vineri, septembrie 22, 2023

7 din 10 turci nu își permit să plece în vacanță, pe fondul crizei economice

Șapte din 10 turci nu își permit să meargă în vacanță din motive financiare, potrivit unui nou sondaj, conform Gazete Duvar.

Federația Asociației Consumatorilor și-a lansat sondajul cu privire la preferințele cetățenilor în vacanță. Director executiv explică că aceste date dezvăluie deteriorarea condițiilor economice din Turcia.

„Consumatorii depun eforturi pentru a-și satisface nevoile, iar din cauza inflației și a creșterii cursului valutar, plecarea în vacanță s-a transformat într-un vis pentru mai mulți consumatori”, a declarat Yunus Emre Bitmez.

„Cu toate acestea, concediul și odihna sunt un drept constituțional pentru fiecare angajat. Articolul 50 din Constituție indică acest lucru cu regulamentul. Faptul că milioane de cetățeni nu își pot folosi dreptul constituțional este o încălcare a drepturilor pe scară largă”, adaugă aceasta.

Conform raportului, există o creștere a numărului de persoane care nu au putut pleca în vacanță din cauza crizei economice.

Aproximativ 71,76 la sută dintre consumatori au raportat că nu au mijloace financiare pentru a pleca în vacanță, marcând o creștere de 2 la sută față de anul trecut.

Turcii nu își permit vacanțe în străinătate

S-a înregistrat și o scădere a numărului de turci care plănuiesc să-și petreacă vacanța în străinătate. Aproximativ 3,13% dintre participanții la sondaj au raportat că planifică să plece în vacanță în străinătate, în timp ce această cifră a fost de 4,1% anul trecut.

Turcia: Pragul sărăciei depășește 41.000 de lire, de patru ori salariul minim

Datelor publicate de unitatea de cercetare a Sindicatului Muncitorilor Unite(BİSAM), o filială a Confederației Muncitorilor Revoluționari (DİSK) a arătat că turcii se luptă să se descurce cu un salariu minim de 11.402 de lire (422 de dolari).

Turcia: Prețul la motorină crește la nivel record! 105 la sută creștere după alegeri

Înainte de alegerile din 14 mai, prețul pe litri în Istanbul era de 19,81 de lire pentru benzină și 18,58 de lire pentru motorină.

Statistică TurkStat: Speranța de viață a scăzut în Turcia

Speranța generală de viață a scăzut ușor față de anii trecuți, femeile trăind cu cinci ani mai mult ca bărbații, conform Daily...

Turcia: 3 salvatori au murit în lupta cu incendiile forestiere

Un elicopter s-a prăbușit în barajul Tahtalı, pe 16 septembrie, cu patru persoane la bord, în timp ce luau apă pentru a lupta împotriva incendiilor de pădure în provincia de vest a Turciei, İzmir.

UE: Imposibil pentru turci să călătorească fără viză, din cauza legilor privind terorismul

Nacho Sanchez Amor a făcut declarații despre raportul recent al Parlamentului European privind Turcia și reacția președintelui turc la raport, subliniind că Turcia trebuie să îndeplinească șase criterii ca parte a cererii sale de aderare la UE pentru a călători fără viză în UE.

Istanbul: Sancțiuni pentru sirieni care nu părăsească orașul până 24 septembrie

Direcția de Management al Migrației subliniază că perioada acordată refugiaților nu va fi prelungită.