joi, iulie 25, 2024

Concurs internațional de programare pentru studenți

Concursul ACM International Collegiate Programming Contest, organizat sub egida Association for Computing Machinery (ACM) din Statele Unite, se desfășoară anual, începând din 1977, în 4 etape (la nivel de universitate, național, regional și mondial). Universitățile din România participă la acest concurs începând din anul 1995.

La ediția SEERC din acest an au participat 87 de echipe, reprezentând 44 de universități din Bulgaria, Cipru, Grecia, Israel, Republica Moldova, Muntenegru, FYR of Macedonia, România, Serbia, Turcia și Ucraina, calificate în urma concursurilor naționale.

Universitatea din București a fost reprezentată la faza regională a concursului internațional ACM-ICPC de 3 echipe, formate din studenți ai Facultății de Matematică și Informatică. Echipa clasată pe locul I a fost compusă din Andrei Popa (anul I), Alexandru Velea (anul II) și Lucian Bicsi (anul III), aceștia fiind coordonați de Mihai Calancea.Studenții Universității din București au obținut locul I la faza regională – 2017 Southeastern Europe Regional Contest (SEERC) – a celui mai prestigios concurs internațional de programare pentru studenți – ACM International Collegiate Programming Contest (ACM-ICPC) – desfășurat la sfârșitul lunii octombrie (21 octombrie 2017), la București și Vinnytsia.București, laureați la faza regională a celui mai prestigios concurs internațional de programare

Potrivit unui comunicat de presă al UB, cu această realizare studenții români au plasat România pe primul loc la nivel internațional în clasamentul regional al concursului ACM-ICPC, format din statele din Sud-Estul Europei. Ultima performanță regională a României a fost în anul 2004, când a ocupat primul loc în clasament.

Rezultatul obținut de studenții Universității din București a calificat România la faza mondială a concursului ACM-ICPC, care se va desfășura anul viitor, în perioada 15 — 20 aprilie 2018, la Beijing.

Cea mai bună clasare a unei echipe din România la faza mondială a concursului a fost obținută tot de o echipă a Universității din București, care a obținut locul 4 în anul 1999.

Echipa Universității din București a fost singura din concurs care a reușit să rezolve 10 probleme de programare. Locul 2 a fost ocupat de o echipă a Universității Naționale din Uzhgorod (Ucraina), cu 8 probleme rezolvate, iar locul 3 a fost ocupat de o echipă a Universității din Sofia (Bulgaria), cu 7 probleme rezolvate.

„Prin performanța obținută, echipa Universității din București a surclasat echipele altor 10 universități din țară, acestea fiind: Universitatea Politehnică din București, Universitatea ‘Babeș-Bolyai’ din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iași, Academia Tehnică Militară, Universitatea Tehnică ‘Gheorghe Asachi’ din Iași, Universitatea Politehnică din Timișoara, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea ‘Transilvania’ Brașov și Universitatea din Craiova”, afirmă sursa citată.

 

Turcia: Situația câinilor fără stăpâni. Decizia guvernului în privința controversatului proiect de lege

Legislația propusă, introdusă de Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP) de guvernământ și aflată în dezbatere de Comisia parlamentară pentru agricultură, silvicultură și afaceri rurale, urmărește să adune câinii fără stăpân și să-i adăpostească până când vor putea fi adoptați.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.

Turcia: Proeminent afacerist decedat în închisoare din cauza căldurii excesive și a supraaglomerării

İşgüder a fost arestat acum două luni şi jumătate, fiind acuzat că a participat la predici religioase organizate de mișcare și că a mers în pelerinaj cu presupuși membri care au fost concediați de la locul de muncă prin decrete guvernamentale în timpul epurărilor în urma unei tentative eșuate de lovitură de stat din 15 iulie 2016.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

TurkStat: Creștere cu 53 la sută în 2023 a oamenilor care se mută în afara Turciei

Potrivit TurkStat, 55,2% dintre cele 714.579 de persoane care s-au mutat din Turcia în alte țări în 2023 erau bărbați, în timp ce 44,8% erau femei. În total, 291.377 erau cetățeni turci și 423.202 erau străini.

Reacții internaționale după anunțul de retragere a lui Biden. Declarația Rusiei și glumele internauților

Președintele american, Joe Biden a anunțat că acesta va renunța la candidatura pentru un nou mandat la alegerile din 5 noiembrie, într-o postare pe platforma X, pe 21 iulie,

„Cea mai frumoasă motociclistă” a murit într-un accident rutier în Turcia

Tatyana Ozolina, care este cunoscută drept MotoTanya călătorea între Mugla, un oraș din sud-vestul Turciei și populara stațiune Bodrum, când a avut loc accidentul.