miercuri, noiembrie 30, 2022

Turcia: Un post de știri a difuzat imagini cu casa unui jurnalist exilat în Suedia

Postul de știri de stat, TRT Haber, din Turcia a vizat un jurnalist turc în exil difuzând imagini cu casa lui din Stockholm, conform Stockholm Center for Freedom.

Enes Boyraz de la TRT a dezvăluit imagini cu casa lui Bülent Keneş, alături de o ştire despre cererea Turciei de extrădare a lui Keneş.

Boyraz a spus că justiția suedeză va lua în curând o decizie cu privire la extrădarea lui Keneș în Turcia.

Ca răspuns reporterului TRT Haber, Keneş a postat pe Twitter că crede că Boyraz este un jurnalist tânăr şi fără experienţă şi că îşi distruge propriul nume.

„Dacă vrei să faci jurnalism, sună-mă. Fii oaspetele meu acasă. În loc să filmezi pe furiș casa mea de departe, bea ceai cu mine și pune-mi întrebările”, spune Keneș.

Condiția pentru a intra în NATO

Keneş, un academic şi fost redactor-şef al cotidianului Today’s Zaman, în limbă engleză, se numără printre o serie de dizidenţi politici a căror extrădare este cerută de Turcia din Suedia în schimbul ca Turcia să renunţe la obiecţia faţă de aderarea ţării nordice la NATO.

Turcia, membru NATO, amenință că va îngheța încercările Suediei și Finlandei de a adera la NATO dacă nu extrădează zeci de persoane pe care Ankara le acuză de „terorism”.

Keneș a fost supus recent unei presiuni crescânde din partea guvernului turc și a instituțiilor media proguvernamentale.

Președintele Recep Tayyip Erdoğan l-a numit pe Keneș „terorist” în timpul unei conferințe de presă cu prim-ministrul suedez, Ulf Kristersson, de la Ankara.

Criza economică din Turcia: Anvelope de iarnă au început să fie date în chirie

Serdar Pektaş, care lucrează de 10 ani ca producător de anvelope pentru autovehicule în districtul Kadirli, din Osmaniye, a decis să continue serviciul de închiriere a anvelopelor de iarnă pe care l-a început anul trecut.

Turcia: Numărul turiștilor a ajuns la 45 de milioane în 10 luni. Nemții pe primul loc

În aceeași perioadă a anului 2021, 2,75 milioane de turişti germani au venit în Turcia. În 2020, această cifră a fost de puțin peste 1 milion.

Demirtaș despre explozia din Istanbul: „Focalizați-vă pe fapte ascunse, nu pe este arătat”

În articolul său intitulat „Doar întreb”, Demirtaș a amintit că 52 de kilograme de explozibili au fost găsite într-o mașină de poliție în provincia estică, Yüksekova în martie și a examinat declarațiile ministrului de interne, Süleyman Soylu.

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

Istanbul: Cum se menține cultura străveche a cafelei în lumea modernă

Există locuri mai proaste pentru o cafea de dimineață decât la unchiul Mustafa Jean. Stând pe unul dintre scaunele din curtea liniştită de lângă bulevardul Istiklal, îmi dau seama că nu sunt singurul care crede asta: o pisică de stradă şi-a găsit şi ea un loc propriu, ghemuită pe o pernă lângă mine raze. Un zgomot liniștit de cești vine din bucătăria mică din colț.

Una dintre cele mai bune călătorii din lume pentru 2023: Istanbul-Sofia Express

Trenul de noapte din Turcia către Bulgaria a început să funcționeze din nou în acest an și a fost votat de Lonely...