării Gülen.