miercuri, iulie 24, 2024

Cererile de azil din partea turcilor din Germania au crescut cu 203 la sută în 2023

Numărul de cereri de azil de la cetățenii turci depuse în Germania a crescut cu 203 la sută în primele șapte luni ale anului 2023 față de aceeași perioadă a anului trecut, relatează Turkish Minutes.

Date de la Oficiul Federal German pentru Migrație și Refugiați (BAMF), în Germania au fost depuse în total 188.967 de cereri de azil între ianuarie și iulie.

Cetăţenii turci au depus 23.486 de cereri în această perioadă, cu 202,9 la sută mai mare decât numărul de cereri depuse în primele şapte luni ale anului 2022.

Dintre cererile de azil depuse de cetățenii turci, 12.174 au fost încheiate până acum cu o rată de aprobare de 15 la sută.

Turcii urmează după sirieni și afgani în numărul de cereri de azil depuse în Germania.

Motive

De la o lovitură de stat eșuată din 2016, care a dus la o represiune pe scară largă a disidenței de către guvernul turc, numărul cetățenilor turci care solicită azil în Germania și alte țări din Europa de Vest a cunoscut o creștere semnificativă.

Criza economică în curs de desfășurare în țară, cauzată de creșterea vertiginoasă a inflației, care se ridică la aproape 50 la sută, și deprecierea constantă a lirei turcești îi determină pe unii turci să caute modalități de a părăsi țara pentru o viață mai bună în Europa.

Turcia: Situația câinilor fără stăpâni. Decizia guvernului în privința controversatului proiect de lege

Legislația propusă, introdusă de Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP) de guvernământ și aflată în dezbatere de Comisia parlamentară pentru agricultură, silvicultură și afaceri rurale, urmărește să adune câinii fără stăpân și să-i adăpostească până când vor putea fi adoptați.

„Cea mai frumoasă motociclistă” a murit într-un accident rutier în Turcia

Tatyana Ozolina, care este cunoscută drept MotoTanya călătorea între Mugla, un oraș din sud-vestul Turciei și populara stațiune Bodrum, când a avut loc accidentul.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

TurkStat: Creștere cu 53 la sută în 2023 a oamenilor care se mută în afara Turciei

Potrivit TurkStat, 55,2% dintre cele 714.579 de persoane care s-au mutat din Turcia în alte țări în 2023 erau bărbați, în timp ce 44,8% erau femei. În total, 291.377 erau cetățeni turci și 423.202 erau străini.

Reacții internaționale după anunțul de retragere a lui Biden. Declarația Rusiei și glumele internauților

Președintele american, Joe Biden a anunțat că acesta va renunța la candidatura pentru un nou mandat la alegerile din 5 noiembrie, într-o postare pe platforma X, pe 21 iulie,

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.