joi, februarie 29, 2024

Erdogan a promis creștere a salariului minim în iulie. Prețurile la gaz și curent vor scădea

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan a anunțat că salariul minim va crește în iulie pentru a doua oară în acest an, iar prețurile la gaz și curent vor scădea.

Întrebat după reuniunea grupului parlamentar al AKP dacă va exista o creștere a salariului minim, Erdoğan a spus că „se va întâmpla în iulie”

În timpul ședinței grupului parlamentar al AKP, Erdoğan a anunțat, de asemenea, că prețurile la energie electrică vor fi reduse cu 15% pentru toți utilizatorii, iar prețurile la gaze cu 25% pentru consumul industrial în aprilie.

Turcia a majorat salariul minim cu aproximativ 54,66% la 8.506 lire (444 dolari) în prima lună a anului 2023. În iulie 2022, salariul minim a crescut cu 30% pentru a doua oară în 2022, în fața inflației ridicate.

Mișcările au venit înaintea alegerilor istorice din 2023, la aniversarea a 100 de ani de la întemeierea Republicii. Turcia va organiza alegeri parlamentare și prezidențiale pe 14 mai.

Institutul de Statistică din Turcia (TURKSTAT) a raportat o rată anuală a inflației de 55,18 la sută în februarie, în timp ce grupul independent de inflație ENAG a estimat cifra la 126,91 la sută.

Caz tragic! O tânără profesoară a murit de cancer, după ce a fost închisă după gratii

Conform rapoartelor medicale, livrarea rezultatelor testelor ei a fost amânată de închisoare din İzmir cu șase luni, timp în care tumora a crescut agresiv.

52 de candidați pentru primăria Istanbulului la alegerile din martie 2024

Taylan Yıldız, care a fost membru al Consiliului Municipal din Istanbul între 2019 și 2023 din Partidul İYİ, va candida independent.

SUA vizează 16 entități comerciale din Turcia pentru că ar fi ajutat Rusia

Firmele turcești menționate în lista întocmită de Departamentul Comerț au fost incluse în trei categorii diferite, în funcție de activitățile lor.

Un jurnalist riscă 10 ani de închisoare pentru insultarea lui Erdogan

Insultarea președintelui este o crimă în Turcia, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Cine îl jignește pe președinte riscă până la patru ani de închisoare, pedeapsă care poate fi majorată dacă infracțiunea a fost comisă prin intermediul mass-media.