miercuri, aprilie 24, 2024

Cetăţenii ruşi sunt principalii cumpărători de case din Turcia, în ultimele 30 de zile


Cetăţenii ruşi au fost principalii cumpărători de case din Turcia, în luna aprilie, potrivit ultimelor statistici, conform Gazete Duvar.

Conform datelor Institutului de Statistică din Turcia (TÜİK), 1.152 de case în Turcia au fost cumpărate de ruși, fiind în fruntea listei pentru cumpărătorii străini de case.

Ruşii au fost urmaţi de cumpărătorii iranieni şi irakieni. Vânzările către străini au crescut cu 58,1%.

Vânzările de case din Turcia au crescut cu 38,8% în aprilie, până la 133.058 de case, cu un procent dublul a caselor vândute rușilor cu o lună în urmă.

Datele au arătat, de asemenea, că vânzările ipotecate din aprilie au crescut cu 82,9% față de un an anterior, până la 32.030, reprezentând 24,1% din vânzările totale în perioada respectivă.

Rușii bogați investesc bani în imobiliare din Turcia și Emiratele Arabe Unite, căutând un paradis financiar în urma invaziei din Ucraina și a sancțiunilor occidentale.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.