miercuri, februarie 21, 2024

Criza economică din Turcia: 70% dintre turci nu-și permit o vacanță

Aproximativ 70% dintre cetățenii turci au declarat că nu au planuri de vacanță din cauza problemelor financiare, potrivit unui sondaj recent, citat de Gazete Duvar.

Metropoll în cadrul sondajul intitulat „Așteptările turismului intern în 2022” i-a întrebat pe cetățeni despre planurile lor de vacanță.

Doar 12,8% dintre participanții la sondaj au spus că vor merge într-o stațiune de vacanță, în timp ce alți 10% au spus că își vor vizita doar orașele natale.

Jumătate dintre cei care merg în vacanță nu și-au finalizat planurile cu privire la locul în care vor sta și au raportat că au alocat în medie un buget de 8.000 de lire pentru vacanță.

În al treilea trimestru al anului 2021, cheltuielile de călătorie ale turiștilor autohtoni au crescut, ajungând la 58,1 miliarde de lire, cu o creștere de 80,2 la sută față de anul precedent.

Aproximativ 18,8 milioane de persoane au călătorit în țară în trimestrul trecut, în timp ce numărul călătoriilor efectuate a crescut cu 6,4%, până la 23,1 milioane. Turcii sunt disperați și fără speranță de recenta criză economică. Majoritatea oamenilor spun că situația lor financiară s-a înrăutățit substanțial în ultimele luni, pe fondul inflației care a ajuns la nivel istoric.

Turcia: Un jurnalist riscă 5 ani de închisoare după ce a scris despre corupția din justiție

Tolga Şardan este acuzat de „diseminarea publică a informaţiilor înşelătoare” şi „insultarea organelor judiciare ale statului” în temeiul Codului penal turc (TCK) în rechizitoriul de şase pagini.

Operațiunea de căutare de la controversată mina de aur a fost oprită

Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, pe 17 februarie, a anunțat că licența minei a fost anulată.

Ahmet Altan și alți faimoși jurnaliști condamnaţi la închisoare pentru terorism, după rejudecare

Aceștia au fost condamnați sub acuzații de terorism pentru că au lucrat anterior la instituții de presă considerate apropiate mișcării Gülen.

Turcia: Cel puțin 9 persoane prinse într-o alunecare de teren de la controversata mină de aur

Alunecarea de teren a avut loc, marți, în jurul orei 14.00. ora locală (1100 GMT) lângă districtul İliç, din provincia Erzincan.Imaginile de la fața locului au arătat alunecarea de teren care a măturat o vale unde se credea că muncitorii se aflau în acel moment

Un nou capitol între Turcia și Egipt. Erdogan primit cu fanfară de către Sisi

Sisi l-a întâmpinat personal pe Erdoğan cu fanfară pe aeroportul din Cairo, înainte ca cei doi să semneze mai multe acorduri.