miercuri, februarie 10, 2021

Centrul Național pentru Dezvoltare Durabilă publică un important Ghid metodologic

”Ghidul metodologic pentru evaluarea rapidă a serviciilor ecosistemice în ariile protejate din România” (2016) lansat vineri, 21 octombrie 2016 în cadrul Conferinței naționale de încheiere a proiectului ValueEcoServ

”Evaluarea serviciilor ecosistemice ale ariilor protejate în România – ValueEcoServ”a prezentat rezultatele implementării proiectului, concluziile în urma desfășurării a 16 workshopuri locale și regionale și a workshopului național, metodologiile folosite pentru evaluarea serviciilor ecosistemice.

”Ghidul metodologic pentru evaluarea rapidă a serviciilor ecosistemice în ariile protejate din România”, în cadrul Programului RO02 – „Biodiversitate și servicii ale ecosistemelor”

Proiectul a contribuit la îmbunătățirea cunoștințelor privind contribuția ecosistemelor la principalele sectoare economice, sprijinirea factorilor de decizie în elaborarea politicilor privind integrarea valorii economice a serviciilor ecosistemice și creșterea nivelului de cunoaștere și conștientizare a publicului cu privire la aceste servicii.

ValueEcoServ a fost implementat în 3 situri Natura 2000: ROSCI0002 Apuseni, ROSCI0067 Deniz Tepe și ROSCI0224 Scroviștea iar rezultatele au fost extrapolate în alte 10 situri Natura 2000: ROSCI0006 Balta Mică a Brăilei, ROSCI0043 Comana, ROSCI0045 Coridorul Jiului, ROSCI0354 Platforma Cotmeana, ROSCI0046 Cozia, ROSCI0283 Cheile Doftanei, ROSCI0060 Dealurile Agighiolului, ROSCI0157 Pădurea Hagieni – Cotul Văii, ROSCI0137 Pădurea Bogăţii și ROSCI0190 Penteleu unde s-au organizat workshopuri pentru testarea metodologiei rapide de evaluare a serviciilor ecosistemice.

ghid

”Evaluarea serviciilor ecosistemice ale ariilor protejate în România – ValueEcoServ” s-a desfășurat timp de 14 luni în perioada septembrie 2015 – octombrie 2016 și este finanțat printr-un grant acordat de Islanda, Lichtenstein și Norvegia în cadrul Programului RO02 – „Biodiversitate și servicii ale ecosistemelor”.


 

SURSA: http://valueecoserv.cndd.ro/conferinta-de-incheiere/.

Carantină în Turcia: Livrările de flori au liber la circulație de Ziua Îndrăgostiților

Ministerul de Interne al Turciei a anunțat că firmele de livrare cu de flori vor fi scutiți de carantină de weekend,

Turcia: Bărbat paralizat declarat” apt să rămână în închisore”

Medicii susține că bărbatul poate rămâne în după gratii deși este paralizat, adăugând că Ministerul Justiției este mai potrivit pentru a lua decizia finală, deoarece au mai multe informații cu privire la condițiile închisorii.

Turcia:Taxa specială de consum pentru vehiculele electrice mărită cu 60%

Impozitul special pe consumul vehiculelor electrice a fost mărit până la 60 la sută, conform decretului prezidențial publicat în Monitorul Oficial, citat de bianet.org

Peste 100 de studenți de la Universitatea Bogazici eliberați. Erdogan îi acuză de terorism

Peste 100 de studenți reținuți în urma protestelor de la Universitatea Bogazici au fost eliberați, miercuri, dimineață, după instanța de judecată,

Turcia: Ministrul de interne susține că SUA au fost în spatele puciului eșuat din 2016

„A efectuat FETO încercarea de lovitură de stat din 15 iulie? Candaș, FETO nu a făcut asta, dar [autorii] nu ne vor lăsa în pace. Dacă rămâi puternic, vei fi în regulă ”, declară Soylu.

Drama unei familii din Turcia: Băiețel bolnav de leucemie, lăsat fără părinți

Sabriye și Gökhan Dağdeviren, mama și tatăl lui Hakan Dağdeviren, sunt acuzați de legături cu mișcarea Gülen, un grup inspirat de clericul musulman Fethullah Gülen.

“Nici o dovadă concretă”: Activistul Osman Kavala rămâne după gratii

Kavala a participat la ședința de judecată a celei de 36-a instanțe penale din Istanbul printr-o conferință video, subliniind încă o dată că nu există „nici o dovadă concretă” care să justifice detenția sa preventivă.

Scrisoare unei studente de către Erdogan ajuns virală:”Nu ești sultan. Noi nu suntem supuși”

O studentă care a scris o scrisoare dură către Erdogan, prin care a adresat demisia președintelui, a fost arestată preventiv, raportează presa turcească.