luni, aprilie 15, 2024

Turcia: Un post de știri a difuzat imagini cu casa unui jurnalist exilat în Suedia

Postul de știri de stat, TRT Haber, din Turcia a vizat un jurnalist turc în exil difuzând imagini cu casa lui din Stockholm, conform Stockholm Center for Freedom.

Enes Boyraz de la TRT a dezvăluit imagini cu casa lui Bülent Keneş, alături de o ştire despre cererea Turciei de extrădare a lui Keneş.

Boyraz a spus că justiția suedeză va lua în curând o decizie cu privire la extrădarea lui Keneș în Turcia.

Ca răspuns reporterului TRT Haber, Keneş a postat pe Twitter că crede că Boyraz este un jurnalist tânăr şi fără experienţă şi că îşi distruge propriul nume.

„Dacă vrei să faci jurnalism, sună-mă. Fii oaspetele meu acasă. În loc să filmezi pe furiș casa mea de departe, bea ceai cu mine și pune-mi întrebările”, spune Keneș.

Condiția pentru a intra în NATO

Keneş, un academic şi fost redactor-şef al cotidianului Today’s Zaman, în limbă engleză, se numără printre o serie de dizidenţi politici a căror extrădare este cerută de Turcia din Suedia în schimbul ca Turcia să renunţe la obiecţia faţă de aderarea ţării nordice la NATO.

Turcia, membru NATO, amenință că va îngheța încercările Suediei și Finlandei de a adera la NATO dacă nu extrădează zeci de persoane pe care Ankara le acuză de „terorism”.

Keneș a fost supus recent unei presiuni crescânde din partea guvernului turc și a instituțiilor media proguvernamentale.

Președintele Recep Tayyip Erdoğan l-a numit pe Keneș „terorist” în timpul unei conferințe de presă cu prim-ministrul suedez, Ulf Kristersson, de la Ankara.

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești