duminică, aprilie 10, 2022

Un cuplu a schimbat numele copilului din Recep Tayyip în Aras, după ce au abandonat sprijinul pentru președinte


Părinții unui copil din provincia anatoliană, Çankırı au schimbat numele fiului din Recep Tayyip în Aras, după ce au abandonat sprijinul pentru președintele turc, conform Duvar English.

Ayşe și Hüseyin Erdoğan și-au numit copilul Recep Tayyip în 2015, dar au regretat decizia lor ulterior.

Ei au lansat apoi un dosar de schimbare a numelui, iar instanța a decis, pe 6 decembrie, ca fiul să se numească Aras Erdoğan în loc de Recep Tayyip Erdogan de acum înainte.

Hüseyin Erdoğan a comentat ulterior într-o delegații a Partidului Popular Republican (CHP), din opoziție că oficialii i-au respins cererea de a schimba numele fiului său din cauza fricii de pedeapsă.

„Acum regret. Vreau să schimb numele fiului meu, dar oficialii mi-au spus că dacă îi schimbăm numele, vom fi mutați. De aceea nu îl putem schimba'”, a povestit tatăl.

Erdoğan a spus că obișnuia să voteze pentru Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP) și prin urmare, și-a numit fiul după președinte.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca