duminică, iulie 21, 2024

Eurostat: 145% mai mulți turci au solicitat azil în UE în 2022

Numărul de turci care solicită azil în UE a crescut cu 145% în 2022, conform Stockholm Center for Freedom.

Potrivit Eurostat, în 49.720 de turci au căutat adăpost în țările europene în 2022, comparativ cu anul 2021, când 20.315 cetățeni turci au solicitat azil.

Anul trecut, aproximativ jumătate din cererile de azil, 23.940, din partea turcilor au fost depuse în Germania, 10.005 au fost depuse în Franța, urmate de Elveția și Olanda.

Protecție internațională

În 2022, 881.220 de solicitanți de azil pentru prima dată au solicitat protecție internațională în UE, în creștere cu 64% față de 2021.

Acest număr este cel mai mare de la vârfurile din 2015 și 2016, după războiul din Siria. În 2016, numărul sa stabilizat la aproximativ 1,2 milioane și a scăzut semnificativ până în 2018.

Mii de oameni au fugit din Turcia din cauza campania de epurare a guvernului turc după lovitura de stat din 2016.Mulți au încercat să fugă ilegal, deoarece guvernul a anulat pașapoartele a mii de oameni.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

Declarații șocante. Pacienții kurzi au fost folosiți ca și cobai pentru un tratament netestat împotriva COVID-19

Doctorul Cenap Ekinci, membru al facultății la Facultatea de Medicină a Universității Dicle, a susținut că unii pacienți de la Spitalul de Formare și Cercetare Gazi Yașargil au murit după ce au fost folosiți ca subiecți de testare fără protocoale adecvate.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.

Apel către ONU. Tortura este o problemă sistematică în Turcia

Cea de-a 80-a sesiune a CAT, programată în perioada 8 iulie - 26 iulie 2024, la Geneva, va aborda conformitatea diferitelor state părți cu Convenția împotriva torturii, examinând rapoarte din țări precum Turcia, Ecuador, Republica Coreea și Côte d' fildeș.