marți, aprilie 12, 2022

Turcia consideră interzicerea pescuitului pe fondul luptei împotriva mucilagiului din Marea Marmara

Sezonul de pescuit poate fi scurtat pentru a stimula viața marină în Marea Marmara, conform ministrul ministrul mediului și urbanismului, citat de Daily Sabah.

 Murat Kurum susține că activitățile de pescuit pot fi reduse din cauza faptului că mucilagiul din Marea Marmara persistă.

„Avem nevoie de măsuri pentru a restricționa pescuitul. Avem nevoie de pești să prospere și să reducă mucilagiul”, a declarat oficialul.

Kurum a explicat că mucoasa de mare a atins o grosime de 8 centimetri (3,15 țoli) în unele zone, blocând lumina soarelui să ajungă la fundul mării și amenințând ecosistemul. 

În ultimele 15 zile, echipele de curățare a mării au colectat un total de 5.738 de metri cubi (202.636 de picioare cubi) de mucilaj din Marmara. Istanbul, Kocaeli, Bursa, Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale și Yalova se numără printre provinciile în care cea mai mare parte a mucilagiului a fost eliminată. 

Mucilagiu a fost detectată în ianuarie și s-au extins în aprilie, rezultând o problemă gravă contrar exemplelor anterioare, care de obicei dispăreau într-o lună sau 45 de zile. Întrucât a continuat să crească intensitatea sa în mai și iunie, autoritățile turcești au anunțat un plan de acțiune cuprinzător pentru curățarea Mării Marmara pe 6 iunie.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.