joi, septembrie 21, 2023

Dezastru în Turcia! 12 răniți în explozia unui siloz de cereale într-un port

O explozie a silozurilor de cereale a rănit cel puțin 12 persoane, conform Duvar English.

Cel puțin 12 persoane au fost rănite, trei dintre ele grav, într-o explozie din districtul Derince din nord-vestul Kocaeli. Potrivit evaluărilor inițiale, explozia s-a produs din cauza comprimării prafului de grâu.

Incidentul a avut loc în jurul orei 14.40, în silozurile Turkish Grain Board (TMO), din portul Derince.

Primarul Derince, Zeki Aygün, a declarat agenției de stat Anadolu că au crezut că în timpul exploziei se produce un cutremur.

„A avut loc o explozie din cauza, probabil, compresiei. Sper că nu a murit nimeni.”, explică edilul.

Guvernatorul Kocaeli, Seddar Yavuz a declarat că explozia a avut loc din cauza comprimării prafului de grâu în timpul transferului grâului de pe o navă în siloz, conform evaluărilor inițiale.

„Am condus toate echipele de căutare și salvare. De asemenea, aș dori să subliniez că nimeni nu a fost sub moloz”, afirmă aceasta.

Într-un comunicat, TMO a spus că consideră că comprimarea prafului a provocat explozia, dar motivul exact va fi clarificat în urma unei examinări tehnice detaliate. Consiliul a adăugat că 13 silozuri și anexe au suferit avarii din cauza exploziei.

Autoritatea turcă pentru managementul dezastrelor și situațiilor de urgență (AFAD) a declarat că o persoană a fost salvată de sub dărâmături.

Nou record! Turcii au cheltuit peste 190 de miliarde de lire în 7 zile, pe fondul crizei economice

O cheltuială record de 191,1 de miliarde de lire a fost făcută în prima săptămână a lunii septembrie, după ce cetățenii turci, a căror putere de cumpărare a scăzut, și-au folosit cardurile de credit.

Turcia: Prețul la motorină crește la nivel record! 105 la sută creștere după alegeri

Înainte de alegerile din 14 mai, prețul pe litri în Istanbul era de 19,81 de lire pentru benzină și 18,58 de lire pentru motorină.

Judecat pentru insultă: Kılıçdaroğlu riscă să fie interzis din politică, plus 2 ani de închisoare

Kemal Kılıçdaroğlu, președintele Partidului Popular Republican (CHP), a fost obligat să se prezinte în instanță în calitate de inculpat într-o citație trimisă pe 11 septembrie.

COVID-19 în Turcia: Ministrul sănătății anunță 9 cazuri de variantă Eris

Primele nouă cazuri ale variantei Eris de coronavirus au fost detectate în Turcia, a declarat ministrul Sănătății, Fahrettin Koca.

Turcia: 3 salvatori au murit în lupta cu incendiile forestiere

Un elicopter s-a prăbușit în barajul Tahtalı, pe 16 septembrie, cu patru persoane la bord, în timp ce luau apă pentru a lupta împotriva incendiilor de pădure în provincia de vest a Turciei, İzmir.

UE: Imposibil pentru turci să călătorească fără viză, din cauza legilor privind terorismul

Nacho Sanchez Amor a făcut declarații despre raportul recent al Parlamentului European privind Turcia și reacția președintelui turc la raport, subliniind că Turcia trebuie să îndeplinească șase criterii ca parte a cererii sale de aderare la UE pentru a călători fără viză în UE.

Turcia: Pragul sărăciei depășește 41.000 de lire, de patru ori salariul minim

Datelor publicate de unitatea de cercetare a Sindicatului Muncitorilor Unite(BİSAM), o filială a Confederației Muncitorilor Revoluționari (DİSK) a arătat că turcii se luptă să se descurce cu un salariu minim de 11.402 de lire (422 de dolari).