vineri, ianuarie 7, 2022

Bulgarii se înghesuie la Edirne pentru cumpărături. 230.000 de membri s-au organizat într-un grup de Facebook

Cetățenii bulgari, a căror monedă valoreaza mai mult de 8 lire pe unitate, s-au înghesuit în provincia de la graniță, Edirne, pentru a face cumpărături, conform RomanyaHaber.

Bulgarii au înființat un grup de Facebook, numit „Piața Edirne” cu peste 230.000 de membri pentru a face cumpărături, odată cu scăderea la un nivel istoric a lirei turcești.

Împărtășind de unde și cu ce preț au cumpărat, membrii grupului împărtășesc bucuria cumpărăturilor lor profitabile prin imagini.

 „Schimbăm 500 de euro, dar nu-i putem cheltui pe toți, Mașina este plină.” a scris un cetățean bulgar, într-o postare.

„Am aflat de la grupurile de pe Facebook că Turcia este foarte ieftină și am mers pentru prima dată. Cumpărăturile sunt aproape cu 50% mai profitabile  în Turcia”, a  comentat un alt membru.

În grup, există întrebări și schimburi de experiență pe diverse subiecte, de la materiale de construcție la hrana pentru copii. Membrii grupului împărtășesc și mesaje de avertizare despre preț și calitatea produsului. Îmbrăcămintea, hainele și jucăriile pentru copii și tot felul de deserturi, în special baklava, se remarcă în cumpărături făcute de membrii grupului.

Cumpărături de Crăciun la Edirne

Mobila și produsele textile de casă sunt mai căutate înainte de sărbătoarea de Crăciun. Prețurile produselor de marcă în Turcia și livrarea produselor achiziționate online în Edirne sunt printre întrebările frecvente.

Pe de altă parte, comercianții turci care se alătură grupului încearcă să atragă clienți cu videoclipuri promoționale. Grupul include și reclame pentru autobuzele zilnice. Pentru cumpărături în Edirne, autobuzele pleacă nu numai din orașele apropiate graniței, ci și din orașele mari, inclusiv din capitala Sofia.

1 milion de bulgari vin în Turcia

1 milion de turiști bulgari au venit la Edirne de la Kapıkule și Poarta de Frontieră Hamzabeyli între 1 ianuarie și 27 noiembrie, conform atelor Direcției Regionale de Vamă.

Turiştii bulgari, care intră în oraş cu vehicule private şi autobuze, dintre care 700 mii sunt din Kapıkule şi 300 mii din Hamzabeyli, creează şi ei o densitate la porţile de frontieră.

Recep Zıpkınkurt a declarat că numărul turiștilor bulgari a ajuns la 12 mii în weekend-uri și au cheltuit 500 de euro de persoană.

În timp ce o levă bulgară era de 5,75 TL în urmă cu o lună, în prezent este de 8,02 TL.

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

Raport: 280 de cazuri de femicid în Turcia în 2021

80 de cazuri de feminicid, din care 217 de femei au murit în circumstanțe suspecte au avut loc în Turcia, în 2021,

Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Filantropul închis și fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP). Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.

Peste 9 milioane de turiști au venit în Antalya în 2021. Rușii și nemții pe primul loc

Potrivit datelor Direcției pentru Turism, 8 973 785 de turiști au aterizat pe Aeroportul Antalya și 107 700 turiști pe Aeroportul Gazipașa în perioada de 12 luni.

4 eurodeputați cer eliberara a studenților de la Universitatea Boğaziçi

otrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia (TİHV),

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Un nou efect al crizei economice. Turcia a devenit o țară ieftină pentru străini

2021 pentru turci a fost un an plin cu emoții din cauza fluctuației lirei turcești, care a dus la creșterile a chiriilor cu până la 300 la sută și a mâncării cu o medie de 60 la sută.