vineri, septembrie 22, 2023

Cetăţenii ruşi sunt principalii cumpărători de case din Turcia, în ultimele 30 de zile


Cetăţenii ruşi au fost principalii cumpărători de case din Turcia, în luna aprilie, potrivit ultimelor statistici, conform Gazete Duvar.

Conform datelor Institutului de Statistică din Turcia (TÜİK), 1.152 de case în Turcia au fost cumpărate de ruși, fiind în fruntea listei pentru cumpărătorii străini de case.

Ruşii au fost urmaţi de cumpărătorii iranieni şi irakieni. Vânzările către străini au crescut cu 58,1%.

Vânzările de case din Turcia au crescut cu 38,8% în aprilie, până la 133.058 de case, cu un procent dublul a caselor vândute rușilor cu o lună în urmă.

Datele au arătat, de asemenea, că vânzările ipotecate din aprilie au crescut cu 82,9% față de un an anterior, până la 32.030, reprezentând 24,1% din vânzările totale în perioada respectivă.

Rușii bogați investesc bani în imobiliare din Turcia și Emiratele Arabe Unite, căutând un paradis financiar în urma invaziei din Ucraina și a sancțiunilor occidentale.

Statistică TurkStat: Speranța de viață a scăzut în Turcia

Speranța generală de viață a scăzut ușor față de anii trecuți, femeile trăind cu cinci ani mai mult ca bărbații, conform Daily...

Turcia: 3 salvatori au murit în lupta cu incendiile forestiere

Un elicopter s-a prăbușit în barajul Tahtalı, pe 16 septembrie, cu patru persoane la bord, în timp ce luau apă pentru a lupta împotriva incendiilor de pădure în provincia de vest a Turciei, İzmir.

UE: Imposibil pentru turci să călătorească fără viză, din cauza legilor privind terorismul

Nacho Sanchez Amor a făcut declarații despre raportul recent al Parlamentului European privind Turcia și reacția președintelui turc la raport, subliniind că Turcia trebuie să îndeplinească șase criterii ca parte a cererii sale de aderare la UE pentru a călători fără viză în UE.

Istanbul: Sancțiuni pentru sirieni care nu părăsească orașul până 24 septembrie

Direcția de Management al Migrației subliniază că perioada acordată refugiaților nu va fi prelungită.

Turcia: Pragul sărăciei depășește 41.000 de lire, de patru ori salariul minim

Datelor publicate de unitatea de cercetare a Sindicatului Muncitorilor Unite(BİSAM), o filială a Confederației Muncitorilor Revoluționari (DİSK) a arătat că turcii se luptă să se descurce cu un salariu minim de 11.402 de lire (422 de dolari).

Turcia: Prețul la motorină crește la nivel record! 105 la sută creștere după alegeri

Înainte de alegerile din 14 mai, prețul pe litri în Istanbul era de 19,81 de lire pentru benzină și 18,58 de lire pentru motorină.