luni, decembrie 11, 2023

Eurostat: 145% mai mulți turci au solicitat azil în UE în 2022

Numărul de turci care solicită azil în UE a crescut cu 145% în 2022, conform Stockholm Center for Freedom.

Potrivit Eurostat, în 49.720 de turci au căutat adăpost în țările europene în 2022, comparativ cu anul 2021, când 20.315 cetățeni turci au solicitat azil.

Anul trecut, aproximativ jumătate din cererile de azil, 23.940, din partea turcilor au fost depuse în Germania, 10.005 au fost depuse în Franța, urmate de Elveția și Olanda.

Protecție internațională

În 2022, 881.220 de solicitanți de azil pentru prima dată au solicitat protecție internațională în UE, în creștere cu 64% față de 2021.

Acest număr este cel mai mare de la vârfurile din 2015 și 2016, după războiul din Siria. În 2016, numărul sa stabilizat la aproximativ 1,2 milioane și a scăzut semnificativ până în 2018.

Mii de oameni au fugit din Turcia din cauza campania de epurare a guvernului turc după lovitura de stat din 2016.Mulți au încercat să fugă ilegal, deoarece guvernul a anulat pașapoartele a mii de oameni.

Scandal în Turcia. Faimoși fotbaliști au pierdut milioane de dolari într-o schemă de investiții: „Terim Fund”

Ancheta asupra acuzațiilor, care a fost lansată de Procuratura Generală din Istanbul în aprilie în urma unei plângeri din partea victimelor, inițial nu a atras atenția mass-media pe care o merita, iar informațiile referitoare la acestea au fost deosebit de limitate și controlate.

Turcia. O faimoasă jurnalistă, în vârstă de 79 de ani, închisă pentru un articol scris în urmă cu 7 ani

Ilıcak, în vârstă de 79 de ani, a fost pusă într-o închisoare din provincia nord-vest Sakarya, după ce o instanță de apel i-a confirmat pedeapsa de doi ani și jumătate.

Turcia: Autoritățile cer ștergerea postărilor care dezvăluie comerțul fiului fostului premier cu Israelul

FreeWeb Turkey a raportat, joi, că un tribunal din Ankara i-a ordonat lui Metin Cihan să-și ștergă toate Tweet-urile despre Yildirim și fiul său, Erkam. 

Erdogan vizitează Atena în încercarea de a deschide „o nouă pagină” în relații cu Grecia

În întâlnirile cu premierul grec, Kyriakos Mitsotakis și președintele, Katerina Sakellaropoulou, liderul turc este așteptat să discute despre comerț, probleme regionale și problema a migrației.

Turcia: Aproape 2.000 de muncitori au murit în accidente de muncă în 2023

Turcia a înregistrat cel puțin 1.772 de decese în accidente de muncă în primele 11 luni ale anului 2023, relatează Stockholm Center...

Regizoarea de film, cenzurată de guvernul lui Erdogan, premiată pentru documentarul despre victimele puciului eșuat

Regizoarea de film, cenzurată de guvernul lui Erdogan, premiată pentru documentarul despre victimele puciului eșuat