luni, septembrie 25, 2023

Caz șocant în Turcia! Imam s-a sinucis după ce a fost demis pentru stilul său de viață

Cazul unui imam concediat a cutremurat Turcia, după ce acesta s-a sinucis, conform Bold Medya.

Muftiul turc, Mehmet Deniz s-a sinucis, pe 31 iulie, după ce a suferit din cauza mobbingului și a fost demis din funcție din cauza „stilului său de viață”.

Președinția pentru Afaceri Religioase (Diyanet) a început pentru prima dată o anchetă asupra lui Deniz, care lucra în Biroul Muftiului Provincial Balikesir, pentru „îmbrăcămintea” lui și „folosirea unui biciclete și motociclete”. După anchetă, Diyanet l-a demis pe Deniz din postul său.

Cu toate acestea, Curtea Administrativă din provincia vestică, Balıkesir a anulat deciziile de condamnare și concediere ale Diyanetului și a hotărât repunerea lui în funcție.

După ce Diyanet nu a respectat decizia instanței, Deniz a dus problema Curții Constituționale (AYM).

În timp ce procesul Curții Constituționale se desfășura, muftiul Mehmet Deniz s-a sinucis în casa sa pe 31 iulie.

„Din ce motiv au pedepsit o astfel de persoană? Neputând suporta toate acestea, și-a pus capăt vieții. Îl strig pe Ali Erbaş, șeful Diyanet: Pe cine vom trage la răspundere pentru asta? Cine îmi va da socoteală pentru asta mie, copiilor mei? Tu ești responsabil. Cine va interveni în aceste hotărâri judecătorești?”, afirmă soția.

Sute de cazuri similare

Colegii săi care l-au cunoscut pe Mehmet Deniz au declarat că Diyanet are sute de cazuri similare cu cazul său.

Aceștia au spus că membrii Comitetului executiv pentru numirea Diyanet (AYK) au demis mulți oameni care nu erau din propriul grup de a fi mufti sau predicatori din motive similare.

„Trebuie să se schimbe ceva în Diyanet. Acest incident de sinucidere a avut un impact uriaș. A fost prima dată când un mufti s-a sinucis în Turcia”, afirmă un alt muftiu.

Mehmet Deniz, în vârstă de 51 de ani, era tată a cinci copii. După ce a fost demis, acesta a lucrat în construcții.

UE: Imposibil pentru turci să călătorească fără viză, din cauza legilor privind terorismul

Nacho Sanchez Amor a făcut declarații despre raportul recent al Parlamentului European privind Turcia și reacția președintelui turc la raport, subliniind că Turcia trebuie să îndeplinească șase criterii ca parte a cererii sale de aderare la UE pentru a călători fără viză în UE.

Istanbul: Sancțiuni pentru sirieni care nu părăsească orașul până 24 septembrie

Direcția de Management al Migrației subliniază că perioada acordată refugiaților nu va fi prelungită.

SpaceX a lui Elon Musk vrea licență pentru a lansa Starlink în Turcia

Cererea a venit la scurt timp după ce Musk a avut o întâlnire cu președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, duminică, la New York, cu ocazia Adunării Generale a ONU.

Statistică TurkStat: Speranța de viață a scăzut în Turcia

Speranța generală de viață a scăzut ușor față de anii trecuți, femeile trăind cu cinci ani mai mult ca bărbații, conform Daily...

Turiștii din Turcia: Rușii în top, cu peste 4 milioane de turiști în ultimele 8 luni

Turcia a găzduit 36.​754.146 de vizitatori în perioada de 8 luni a anului, Rusia fiind pe primul loc cu 4. 351. 000 de persoane.

Turcia: Pragul sărăciei depășește 41.000 de lire, de patru ori salariul minim

Datelor publicate de unitatea de cercetare a Sindicatului Muncitorilor Unite(BİSAM), o filială a Confederației Muncitorilor Revoluționari (DİSK) a arătat că turcii se luptă să se descurce cu un salariu minim de 11.402 de lire (422 de dolari).