duminică, aprilie 10, 2022

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

O secretară medicală care a fost concediată din serviciul după puciul eșuat din 2016 și a murit din cauza unei hemoragii cerebrale în timp ce era însărcinată un an mai târziu a fost reintegrată la locul de muncă, conform Turkish Minutes. 

Zeynep Binen, care suferea de lupus, o boală care apare atunci când sistemul imunitar al corpului atacă propriile țesuturi și organe, a murit în urma unei hemoragii cerebrale în octombrie 2017, când era însărcinată în șase luni.

Ea lucra la un spital public din provincia de sud-est Diyarbakır înainte de a fi concediată de la serviciu printr-un decret guvernamental.

Potrivit unei postări a Ses Amed, un sindicat din Diyarbakır care reprezintă profesioniștii din domeniul sănătății, Binen a fost reintegrată la locul de muncă de către Comisia de Investigare a Procedurilor de Urgență (Comisia OHAL), care a fost înființată în ianuarie 2017 pentru contestațiile împotriva măsurilor luate de guvernul în timpul stării după puciul eșuat.

Foștilor funcționari publici nu numai că au fost concediați de la locurile lor de muncă, ci li sa interzis să lucreze din nou în sectorul public și să obțină un pașaport. De asemenea, guvernul le-a îngreunat calea pentru a lucra în sectorul privat

În Turcia, au fost mulți alți foști funcționari publici care au fost reintegrați la locurile de muncă după ce au murit.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.