vineri, septembrie 22, 2023

Atenție turiști! Turcia impune noi taxe pentru chirii prin Airbnb și alte platforme

Guvernul turc a anunțat că va impune taxe pentru chiriile pe termen scurt efectuate prin Airbnb și alte platforme similare, conform bianet.org

Cei care își închiriază proprietățile prin astfel de platforme vor fi obligați să obțină documente de la minister și să raporteze în mod regulat oaspeții pe care îi găzduiesc.

Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în cadrul unei întâlniri la Istanbul a dat noua veste.

„Nu suntem împotriva chiriilor pe termen scurt, pur și simplu pledăm pentru documentarea adecvată și respectarea reglementărilor, așa cum se face în întreaga lume. Aceasta este, de asemenea, o formă de turism și există o cerere semnificativă pentru acesta. La fel ca în alte părți ale lumii, trebuie să valorificăm această cerere și să beneficiăm de pe urma ei”.

Ministrul a spus că noile reglementări nu numai că vor supune impozitării veniturile din aceste chirii, ci vor asigura și o concurență loială.

Subînchiriere

Airbnb a devenit o sursă de venit pentru mulți proprietari și chiriași din Turcia, în special în orașele mari și destinațiile turistice. Din cauza creșterii abrupte a prețurilor de închiriere din ultimii ani, mulți chiriași au apelat la subînchirierea camerelor sau a locuințelor întregi pentru a-și acoperi cheltuielile cu chiria și pentru a obține venituri suplimentare. Cu toate acestea, această practică se poate termina odată cu noul regulament.

Legile Turciei interzic în prezent chiriașilor să își închirieze casele, așa că subînchirierea se face în mod informal. Noua reglementare va cere celor care își închiriază locuințele sau camerele să aibă o certificare, pe care chiriașii nu o vor putea obține deoarece nu au dreptul legal de a-și închiria locuințele.

Turcia a cunoscut o creștere medie anuală a chiriei de 138% la sfârșitul lunii iunie, adăugându-se la prețurile deja excesive, potrivit datelor de pe site-ul imobiliar, Endeksa.

Turcia: Pragul sărăciei depășește 41.000 de lire, de patru ori salariul minim

Datelor publicate de unitatea de cercetare a Sindicatului Muncitorilor Unite(BİSAM), o filială a Confederației Muncitorilor Revoluționari (DİSK) a arătat că turcii se luptă să se descurce cu un salariu minim de 11.402 de lire (422 de dolari).

UE: Imposibil pentru turci să călătorească fără viză, din cauza legilor privind terorismul

Nacho Sanchez Amor a făcut declarații despre raportul recent al Parlamentului European privind Turcia și reacția președintelui turc la raport, subliniind că Turcia trebuie să îndeplinească șase criterii ca parte a cererii sale de aderare la UE pentru a călători fără viză în UE.

Istanbul: Sancțiuni pentru sirieni care nu părăsească orașul până 24 septembrie

Direcția de Management al Migrației subliniază că perioada acordată refugiaților nu va fi prelungită.

Statistică TurkStat: Speranța de viață a scăzut în Turcia

Speranța generală de viață a scăzut ușor față de anii trecuți, femeile trăind cu cinci ani mai mult ca bărbații, conform Daily...

Turcia: 3 salvatori au murit în lupta cu incendiile forestiere

Un elicopter s-a prăbușit în barajul Tahtalı, pe 16 septembrie, cu patru persoane la bord, în timp ce luau apă pentru a lupta împotriva incendiilor de pădure în provincia de vest a Turciei, İzmir.

Turcia: Prețul la motorină crește la nivel record! 105 la sută creștere după alegeri

Înainte de alegerile din 14 mai, prețul pe litri în Istanbul era de 19,81 de lire pentru benzină și 18,58 de lire pentru motorină.