sâmbătă, aprilie 9, 2022

Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate, susține Selahattin Demirtaș, conform Ahval News.

Fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP), Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.

„Erdogan va încerca să rămână la putere până în ultima zi. Cu toate acestea, el poate solicita și alegeri anticipate din cauza crizei economice și a crizei relațiilor internaționale. Nu este ușor de prezis, dar este necesar să fii oricând pregătit pentru alegeri”,susține Demirtaș.

Deși, Erdogan a respins apelul pentru alegeri anticipate, spunând că alegerile vor avea loc conform programului în iunie 2023, Demirtaș îndeamnă opoziție să fie pregătită.

„Îi îndemn pe toți să fie organizați. Fie că sunt partide politice, camere profesionale, sindicate sau mișcări civile, ei trebuie să lucreze cu o structură organizată și să ducă o luptă disciplinată.”, îndeamnă Demirtaș.

Demirtaș a fost arestat din cauza legăturilor cu PKK, în noiembrie 2016 și de atunci este în închisoare. Curtea Europeană a Drepturilor Omului din 20 noiembrie 2018 a decis că arestul preventiv al lui Demirtaș a încălcat Convenția Europeană a Drepturilor Omului, solicitând eliberarea acestuia.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.