miercuri, iulie 24, 2024

Cetăţenii ruşi sunt principalii cumpărători de case din Turcia, în ultimele 30 de zile


Cetăţenii ruşi au fost principalii cumpărători de case din Turcia, în luna aprilie, potrivit ultimelor statistici, conform Gazete Duvar.

Conform datelor Institutului de Statistică din Turcia (TÜİK), 1.152 de case în Turcia au fost cumpărate de ruși, fiind în fruntea listei pentru cumpărătorii străini de case.

Ruşii au fost urmaţi de cumpărătorii iranieni şi irakieni. Vânzările către străini au crescut cu 58,1%.

Vânzările de case din Turcia au crescut cu 38,8% în aprilie, până la 133.058 de case, cu un procent dublul a caselor vândute rușilor cu o lună în urmă.

Datele au arătat, de asemenea, că vânzările ipotecate din aprilie au crescut cu 82,9% față de un an anterior, până la 32.030, reprezentând 24,1% din vânzările totale în perioada respectivă.

Rușii bogați investesc bani în imobiliare din Turcia și Emiratele Arabe Unite, căutând un paradis financiar în urma invaziei din Ucraina și a sancțiunilor occidentale.

Turcia: Situația câinilor fără stăpâni. Decizia guvernului în privința controversatului proiect de lege

Legislația propusă, introdusă de Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP) de guvernământ și aflată în dezbatere de Comisia parlamentară pentru agricultură, silvicultură și afaceri rurale, urmărește să adune câinii fără stăpân și să-i adăpostească până când vor putea fi adoptați.

Reacții internaționale după anunțul de retragere a lui Biden. Declarația Rusiei și glumele internauților

Președintele american, Joe Biden a anunțat că acesta va renunța la candidatura pentru un nou mandat la alegerile din 5 noiembrie, într-o postare pe platforma X, pe 21 iulie,

„Cea mai frumoasă motociclistă” a murit într-un accident rutier în Turcia

Tatyana Ozolina, care este cunoscută drept MotoTanya călătorea între Mugla, un oraș din sud-vestul Turciei și populara stațiune Bodrum, când a avut loc accidentul.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.

TurkStat: Creștere cu 53 la sută în 2023 a oamenilor care se mută în afara Turciei

Potrivit TurkStat, 55,2% dintre cele 714.579 de persoane care s-au mutat din Turcia în alte țări în 2023 erau bărbați, în timp ce 44,8% erau femei. În total, 291.377 erau cetățeni turci și 423.202 erau străini.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.