miercuri, februarie 7, 2024

Erdogan a anunțat candidatul pentru primărie din Istanbul

Președintele Recep Tayyip Erdogan a anunțat candidatul al Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP) la funcția de primar al Istanbulului , pentru alegerile locale care vor avea loc pe 31 martie 2024, conform presei turcești.

Într-o ceremonie desfășurată la Istanbul, Erdoğan a declarat că adjunctul AKP și fostul ministru al Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, Murat Kurum, va candida pentru primăria Municipalității Metropolitane din Istanbul la alegerile locale.

Erdogan a anunțat candidatura lui Murat Kurum cu sloganul „Yeniden Istanbul, Yeniden AKP”(Din nou Istanbul, din nou AKP)

Erdogan va anunța candidatul partidului său pentru primăria Ankara pe 15 ianuarie.

Murat Kurum și-a început candidatura, pe 8 ianuarie, împărțind supă cetățenilor care ieșeau de la rugăciunea de dimineață de la Moscheea  Eyüpsultan.

Kurum, dur criticat după cutremurele din februarie 2023

Kurum a fost ministru al Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice între 2018 și 2023. A fost ales deputat AKP la alegerile din 2023.

Acesta  a fost puternic criticat în cursul în februarie 2023 după cutremurele care au zguduit sud-estul Turciei pentru că nu a pregătit provinciile împotriva cutremurelor și au permis amnistiile zonale, în ciuda mai multor avertismente ale experților că o astfel de mișcare ar pune în pericol viața oamenilor din cauza potențialelor cutremure. Peste 50.000 de oameni au murit în februarie, în urma cutremurelor.

Politicianul este, de asemenea, un susținător al controversatului proiectului Kanal Istanbul, în ciuda criticilor larg răspândite asupra costurilor și impactului său asupra mediului.

Primarul Istanbulului, Ekrem İmamoğlu, din principala opoziție Partidul Popular Republican (CHP), a câștigat împotriva lui Binali Yıldırım din AKP la alegerile locale din 2019, preluând municipalitatea de la AKP pentru prima dată după decenii.

Istanbul:Ostaticii de la fabrică au fost eliberați. Atacatorul voia să-și arate susținerea față de Palestina

Oficialii locali au spus că poliția a organizat un raid la aproape nouă ore de la confruntare, când singurul bărbat înarmat a luat o pauză pentru a merge la baie.

Turcii comemorează victimele cutremurelor din 6 februarie. Ministrul Sănătății huiduit

Turcii au strigat în mod constant „Mă aude cineva?” la fel cum au  făcut  și anul trecut pentru a ajunge la rudele lor prinse sub dărâmături.

Povestea faimoasei poze de la dezastrele din februarie 2023.„A trecut un an, dar timpul s-a oprit pentru noi. ”

La un an de la dezastrul din 6 februarie 2023, unde peste 50.000 de oameni au murit, tatăl îndoliat și familia sa au părăsit orașul Kahramanmaraș, parțial ruinat, și luptă pentru a-și reface viața în Ankara. 

Erdogan plănuiește o vizită oficială în Egipt, de Ziua Îndrăgostiților, după o pauză de 12 ani

Ankara a încercat să repare relațiile cu președintele egiptean, Abdel Fattah el-Sisi din 2020, iar strângere de mână între cei doi lideri în 2022 în Qatar a progresat destul de repede în normalizarea legăturilor lor. Țările au numit reciproc ambasadori în capitale.