joi, martie 30, 2023

Concurs internațional de programare pentru studenți

Concursul ACM International Collegiate Programming Contest, organizat sub egida Association for Computing Machinery (ACM) din Statele Unite, se desfășoară anual, începând din 1977, în 4 etape (la nivel de universitate, național, regional și mondial). Universitățile din România participă la acest concurs începând din anul 1995.

La ediția SEERC din acest an au participat 87 de echipe, reprezentând 44 de universități din Bulgaria, Cipru, Grecia, Israel, Republica Moldova, Muntenegru, FYR of Macedonia, România, Serbia, Turcia și Ucraina, calificate în urma concursurilor naționale.

Universitatea din București a fost reprezentată la faza regională a concursului internațional ACM-ICPC de 3 echipe, formate din studenți ai Facultății de Matematică și Informatică. Echipa clasată pe locul I a fost compusă din Andrei Popa (anul I), Alexandru Velea (anul II) și Lucian Bicsi (anul III), aceștia fiind coordonați de Mihai Calancea.Studenții Universității din București au obținut locul I la faza regională – 2017 Southeastern Europe Regional Contest (SEERC) – a celui mai prestigios concurs internațional de programare pentru studenți – ACM International Collegiate Programming Contest (ACM-ICPC) – desfășurat la sfârșitul lunii octombrie (21 octombrie 2017), la București și Vinnytsia.București, laureați la faza regională a celui mai prestigios concurs internațional de programare

Potrivit unui comunicat de presă al UB, cu această realizare studenții români au plasat România pe primul loc la nivel internațional în clasamentul regional al concursului ACM-ICPC, format din statele din Sud-Estul Europei. Ultima performanță regională a României a fost în anul 2004, când a ocupat primul loc în clasament.

Rezultatul obținut de studenții Universității din București a calificat România la faza mondială a concursului ACM-ICPC, care se va desfășura anul viitor, în perioada 15 — 20 aprilie 2018, la Beijing.

Cea mai bună clasare a unei echipe din România la faza mondială a concursului a fost obținută tot de o echipă a Universității din București, care a obținut locul 4 în anul 1999.

Echipa Universității din București a fost singura din concurs care a reușit să rezolve 10 probleme de programare. Locul 2 a fost ocupat de o echipă a Universității Naționale din Uzhgorod (Ucraina), cu 8 probleme rezolvate, iar locul 3 a fost ocupat de o echipă a Universității din Sofia (Bulgaria), cu 7 probleme rezolvate.

„Prin performanța obținută, echipa Universității din București a surclasat echipele altor 10 universități din țară, acestea fiind: Universitatea Politehnică din București, Universitatea ‘Babeș-Bolyai’ din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iași, Academia Tehnică Militară, Universitatea Tehnică ‘Gheorghe Asachi’ din Iași, Universitatea Politehnică din Timișoara, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea ‘Transilvania’ Brașov și Universitatea din Craiova”, afirmă sursa citată.

 

Faimosul fotbalist, Mesut Özil se retrage din sport. Presa speculează că va fi parlament în partidul lui Erdogan

Fotbalistul turco-german, Mesut Özil și-a anunțat, miercuri, retragerea la vârsta de 34 de ani, iar presa turcă speculează cu privire la posibila sa numire în parlament din partea partidului lui Erdogan.

Turcii nu l-au ascultat pe Erdogan! Rata fertilității a scăzut cel mai mult din Europa

În ultimii 20 de ani, s-a înregistrat o creștere cu 7% a ratei totale de fertilitate în Europa, țara cu cea mai mare rată totală de fertilitate din Europa în 2021 a fost Franța cu 1,84.

Kılıçdaroğlu și-a lansează campania electorală. Mărțișorul folosit ca simbol:„Îți promit că primăvara va veni din nou”

În videoclip, Kılıçdaroğlu a spus „Vă promit, o Turcie care îi iubește și îi respectă pe cei care sunt diferiți așa cum sunt. O Turcie căreia îi place să trăiască.”, susține politicianul.

Turcia: 140.000 de dolari amendă pentru WhatsApp și Meta pentru că nu a numit o persoană de contact locală

Autoritatea Turcia pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (KVKK) a impus o amendă de 2.650.000 de lire (aproximativ 140.000 dolari) pe WhatsApp și Meta pentru că nu s-a înregistrat la Sistemul de Informații al Registrului Operatorilor de Date (VERBIS), conform presei turce.

Eurostat: 145% mai mulți turci au solicitat azil în UE în 2022

Potrivit Eurostat, în 49.720 de turci au căutat adăpost în țările europene în 2022, comparativ cu anul 2021, când 20.315 cetățeni turci au solicitat azil.

27 martie, ultima zi în care se poate depune candidatura. Un faimos actor vrea să fie deputat

27 martie este ultima zi în care candidații vor fi desemnați de alegătorii care încearcă să adune 100 de mii de semnături,...

Salvator din Craiova povestește despre experiența din Hatay: „Am văzut imagini de nedescris.”

O echipă formată din opt oameni şi şase câini din Dolj, a participat la salvarea victimelor cutremurului din Hatay, Turcia, la scurt...

Dacia Duster va fi produs în Turcia!  200.000 de mașini pe an vor ieși din uzina din Bursa

Potrivit reportajului special al jurnalistului Emre Özpeynirci, care ia pulsul industriei auto, Oyak Renault s-a angajat la producția popularului SUV model Duster de la Dacia și își propune ca 200.000 de mașini să fie produse anual în provincia Bursa.