joi, ianuarie 6, 2022

Raport: 280 de cazuri de femicid în Turcia în 2021

280 de cazuri de feminicid, din care 217 de femei au murit în circumstanțe suspecte au avut loc în Turcia, în 2021, potrivit unui raport al unei platforme pentru drepturile femeilor publicat, conform Turkish Minutes.

Platforma We Will Stop Femicide a publicat raportul anual de date pentru 2021, care arată că 280 de femei au fost ucise de bărbați în 2021, din care 124 au fost ucise de soți, 37 de iubiți, 24 de cunoscuți, 21 de foști soți, 16 de rude, 13 de foști iubiți, 13 de tați, 11 de fii, șase de frați, trei de autori neidentificați și unul de un urmăritor. Nu s-au putut obține informații despre relația dintre femeie și ucigașul ei în 11 cazuri de feminicid.

Raportul a indicat că majoritatea dintre crime au fost comise în locuință, restul având loc în alte locații diferite.

Crime suspecte

În raportul său, platforma a menționat că în 33 de cazuri de feminicid din 2021, victimele au depus plângeri oficiale la poliție sau parchet sau au primit ordine de protecție din partea instanțelor.

Platforma a spus că numărul deceselor suspecte a crescut de când autorii au încercat să facă crimele lor să pară suspecte, știind că autoritățile nu își vor face treaba în mod corespunzător.

„În fiecare moarte suspectă, ne întrebăm ce s-a întâmplat cu adevărat. Dar oficialii refuză să răspundă la întrebările noastre. Vom continua să punem aceste întrebări. Nu vom lăsa moartea vreunei femei să rămână suspectă. Oficialii trebuie să-și facă treaba pentru a face lumină asupra deceselor femeilor”, se arată în declarația organizației.

Violența de gen este o problemă serioasă în Turcia. Potrivit unui raport publicat anterior de Sezgin Tanrıkulu, un apărător al drepturilor omului, aproape 7.000 de femei au fost victime ale feminicidului în cei 18 ani în care Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP) a fost la putere.

Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Filantropul închis și fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP). Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Peste 9 milioane de turiști au venit în Antalya în 2021. Rușii și nemții pe primul loc

Potrivit datelor Direcției pentru Turism, 8 973 785 de turiști au aterizat pe Aeroportul Antalya și 107 700 turiști pe Aeroportul Gazipașa în perioada de 12 luni.

Raport: 280 de cazuri de femicid în Turcia în 2021

80 de cazuri de feminicid, din care 217 de femei au murit în circumstanțe suspecte au avut loc în Turcia, în 2021,

Un nou efect al crizei economice. Turcia a devenit o țară ieftină pentru străini

2021 pentru turci a fost un an plin cu emoții din cauza fluctuației lirei turcești, care a dus la creșterile a chiriilor cu până la 300 la sută și a mâncării cu o medie de 60 la sută. 

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

4 eurodeputați cer eliberara a studenților de la Universitatea Boğaziçi

otrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia (TİHV),