joi, februarie 22, 2024

Doner Kebab este favoritul germanilor. Cârnații tradiționali nemțești pierd cursa în rândul tinerilor și a femeilor

Germanii preferă din ce în ce mai mult doner kebab în detrimentul currywurst-ului, potrivit sondajului realizat de agenția de știri YouGov, conform Politico.eu

45% dintre adulți au ales doner kebab și 37% au ales currywurst. Aproximativ 15 la sută spun că nu le place niciunul, ceea ce ar putea include și vegani.

Cârnatul cu condimente indiene servit cu ketchup picant, care a apărut pentru prima dată la Berlin după al Doilea Război Mondial, este mai popular la germanii mai în vârstă, în special la bărbați

Fanii versiunii berlineze a Doner Kebab, popularizată de imigranții turci în anii ’70, tind să fie tinerii și femeile. 

În timp ce 47 la sută dintre femei preferă doner kebab și doar 30 la sută au ales currywurst, cele două feluri de mâncare sunt aproape egale pentru bărbații, 43 la sută pentru cârnați și 42 la sută pentru kebab. 

În timp ce persoanele peste 55 de ani preferă în general currywurst, kebab-ul este de aproape trei ori mai popular decât wurst în rândul tinerilor cu vârste între 18 și 24 de ani.

Când vine vorba de bucătăria națională, germanii din generația Z preferă bucătăria italiană (21 la sută) în locul lor (15 la sută).

Un englez s-a mutat într-un resort de cinci stele din Antalya ca să facă economie

Josh Kerr și-a împărtășit călătoria pe contul său TikTok și a spus că preferă să petreacă o lună la hotel în Antalya unde este „cald și însorit” și care costă 944 de lire sterline, decât să cheltuiască 950 de lire sterline pe lună pentru chirie și facturi pentru apartamentul său din Manchester.

Ahmet Altan și alți faimoși jurnaliști condamnaţi la închisoare pentru terorism, după rejudecare

Aceștia au fost condamnați sub acuzații de terorism pentru că au lucrat anterior la instituții de presă considerate apropiate mișcării Gülen.

Turcia: Un jurnalist riscă 5 ani de închisoare după ce a scris despre corupția din justiție

Tolga Şardan este acuzat de „diseminarea publică a informaţiilor înşelătoare” şi „insultarea organelor judiciare ale statului” în temeiul Codului penal turc (TCK) în rechizitoriul de şase pagini.

52 de candidați pentru primăria Istanbulului la alegerile din martie 2024

Taylan Yıldız, care a fost membru al Consiliului Municipal din Istanbul între 2019 și 2023 din Partidul İYİ, va candida independent.

Operațiunea de căutare de la controversată mina de aur a fost oprită

Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, pe 17 februarie, a anunțat că licența minei a fost anulată.