luni, mai 27, 2024

Caz șocant în Turcia! Imam s-a sinucis după ce a fost demis pentru stilul său de viață

Cazul unui imam concediat a cutremurat Turcia, după ce acesta s-a sinucis, conform Bold Medya.

Muftiul turc, Mehmet Deniz s-a sinucis, pe 31 iulie, după ce a suferit din cauza mobbingului și a fost demis din funcție din cauza „stilului său de viață”.

Președinția pentru Afaceri Religioase (Diyanet) a început pentru prima dată o anchetă asupra lui Deniz, care lucra în Biroul Muftiului Provincial Balikesir, pentru „îmbrăcămintea” lui și „folosirea unui biciclete și motociclete”. După anchetă, Diyanet l-a demis pe Deniz din postul său.

Cu toate acestea, Curtea Administrativă din provincia vestică, Balıkesir a anulat deciziile de condamnare și concediere ale Diyanetului și a hotărât repunerea lui în funcție.

După ce Diyanet nu a respectat decizia instanței, Deniz a dus problema Curții Constituționale (AYM).

În timp ce procesul Curții Constituționale se desfășura, muftiul Mehmet Deniz s-a sinucis în casa sa pe 31 iulie.

„Din ce motiv au pedepsit o astfel de persoană? Neputând suporta toate acestea, și-a pus capăt vieții. Îl strig pe Ali Erbaş, șeful Diyanet: Pe cine vom trage la răspundere pentru asta? Cine îmi va da socoteală pentru asta mie, copiilor mei? Tu ești responsabil. Cine va interveni în aceste hotărâri judecătorești?”, afirmă soția.

Sute de cazuri similare

Colegii săi care l-au cunoscut pe Mehmet Deniz au declarat că Diyanet are sute de cazuri similare cu cazul său.

Aceștia au spus că membrii Comitetului executiv pentru numirea Diyanet (AYK) au demis mulți oameni care nu erau din propriul grup de a fi mufti sau predicatori din motive similare.

„Trebuie să se schimbe ceva în Diyanet. Acest incident de sinucidere a avut un impact uriaș. A fost prima dată când un mufti s-a sinucis în Turcia”, afirmă un alt muftiu.

Mehmet Deniz, în vârstă de 51 de ani, era tată a cinci copii. După ce a fost demis, acesta a lucrat în construcții.

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

De 24 de ori campioni! Galatasaray, fosta echipa a lui Hagi, a făcut istorie!

Meciul cu Konyaspor s-a încheiat cu un scor de 3-1, duminică, în ultima etapă a sezonului, şi a obţinut al 24-lea titlu de campioană a Turciei din istoria sa.

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute. 

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri.