16.9 C
București
miercuri, septembrie 23, 2020

Centrul Național pentru Dezvoltare Durabilă publică un important Ghid metodologic

”Ghidul metodologic pentru evaluarea rapidă a serviciilor ecosistemice în ariile protejate din România” (2016) lansat vineri, 21 octombrie 2016 în cadrul Conferinței naționale de încheiere a proiectului ValueEcoServ

”Evaluarea serviciilor ecosistemice ale ariilor protejate în România – ValueEcoServ”a prezentat rezultatele implementării proiectului, concluziile în urma desfășurării a 16 workshopuri locale și regionale și a workshopului național, metodologiile folosite pentru evaluarea serviciilor ecosistemice.

”Ghidul metodologic pentru evaluarea rapidă a serviciilor ecosistemice în ariile protejate din România”, în cadrul Programului RO02 – „Biodiversitate și servicii ale ecosistemelor”

Proiectul a contribuit la îmbunătățirea cunoștințelor privind contribuția ecosistemelor la principalele sectoare economice, sprijinirea factorilor de decizie în elaborarea politicilor privind integrarea valorii economice a serviciilor ecosistemice și creșterea nivelului de cunoaștere și conștientizare a publicului cu privire la aceste servicii.

ValueEcoServ a fost implementat în 3 situri Natura 2000: ROSCI0002 Apuseni, ROSCI0067 Deniz Tepe și ROSCI0224 Scroviștea iar rezultatele au fost extrapolate în alte 10 situri Natura 2000: ROSCI0006 Balta Mică a Brăilei, ROSCI0043 Comana, ROSCI0045 Coridorul Jiului, ROSCI0354 Platforma Cotmeana, ROSCI0046 Cozia, ROSCI0283 Cheile Doftanei, ROSCI0060 Dealurile Agighiolului, ROSCI0157 Pădurea Hagieni – Cotul Văii, ROSCI0137 Pădurea Bogăţii și ROSCI0190 Penteleu unde s-au organizat workshopuri pentru testarea metodologiei rapide de evaluare a serviciilor ecosistemice.

ghid

”Evaluarea serviciilor ecosistemice ale ariilor protejate în România – ValueEcoServ” s-a desfășurat timp de 14 luni în perioada septembrie 2015 – octombrie 2016 și este finanțat printr-un grant acordat de Islanda, Lichtenstein și Norvegia în cadrul Programului RO02 – „Biodiversitate și servicii ale ecosistemelor”.


 

SURSA: http://valueecoserv.cndd.ro/conferinta-de-incheiere/.

Ankara: Medicii poartă o panglică neagră în semn de protest pentru moartea colegilor infectați cu COVID-19

Camera de Medicină din Ankara (ATO) a cerut un protest de patru zile ca demonstrație în fața morții profesioniștilor din domeniul sănătății din Turcia în urma infectării cu COVID-19.Medicii au fost îndemnați să poarte panglici negre.

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Peste 36.000 de persoane au fost cercetate pentru că l-au „insultat” pe Erdoğan

Peste 36.000 de oameni au fost cercetați într-un an pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, au arătat statisticile Ministerului Justiției, citat de Duvar English.

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.

Fetiță cu sindromul Down în grija surorii adolescente. Părinții reținuți pentru că a ajutat refugiații

O fetiță de șapte ani cu sindrom Down a fost lăsată în grija surorii sale adolescente după ce părinții ei au fost reținuți pe 8 septembrie pentru ajutorarea refugiaților.

Istanbul: Compania de metrou a crescut numărul de șoferi care sunt femei

Metroul din Istanbul a angajat 88 de șoferi de sex feminin, crescând numărul de 11 la 99. Noile șoferițe și-au primit legitimațiile după finalizarea pregătirii, la o ceremonie la care a participat, joi, primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu.

Turcia se pregătește pentru noi restricții de călătorie pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia a trecut la o „nouă fază” în lupta împotriva pandemiei COVID-19, semnalând că guvernul...

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.