vineri, ianuarie 7, 2022

Documente oficiale: Ministerul Justiției a format comitete pentru a identifica angajații cu legături Mișcării Gülen

Un fost procuror a dezvăluit modul în care Ministerul Justiției din Turcia a format comitete pentru a identifica angajații cu legături cu mișcarea religioasă Gülen, în urma puciul eșuat din 2016, conform Stockholm Center For Freedom.

Hasan Dursun a distribuit pe Twitter documente, care a fost semnat de președintele Comisiei de justiție pentru instanțele administrative, la instrucțiunile Ministerului Justiției a fost format un comitet în fiecare oraș pentru a efectua investigații asupra tuturor angajaților ministerului care erau suspectați de orice legătură cu mișcarea Gülen. 

Comisiile de Justiție sunt unități administrative responsabile cu problemele ale personalului la nivel inferior al Ministerului Justiției, inclusiv grefierii, gardienii închisorii și alt personal de sprijin.

Persoanele ale căror nume figurau pe listele întocmite de ministere și alte instituții publice au fost concediat prin decret din funcție.

Mai mult de atât, foștilor funcționari publici li s-a interzis să lucreze din nou în sectorul public și să obțină un pașaport. 

De asemenea, guvernul le-a pus piedici celor care voiau să lucreze oficial în sectorul privat. S-au introdus note în baza de date a asigurărilor sociale despre funcționarii publici disponibilizați pentru a descuraja potențialii angajatori.

Guvernul turc a acceptat activități zilnice precum deținerea unui cont sau depunerea de bani într-o bancă afiliată mișcării Gülen, lucrul la orice instituție legată de mișcare sau abonarea la anumite ziare și reviste ca repere pentru identificarea și arestarea a zeci de mii de presupuși membri ai mișcării, sub acuzația de apartenență la o organizație teroristă.

În urma tentativei de lovitură de stat din 15 iulie 2016, guvernul turc a declarat stare de urgență și a efectuat o epurare masivă a instituțiilor statului.

Peste 130.000 de funcționari publici, inclusiv 4.156 de judecători și procurori, precum și 29.444 de membri ai forțelor armate au fost înlăturați din locurile de muncă pentru presupusa apartenență sau relații cu „organizații teroriste” prin decrete-lege de urgență care nu fac obiectul controlului judiciar sau parlamentar. .

Peste 9 milioane de turiști au venit în Antalya în 2021. Rușii și nemții pe primul loc

Potrivit datelor Direcției pentru Turism, 8 973 785 de turiști au aterizat pe Aeroportul Antalya și 107 700 turiști pe Aeroportul Gazipașa în perioada de 12 luni.

Raport: 280 de cazuri de femicid în Turcia în 2021

80 de cazuri de feminicid, din care 217 de femei au murit în circumstanțe suspecte au avut loc în Turcia, în 2021,

Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Filantropul închis și fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP). Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

Un nou efect al crizei economice. Turcia a devenit o țară ieftină pentru străini

2021 pentru turci a fost un an plin cu emoții din cauza fluctuației lirei turcești, care a dus la creșterile a chiriilor cu până la 300 la sută și a mâncării cu o medie de 60 la sută. 

4 eurodeputați cer eliberara a studenților de la Universitatea Boğaziçi

otrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia (TİHV),

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.