vineri, iulie 19, 2024

Un cuplu a schimbat numele copilului din Recep Tayyip în Aras, după ce au abandonat sprijinul pentru președinte


Părinții unui copil din provincia anatoliană, Çankırı au schimbat numele fiului din Recep Tayyip în Aras, după ce au abandonat sprijinul pentru președintele turc, conform Duvar English.

Ayşe și Hüseyin Erdoğan și-au numit copilul Recep Tayyip în 2015, dar au regretat decizia lor ulterior.

Ei au lansat apoi un dosar de schimbare a numelui, iar instanța a decis, pe 6 decembrie, ca fiul să se numească Aras Erdoğan în loc de Recep Tayyip Erdogan de acum înainte.

Hüseyin Erdoğan a comentat ulterior într-o delegații a Partidului Popular Republican (CHP), din opoziție că oficialii i-au respins cererea de a schimba numele fiului său din cauza fricii de pedeapsă.

„Acum regret. Vreau să schimb numele fiului meu, dar oficialii mi-au spus că dacă îi schimbăm numele, vom fi mutați. De aceea nu îl putem schimba'”, a povestit tatăl.

Erdoğan a spus că obișnuia să voteze pentru Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP) și prin urmare, și-a numit fiul după președinte.

Erdogan la summitul NATO: Turcia vrea să fie membră a Organizației de Cooperare de la Shanghai, condusă de China

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat la summitul NATO, de la Washington, care marchează cea de-a 75-a aniversare de la înființarea Alianței, că vrea să se aliaza cu China.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.

Apel către ONU. Tortura este o problemă sistematică în Turcia

Cea de-a 80-a sesiune a CAT, programată în perioada 8 iulie - 26 iulie 2024, la Geneva, va aborda conformitatea diferitelor state părți cu Convenția împotriva torturii, examinând rapoarte din țări precum Turcia, Ecuador, Republica Coreea și Côte d' fildeș.

Declarații șocante. Pacienții kurzi au fost folosiți ca și cobai pentru un tratament netestat împotriva COVID-19

Doctorul Cenap Ekinci, membru al facultății la Facultatea de Medicină a Universității Dicle, a susținut că unii pacienți de la Spitalul de Formare și Cercetare Gazi Yașargil au murit după ce au fost folosiți ca subiecți de testare fără protocoale adecvate.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.