vineri, mai 24, 2024

Erdogan a dat mâna cu Sisi, președintele Egiptului


Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan a strâns mâna cu omologul său egiptean, Abdel Fattah el-Sisi, cu ocazia Cupei Mondiale din Qatar, pe 20 noiembrie, conform Gazete Duvar.

Agenția Anadolu, deținută de statul turc, informează că Erdogan s-a întâlnit pentru scurt timp, cu Sisi și cu alți lideri, inclusiv cu președintele palestinian, Mahmoud Abbas și cu regele Abdullah al Iordaniei.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea președinției egiptene.

Legăturile Ankarei cu Cairo au fost tensionate de când Sisi, pe atunci șeful armatei egiptene, a condus în 2013 înlăturarea lui Mohamed Mursi din Frăția Musulmană, care a fost puternic susținut de Erdoğan.

Cele două țări au început consultări între înalți oficiali ai ministerului de externe anul trecut, pe fondul eforturilor Turciei de a reduce tensiunile cu Egiptul, Emiratele Arabe Unite, Israelul și Arabia Saudită.

Oficialii egipteni și-au exprimat prudență față de orice apropiere, deși Erdogan a spus în iulie că nu există niciun motiv pentru care discuțiile la nivel înalt să nu aibă loc.

În ciuda fricțiunilor politice, Ankara spune că Cairo rămâne cel mai mare partener comercial al său african, valoarea comerțului fiind de 4,86 ​​miliarde de dolari anul trecut, doar o scădere marginală față de 2012, un an înainte ca aliatul Turciei, Mohamed Mursi să fie depășit.

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park. 

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei. 

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.