joi, iunie 23, 2022

Criza economică din Turcia: 70% dintre turci nu-și permit o vacanță

Aproximativ 70% dintre cetățenii turci au declarat că nu au planuri de vacanță din cauza problemelor financiare, potrivit unui sondaj recent, citat de Gazete Duvar.

Metropoll în cadrul sondajul intitulat „Așteptările turismului intern în 2022” i-a întrebat pe cetățeni despre planurile lor de vacanță.

Doar 12,8% dintre participanții la sondaj au spus că vor merge într-o stațiune de vacanță, în timp ce alți 10% au spus că își vor vizita doar orașele natale.

Jumătate dintre cei care merg în vacanță nu și-au finalizat planurile cu privire la locul în care vor sta și au raportat că au alocat în medie un buget de 8.000 de lire pentru vacanță.

În al treilea trimestru al anului 2021, cheltuielile de călătorie ale turiștilor autohtoni au crescut, ajungând la 58,1 miliarde de lire, cu o creștere de 80,2 la sută față de anul precedent.

Aproximativ 18,8 milioane de persoane au călătorit în țară în trimestrul trecut, în timp ce numărul călătoriilor efectuate a crescut cu 6,4%, până la 23,1 milioane. Turcii sunt disperați și fără speranță de recenta criză economică. Majoritatea oamenilor spun că situația lor financiară s-a înrăutățit substanțial în ultimele luni, pe fondul inflației care a ajuns la nivel istoric.

Scandal în Turcia: Ucigașul tinerei de 27 de ani a primit o pedeapsă redusă 

Un tribunal turc a decis să reducă pedeapsa de închisoarea a bărbatului care a ucis-o cu brutalitate pe Pınar Gültekin în 2020 și...

Criza economică din Turcia: 70% dintre turci nu-și permit o vacanță

Aproximativ 70% dintre cetățenii turci au declarat că nu au planuri de vacanță din cauza problemelor financiare, potrivit unui sondaj recent, citat...

Turcia: Medicii au scos 83 de lire din stomacul unui bărbat

Medicii turci au scos 83 de monede de o liră și alte obiecte din stomacul unui bărbat, conform Gazete Duvar.

Criza cerealelor. Turcia vrea ONU, Rusia și Ucraina la aceeași masă de întâlnire

Ministrul de externe, Mevlüt Çavuşoğlu, a informat miercuri că milioane de tone de grâu sunt blocate în prezent în porturile ucrainene, iar ONU a prezentat un plan de facilitare a exporturilor.

Cum îi afectează criza economică din Turcia pe turiștii români?

Turcia trece printr-o criză economică în care inflația și valoarea lirei ajungând la niveluri istorice și îi șochează pe turci, făcând ca...

Marmaris: Incendii forestiere de proporție au izbucnit peste noapte

Un incendiu a început în zona forestieră din Hisarönü Mahallesi Bördübet, din cartierul Marmaris, din Muğla, aseară, conform presei turcești. 

Turcia: Numărul firmelor închise au crescut cu 250 la sută, în luna mai 

Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia (TOBB) a dezvăluit numărul de firme închise în mai 2022, citat de Gazete Duvar.