marți, decembrie 6, 2022

Erdogan a lansat controversatul proiect Kanal Istanbul în valoare de 15 miliarde de dolari

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a lansat, pe 26 iunie, proiectul Kanal Istanbul,  de în valoare 15 miliarde de dolari, care ar avea ca scop ameliorarea traficului din strâmtoare Bosfor, conform Duvar English.

Kanal Istanbul, visul de un deceniu al președintelui turc, a fost lansat în ciuda criticilor și avertismentelor ecologilor îngrijorați de efectul asupra mediului.

„Considerăm Kanal Istanbul ca un proiect pentru salvarea viitorului Istanbulului.Deschidem o nouă pagină în istoria dezvoltării Turciei”, a afirmat Erdogan la ceremonia de deschidere, adăugând că canalul va dura șase ani pentru a fi finalizat.

Muncitorii din construcții au turnat ciment în fundațiile podului de 1,6 km, în timp ce o mulțime a fluturat steaguri turcești.

Guvernul susțin că este din ce în ce mai periculos pentru navele petroliere să se îndrepte între Marea Neagră și Marea Marmara în josul Bosforului aglomerat, care împarte jumătățile europene și asiatice ale Istanbulului, un oraș de 15 milioane de oameni.

Deja trec 43.000 de nave în fiecare an, cu mult mai mult decât cele 25.000 pe care guvernul le consideră sigure, provocând timpi de așteptare din ce în ce mai lungi. Până în 2050, se estimează că numărul va crește la 78.000.

Cu toate acestea, un sondaj sugerează că majoritatea cetățenilor se opun proiectului, la fel ca primarul Istanbulului Ekrem İmamoğlu și principalul partid de opoziție Partidul Republican Popular (CHP), de care aparține. Criticii spun că ar distruge un ecosistem marin și ar pune în pericol o parte din aprovizionarea cu apă dulce a orașului.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

Istanbul: Armenii au mers la urne. Primele alegeri după nouă ani

Alegerile au avut loc pe 16, 20 noiembrie și, de asemenea, în această duminică, 4 decembrie. Peste 3.600 de persoane au votat la alegerile pentru consiliile fundației lor pentru școli, spitale și biserici.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.