miercuri, iunie 19, 2024

7 din 10 turci nu își permit să plece în vacanță, pe fondul crizei economice

Șapte din 10 turci nu își permit să meargă în vacanță din motive financiare, potrivit unui nou sondaj, conform Gazete Duvar.

Federația Asociației Consumatorilor și-a lansat sondajul cu privire la preferințele cetățenilor în vacanță. Director executiv explică că aceste date dezvăluie deteriorarea condițiilor economice din Turcia.

„Consumatorii depun eforturi pentru a-și satisface nevoile, iar din cauza inflației și a creșterii cursului valutar, plecarea în vacanță s-a transformat într-un vis pentru mai mulți consumatori”, a declarat Yunus Emre Bitmez.

„Cu toate acestea, concediul și odihna sunt un drept constituțional pentru fiecare angajat. Articolul 50 din Constituție indică acest lucru cu regulamentul. Faptul că milioane de cetățeni nu își pot folosi dreptul constituțional este o încălcare a drepturilor pe scară largă”, adaugă aceasta.

Conform raportului, există o creștere a numărului de persoane care nu au putut pleca în vacanță din cauza crizei economice.

Aproximativ 71,76 la sută dintre consumatori au raportat că nu au mijloace financiare pentru a pleca în vacanță, marcând o creștere de 2 la sută față de anul trecut.

Turcii nu își permit vacanțe în străinătate

S-a înregistrat și o scădere a numărului de turci care plănuiesc să-și petreacă vacanța în străinătate. Aproximativ 3,13% dintre participanții la sondaj au raportat că planifică să plece în vacanță în străinătate, în timp ce această cifră a fost de 4,1% anul trecut.

Turcii se luptă să-și permită animale de sacrificiu pe fondul inflației ridicate

Familiile turcești se luptă să-și permită tradiționalul animalului de sacrificiu de Kurban Bayram, din cauza inflației, conform Turkish Minutes.

Turcia oprește programul de ajutor pentru supraviețuitorii cutremurului din februarie 2023

Autoritatea de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD) au trimis un mesaj text supraviețuitorilor care au primit ajutor pentru chirie, pentru a-i informa că programul se va încheia.

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.

Vizită specială la Moscova. Putin critică politica lui Erdogan: „Economia Turciei va pierde”

Evenimentul marcheză prima întâlnire a lui Putin cu Fidan de la numirea sa și a avut loc la doar o săptămână după ce Putin a criticat Turcia pentru adâncirea legăturilor sale economice cu instituțiile financiare occidentale.

Turcia: Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a murit după ce și-a făcut transplant de păr

Sirianul Yasin Dibo, tatăl a cinci copii, care locuiește în Kahramanmaraş, a murit după operația de transplant de păr într-un spital din provincia Gaziantep.

Turcia amendează Google cu 14,8 milioane de dolari din cauza unui hotel

autoritatea de concurență a anunțat că va fi aplicată o amendă de 0,0005 la sută din veniturile zilnice ale companiei până când aceasta își va îndeplini unele dintre obligațiile, dar noua amendă a fost aplicată în schimb.

Turcia: Hotelul pentru animale a fost luat prin asalt în vacanța de 9 zile de Kurban Bayram

„Ne-am gândit la orice, de la zone interioare, exterioare și spații verzi până la zone acvatice pentru câini. Toate animalele de companie au camerele lor individuale și zonele de depozitare.”, susține Tuba Bașsevinç, managerul hotelului.

Erdogan încearcă să se apropie de CHP, din opoziție. Mesajul inelului lui Bahçeli, aliatul AKP

Erdoğan a cerut sprijin pentru o „nouă constituție”, în timp ce Özel a adus în discuție probleme economice, numiri de primar și decizii judiciare controversate, în special procesul Gezi.