sâmbătă, aprilie 9, 2022

Bulgarii se înghesuie la Edirne pentru cumpărături. 230.000 de membri s-au organizat într-un grup de Facebook

Cetățenii bulgari, a căror monedă valoreaza mai mult de 8 lire pe unitate, s-au înghesuit în provincia de la graniță, Edirne, pentru a face cumpărături, conform RomanyaHaber.

Bulgarii au înființat un grup de Facebook, numit „Piața Edirne” cu peste 230.000 de membri pentru a face cumpărături, odată cu scăderea la un nivel istoric a lirei turcești.

Împărtășind de unde și cu ce preț au cumpărat, membrii grupului împărtășesc bucuria cumpărăturilor lor profitabile prin imagini.

 „Schimbăm 500 de euro, dar nu-i putem cheltui pe toți, Mașina este plină.” a scris un cetățean bulgar, într-o postare.

„Am aflat de la grupurile de pe Facebook că Turcia este foarte ieftină și am mers pentru prima dată. Cumpărăturile sunt aproape cu 50% mai profitabile  în Turcia”, a  comentat un alt membru.

În grup, există întrebări și schimburi de experiență pe diverse subiecte, de la materiale de construcție la hrana pentru copii. Membrii grupului împărtășesc și mesaje de avertizare despre preț și calitatea produsului. Îmbrăcămintea, hainele și jucăriile pentru copii și tot felul de deserturi, în special baklava, se remarcă în cumpărături făcute de membrii grupului.

Cumpărături de Crăciun la Edirne

Mobila și produsele textile de casă sunt mai căutate înainte de sărbătoarea de Crăciun. Prețurile produselor de marcă în Turcia și livrarea produselor achiziționate online în Edirne sunt printre întrebările frecvente.

Pe de altă parte, comercianții turci care se alătură grupului încearcă să atragă clienți cu videoclipuri promoționale. Grupul include și reclame pentru autobuzele zilnice. Pentru cumpărături în Edirne, autobuzele pleacă nu numai din orașele apropiate graniței, ci și din orașele mari, inclusiv din capitala Sofia.

1 milion de bulgari vin în Turcia

1 milion de turiști bulgari au venit la Edirne de la Kapıkule și Poarta de Frontieră Hamzabeyli între 1 ianuarie și 27 noiembrie, conform atelor Direcției Regionale de Vamă.

Turiştii bulgari, care intră în oraş cu vehicule private şi autobuze, dintre care 700 mii sunt din Kapıkule şi 300 mii din Hamzabeyli, creează şi ei o densitate la porţile de frontieră.

Recep Zıpkınkurt a declarat că numărul turiștilor bulgari a ajuns la 12 mii în weekend-uri și au cheltuit 500 de euro de persoană.

În timp ce o levă bulgară era de 5,75 TL în urmă cu o lună, în prezent este de 8,02 TL.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.