sâmbătă, aprilie 13, 2024

Atenție turiști! Turcia impune noi taxe pentru chirii prin Airbnb și alte platforme

Guvernul turc a anunțat că va impune taxe pentru chiriile pe termen scurt efectuate prin Airbnb și alte platforme similare, conform bianet.org

Cei care își închiriază proprietățile prin astfel de platforme vor fi obligați să obțină documente de la minister și să raporteze în mod regulat oaspeții pe care îi găzduiesc.

Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în cadrul unei întâlniri la Istanbul a dat noua veste.

„Nu suntem împotriva chiriilor pe termen scurt, pur și simplu pledăm pentru documentarea adecvată și respectarea reglementărilor, așa cum se face în întreaga lume. Aceasta este, de asemenea, o formă de turism și există o cerere semnificativă pentru acesta. La fel ca în alte părți ale lumii, trebuie să valorificăm această cerere și să beneficiăm de pe urma ei”.

Ministrul a spus că noile reglementări nu numai că vor supune impozitării veniturile din aceste chirii, ci vor asigura și o concurență loială.

Subînchiriere

Airbnb a devenit o sursă de venit pentru mulți proprietari și chiriași din Turcia, în special în orașele mari și destinațiile turistice. Din cauza creșterii abrupte a prețurilor de închiriere din ultimii ani, mulți chiriași au apelat la subînchirierea camerelor sau a locuințelor întregi pentru a-și acoperi cheltuielile cu chiria și pentru a obține venituri suplimentare. Cu toate acestea, această practică se poate termina odată cu noul regulament.

Legile Turciei interzic în prezent chiriașilor să își închirieze casele, așa că subînchirierea se face în mod informal. Noua reglementare va cere celor care își închiriază locuințele sau camerele să aibă o certificare, pe care chiriașii nu o vor putea obține deoarece nu au dreptul legal de a-și închiria locuințele.

Turcia a cunoscut o creștere medie anuală a chiriei de 138% la sfârșitul lunii iunie, adăugându-se la prețurile deja excesive, potrivit datelor de pe site-ul imobiliar, Endeksa.

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Antalya: Povestea ciobanului care locuiește de 17 ani singur în munți

Turma de capre a lui Çabuk a fost furată peste noapte, în 2007. Acesta a spus că și-a închis caprele și, când s-a trezit dimineața, nu mai era niciuna.

Turcia. Fără taxe de drum și transportul public gratuit timp de 9 zile, cu ocazia Ramadan Bayram

În urma unui decret al președintelui Recep Tayyip Erdogan, Ministrului Transporturilor și Comunicațiilor, Abdulkadir Uraloglu, a anunțat drumurile și podurile publice vor fi gratuite timp de nouă zile în Istanbul, Ankara și Izmir.

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume.