sâmbătă, aprilie 9, 2022

Documente oficiale: Ministerul Justiției a format comitete pentru a identifica angajații cu legături Mișcării Gülen

Un fost procuror a dezvăluit modul în care Ministerul Justiției din Turcia a format comitete pentru a identifica angajații cu legături cu mișcarea religioasă Gülen, în urma puciul eșuat din 2016, conform Stockholm Center For Freedom.

Hasan Dursun a distribuit pe Twitter documente, care a fost semnat de președintele Comisiei de justiție pentru instanțele administrative, la instrucțiunile Ministerului Justiției a fost format un comitet în fiecare oraș pentru a efectua investigații asupra tuturor angajaților ministerului care erau suspectați de orice legătură cu mișcarea Gülen. 

Comisiile de Justiție sunt unități administrative responsabile cu problemele ale personalului la nivel inferior al Ministerului Justiției, inclusiv grefierii, gardienii închisorii și alt personal de sprijin.

Persoanele ale căror nume figurau pe listele întocmite de ministere și alte instituții publice au fost concediat prin decret din funcție.

Mai mult de atât, foștilor funcționari publici li s-a interzis să lucreze din nou în sectorul public și să obțină un pașaport. 

De asemenea, guvernul le-a pus piedici celor care voiau să lucreze oficial în sectorul privat. S-au introdus note în baza de date a asigurărilor sociale despre funcționarii publici disponibilizați pentru a descuraja potențialii angajatori.

Guvernul turc a acceptat activități zilnice precum deținerea unui cont sau depunerea de bani într-o bancă afiliată mișcării Gülen, lucrul la orice instituție legată de mișcare sau abonarea la anumite ziare și reviste ca repere pentru identificarea și arestarea a zeci de mii de presupuși membri ai mișcării, sub acuzația de apartenență la o organizație teroristă.

În urma tentativei de lovitură de stat din 15 iulie 2016, guvernul turc a declarat stare de urgență și a efectuat o epurare masivă a instituțiilor statului.

Peste 130.000 de funcționari publici, inclusiv 4.156 de judecători și procurori, precum și 29.444 de membri ai forțelor armate au fost înlăturați din locurile de muncă pentru presupusa apartenență sau relații cu „organizații teroriste” prin decrete-lege de urgență care nu fac obiectul controlului judiciar sau parlamentar. .

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,