luni, decembrie 5, 2022

Criza economică din Turcia: 70% dintre turci nu-și permit o vacanță

Aproximativ 70% dintre cetățenii turci au declarat că nu au planuri de vacanță din cauza problemelor financiare, potrivit unui sondaj recent, citat de Gazete Duvar.

Metropoll în cadrul sondajul intitulat „Așteptările turismului intern în 2022” i-a întrebat pe cetățeni despre planurile lor de vacanță.

Doar 12,8% dintre participanții la sondaj au spus că vor merge într-o stațiune de vacanță, în timp ce alți 10% au spus că își vor vizita doar orașele natale.

Jumătate dintre cei care merg în vacanță nu și-au finalizat planurile cu privire la locul în care vor sta și au raportat că au alocat în medie un buget de 8.000 de lire pentru vacanță.

În al treilea trimestru al anului 2021, cheltuielile de călătorie ale turiștilor autohtoni au crescut, ajungând la 58,1 miliarde de lire, cu o creștere de 80,2 la sută față de anul precedent.

Aproximativ 18,8 milioane de persoane au călătorit în țară în trimestrul trecut, în timp ce numărul călătoriilor efectuate a crescut cu 6,4%, până la 23,1 milioane. Turcii sunt disperați și fără speranță de recenta criză economică. Majoritatea oamenilor spun că situația lor financiară s-a înrăutățit substanțial în ultimele luni, pe fondul inflației care a ajuns la nivel istoric.

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Una dintre cele mai bune călătorii din lume pentru 2023: Istanbul-Sofia Express

Trenul de noapte din Turcia către Bulgaria a început să funcționeze din nou în acest an și a fost votat de Lonely...

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.