vineri, martie 31, 2023

Turcia: Un post de știri a difuzat imagini cu casa unui jurnalist exilat în Suedia

Postul de știri de stat, TRT Haber, din Turcia a vizat un jurnalist turc în exil difuzând imagini cu casa lui din Stockholm, conform Stockholm Center for Freedom.

Enes Boyraz de la TRT a dezvăluit imagini cu casa lui Bülent Keneş, alături de o ştire despre cererea Turciei de extrădare a lui Keneş.

Boyraz a spus că justiția suedeză va lua în curând o decizie cu privire la extrădarea lui Keneș în Turcia.

Ca răspuns reporterului TRT Haber, Keneş a postat pe Twitter că crede că Boyraz este un jurnalist tânăr şi fără experienţă şi că îşi distruge propriul nume.

„Dacă vrei să faci jurnalism, sună-mă. Fii oaspetele meu acasă. În loc să filmezi pe furiș casa mea de departe, bea ceai cu mine și pune-mi întrebările”, spune Keneș.

Condiția pentru a intra în NATO

Keneş, un academic şi fost redactor-şef al cotidianului Today’s Zaman, în limbă engleză, se numără printre o serie de dizidenţi politici a căror extrădare este cerută de Turcia din Suedia în schimbul ca Turcia să renunţe la obiecţia faţă de aderarea ţării nordice la NATO.

Turcia, membru NATO, amenință că va îngheța încercările Suediei și Finlandei de a adera la NATO dacă nu extrădează zeci de persoane pe care Ankara le acuză de „terorism”.

Keneș a fost supus recent unei presiuni crescânde din partea guvernului turc și a instituțiilor media proguvernamentale.

Președintele Recep Tayyip Erdoğan l-a numit pe Keneș „terorist” în timpul unei conferințe de presă cu prim-ministrul suedez, Ulf Kristersson, de la Ankara.

Erdogan a promis creștere a salariului minim în iulie. Prețurile la gaz și curent vor scădea

Turcia a majorat salariul minim cu aproximativ 54,66% la 8.506 lire (444 dolari) în prima lună a anului 2023. În iulie 2022, salariul minim a crescut cu 30% pentru a doua oară în 2022, în fața inflației ridicate.

Kılıçdaroğlu și-a lansează campania electorală. Mărțișorul folosit ca simbol:„Îți promit că primăvara va veni din nou”

În videoclip, Kılıçdaroğlu a spus „Vă promit, o Turcie care îi iubește și îi respectă pe cei care sunt diferiți așa cum sunt. O Turcie căreia îi place să trăiască.”, susține politicianul.

27 martie, ultima zi în care se poate depune candidatura. Un faimos actor vrea să fie deputat

27 martie este ultima zi în care candidații vor fi desemnați de alegătorii care încearcă să adune 100 de mii de semnături,...

190 de miliarde de vânzări către străini: Cumpărarea unei case în Turcia a devenit un vis pentru cetățeni

Deputatul CHP İzmir, Özcan Purçu a înaintat o întrebare către Ministeru Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice cu privire la vânzarea de locuințe către străini.

Alegerile din Turcia sunt mai vulnerabile decât cele din Zimbabwe și Pakistan

Potrivit noului index al Freedom House, care își propune să investigheze relația dintre platformele digitale și integritatea alegerilor, Turcia este una dintre mai vulnerabile țările din lume.

Salvator din Craiova povestește despre experiența din Hatay: „Am văzut imagini de nedescris.”

O echipă formată din opt oameni şi şase câini din Dolj, a participat la salvarea victimelor cutremurului din Hatay, Turcia, la scurt...

Scenariile AI cu Erdogan au ajuns virale. Iată imaginile în cazul în care câștigă sau pierde alegerile

Platforma de documentare turcă, 140journos, a creat cu ajutorul programele de inteligență artificială, viața post-electorală a președintelui Recep Tayyip Erdogan

Eurostat: 145% mai mulți turci au solicitat azil în UE în 2022

Potrivit Eurostat, în 49.720 de turci au căutat adăpost în țările europene în 2022, comparativ cu anul 2021, când 20.315 cetățeni turci au solicitat azil.