sâmbătă, aprilie 20, 2024

Concurs internațional de programare pentru studenți

Concursul ACM International Collegiate Programming Contest, organizat sub egida Association for Computing Machinery (ACM) din Statele Unite, se desfășoară anual, începând din 1977, în 4 etape (la nivel de universitate, național, regional și mondial). Universitățile din România participă la acest concurs începând din anul 1995.

La ediția SEERC din acest an au participat 87 de echipe, reprezentând 44 de universități din Bulgaria, Cipru, Grecia, Israel, Republica Moldova, Muntenegru, FYR of Macedonia, România, Serbia, Turcia și Ucraina, calificate în urma concursurilor naționale.

Universitatea din București a fost reprezentată la faza regională a concursului internațional ACM-ICPC de 3 echipe, formate din studenți ai Facultății de Matematică și Informatică. Echipa clasată pe locul I a fost compusă din Andrei Popa (anul I), Alexandru Velea (anul II) și Lucian Bicsi (anul III), aceștia fiind coordonați de Mihai Calancea.Studenții Universității din București au obținut locul I la faza regională – 2017 Southeastern Europe Regional Contest (SEERC) – a celui mai prestigios concurs internațional de programare pentru studenți – ACM International Collegiate Programming Contest (ACM-ICPC) – desfășurat la sfârșitul lunii octombrie (21 octombrie 2017), la București și Vinnytsia.București, laureați la faza regională a celui mai prestigios concurs internațional de programare

Potrivit unui comunicat de presă al UB, cu această realizare studenții români au plasat România pe primul loc la nivel internațional în clasamentul regional al concursului ACM-ICPC, format din statele din Sud-Estul Europei. Ultima performanță regională a României a fost în anul 2004, când a ocupat primul loc în clasament.

Rezultatul obținut de studenții Universității din București a calificat România la faza mondială a concursului ACM-ICPC, care se va desfășura anul viitor, în perioada 15 — 20 aprilie 2018, la Beijing.

Cea mai bună clasare a unei echipe din România la faza mondială a concursului a fost obținută tot de o echipă a Universității din București, care a obținut locul 4 în anul 1999.

Echipa Universității din București a fost singura din concurs care a reușit să rezolve 10 probleme de programare. Locul 2 a fost ocupat de o echipă a Universității Naționale din Uzhgorod (Ucraina), cu 8 probleme rezolvate, iar locul 3 a fost ocupat de o echipă a Universității din Sofia (Bulgaria), cu 7 probleme rezolvate.

„Prin performanța obținută, echipa Universității din București a surclasat echipele altor 10 universități din țară, acestea fiind: Universitatea Politehnică din București, Universitatea ‘Babeș-Bolyai’ din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iași, Academia Tehnică Militară, Universitatea Tehnică ‘Gheorghe Asachi’ din Iași, Universitatea Politehnică din Timișoara, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea ‘Transilvania’ Brașov și Universitatea din Craiova”, afirmă sursa citată.

 

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume.