duminică, aprilie 21, 2024

Turcii nu l-au ascultat pe Erdogan! Rata fertilității a scăzut cel mai mult din Europa

Turcia a fost țara în care rata fertilității a scăzut cel mai mult în ultimii 20 de ani în Europa, conform Bold Medya.

În ultimii 20 de ani, s-a înregistrat o creștere cu 7% a ratei totale de fertilitate în Europa, țara cu cea mai mare rată totală de fertilitate din Europa în 2021 a fost Franța cu 1,84.

Cu toate acestea, raportul indică faptul că rata fertilității în Turcia a scăzut cu 29 la sută, de la 2,38 în 2001, la 1,7 în 2021.

România în topul țărilor

Țările cu cea mai scăzută rată totală de fertilitate sunt Malta (1,13), Spania (1,19) și Italia (1,25). Rata fertilității este de 1,62 în Țările de Jos: 1,61 în Marea Britanie și 1,58 în Germania.În Danemarca, Anglia și Franța, s-a înregistrat o scădere de 1-3 la sută.

Cea mai mare creștere a fost în Cehia (59%) și România (43%).

Turcia are mămici tinere

Deși, Turcia este țara cu cea mai scăzută rată de fertilitate, această rată este încă peste multe țări europene.

Datele arată că femeile din Turcia devin mame mai devreme decât în ​​Europa. Vârsta medie a mamei la prima naștere a fost de 26,7 ani în Turcia în 2021. Media UE este de 29,7 ani. Turcia ocupă locul trei dintre ultimele 36 de țări în acest domeniu.

Rata totală de fertilitate arată numărul mediu de copii pe care o femeie îi poate naște în grupa de vârstă 15-49 de ani, care este perioada fertilă, conform datelor oficiale ale țărilor,

Erdogan:„Faceți 5 copii, nu doar 3”

Presedintele turc, Recep Tayyip Erdogan a îndemnat deseori turcii să formeze familii numeroase și să facă nu doar trei, ci cinci copii.

„Educați-vă copiii in cele mai bune scoli, asigurați-vă că familiile voastre trăiesc în cele mai bune locuri, trăiți in cele mai bune case, conduceți cele mai bune mașini si faceți cinci copii, nu doar trei”, a spus Erdogan, intr-un discurs sustinut la Eskisehir, in sudul Istanbulului, în 2017.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.