vineri, ianuarie 7, 2022

Turcia: Vânzările de case către străini au atins un nivel record pe măsură ce lira scade

Vânzările de case din Turcia către străini au crescut cu 48,4% la un nivel record în noiembrie, conform datelor oficiale, citat de  Turkish Minutes.

Conform cifrelor Institutului de Statistică din Turcia (TÜİK), piața imobiliară a fost în general dinamică, în noiembrie, vânzările totale crescând cu 59%, până la 178.814 case.

Cele 7.363 de proprietăți vândute străinilor au fost cel mai ridicat nivel lunar de la începutul din 2013. De departe, cel mai mare număr de cumpărători străini au fost cetățenii iranieni, urmați de irakieni și ruși.

Vânzările de proprietăți către străini au fost puternice pe tot parcursul anului, crescând cu 39,4% în primele 11 luni, în timp ce vânzările totale de case au scăzut cu 9,2% în perioada de 11 luni, comparativ cu un anul trecut.

Cel mai popular loc pentru vânzările de case către străini a fost Istanbul, cu 2.922 de vânzări, urmat de stațiunea de sud Antalya și capitala Ankara.

Datele au arătat, de asemenea, că vânzările de credite ipotecare din noiembrie au crescut cu 61% față de anul anterior.

Anul trecut, vânzările au crescut din cauza împrumuturilor ieftine din perioada pandemiei de la băncile de stat, ceea ce a determinat dezvoltatorii imobiliari să lanseze campanii pentru cumpărători.

Lira a scăzut la un minim record de 16,61 față de dolar pe 17 decembrie, la ora locală 11:59, reprezentând o reducere la jumătate a valorii monedei în acest an.

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

Un nou efect al crizei economice. Turcia a devenit o țară ieftină pentru străini

2021 pentru turci a fost un an plin cu emoții din cauza fluctuației lirei turcești, care a dus la creșterile a chiriilor cu până la 300 la sută și a mâncării cu o medie de 60 la sută. 

Peste 9 milioane de turiști au venit în Antalya în 2021. Rușii și nemții pe primul loc

Potrivit datelor Direcției pentru Turism, 8 973 785 de turiști au aterizat pe Aeroportul Antalya și 107 700 turiști pe Aeroportul Gazipașa în perioada de 12 luni.

Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Filantropul închis și fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP). Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.

4 eurodeputați cer eliberara a studenților de la Universitatea Boğaziçi

otrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia (TİHV),

Raport: 280 de cazuri de femicid în Turcia în 2021

80 de cazuri de feminicid, din care 217 de femei au murit în circumstanțe suspecte au avut loc în Turcia, în 2021,

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan