joi, iunie 20, 2024

Dezastru în Turcia! 12 răniți în explozia unui siloz de cereale într-un port

O explozie a silozurilor de cereale a rănit cel puțin 12 persoane, conform Duvar English.

Cel puțin 12 persoane au fost rănite, trei dintre ele grav, într-o explozie din districtul Derince din nord-vestul Kocaeli. Potrivit evaluărilor inițiale, explozia s-a produs din cauza comprimării prafului de grâu.

Incidentul a avut loc în jurul orei 14.40, în silozurile Turkish Grain Board (TMO), din portul Derince.

Primarul Derince, Zeki Aygün, a declarat agenției de stat Anadolu că au crezut că în timpul exploziei se produce un cutremur.

„A avut loc o explozie din cauza, probabil, compresiei. Sper că nu a murit nimeni.”, explică edilul.

Guvernatorul Kocaeli, Seddar Yavuz a declarat că explozia a avut loc din cauza comprimării prafului de grâu în timpul transferului grâului de pe o navă în siloz, conform evaluărilor inițiale.

„Am condus toate echipele de căutare și salvare. De asemenea, aș dori să subliniez că nimeni nu a fost sub moloz”, afirmă aceasta.

Într-un comunicat, TMO a spus că consideră că comprimarea prafului a provocat explozia, dar motivul exact va fi clarificat în urma unei examinări tehnice detaliate. Consiliul a adăugat că 13 silozuri și anexe au suferit avarii din cauza exploziei.

Autoritatea turcă pentru managementul dezastrelor și situațiilor de urgență (AFAD) a declarat că o persoană a fost salvată de sub dărâmături.

Erdogan încearcă să se apropie de CHP, din opoziție. Mesajul inelului lui Bahçeli, aliatul AKP

Erdoğan a cerut sprijin pentru o „nouă constituție”, în timp ce Özel a adus în discuție probleme economice, numiri de primar și decizii judiciare controversate, în special procesul Gezi.

Turcia: Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a murit după ce și-a făcut transplant de păr

Sirianul Yasin Dibo, tatăl a cinci copii, care locuiește în Kahramanmaraş, a murit după operația de transplant de păr într-un spital din provincia Gaziantep.

Turcia: Hotelul pentru animale a fost luat prin asalt în vacanța de 9 zile de Kurban Bayram

„Ne-am gândit la orice, de la zone interioare, exterioare și spații verzi până la zone acvatice pentru câini. Toate animalele de companie au camerele lor individuale și zonele de depozitare.”, susține Tuba Bașsevinç, managerul hotelului.

Turcii au cheltuit cel mai mult pe locuințe în 2023: TurkStat

Conform rezultatelor „Sondajului asupra bugetului gospodăriilor din 2023”, suma cheltuită de gospodării pentru locuințe a fost mai mare decât orice alt element de cheltuieli.

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.

Turcii se luptă să-și permită animale de sacrificiu pe fondul inflației ridicate

Familiile turcești se luptă să-și permită tradiționalul animalului de sacrificiu de Kurban Bayram, din cauza inflației, conform Turkish Minutes.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).