duminică, decembrie 3, 2023

Cererile de azil din partea turcilor din Germania au crescut cu 203 la sută în 2023

Numărul de cereri de azil de la cetățenii turci depuse în Germania a crescut cu 203 la sută în primele șapte luni ale anului 2023 față de aceeași perioadă a anului trecut, relatează Turkish Minutes.

Date de la Oficiul Federal German pentru Migrație și Refugiați (BAMF), în Germania au fost depuse în total 188.967 de cereri de azil între ianuarie și iulie.

Cetăţenii turci au depus 23.486 de cereri în această perioadă, cu 202,9 la sută mai mare decât numărul de cereri depuse în primele şapte luni ale anului 2022.

Dintre cererile de azil depuse de cetățenii turci, 12.174 au fost încheiate până acum cu o rată de aprobare de 15 la sută.

Turcii urmează după sirieni și afgani în numărul de cereri de azil depuse în Germania.

Motive

De la o lovitură de stat eșuată din 2016, care a dus la o represiune pe scară largă a disidenței de către guvernul turc, numărul cetățenilor turci care solicită azil în Germania și alte țări din Europa de Vest a cunoscut o creștere semnificativă.

Criza economică în curs de desfășurare în țară, cauzată de creșterea vertiginoasă a inflației, care se ridică la aproape 50 la sută, și deprecierea constantă a lirei turcești îi determină pe unii turci să caute modalități de a părăsi țara pentru o viață mai bună în Europa.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.