miercuri, aprilie 24, 2024

Centrul Național pentru Dezvoltare Durabilă publică un important Ghid metodologic

”Ghidul metodologic pentru evaluarea rapidă a serviciilor ecosistemice în ariile protejate din România” (2016) lansat vineri, 21 octombrie 2016 în cadrul Conferinței naționale de încheiere a proiectului ValueEcoServ

”Evaluarea serviciilor ecosistemice ale ariilor protejate în România – ValueEcoServ”a prezentat rezultatele implementării proiectului, concluziile în urma desfășurării a 16 workshopuri locale și regionale și a workshopului național, metodologiile folosite pentru evaluarea serviciilor ecosistemice.

”Ghidul metodologic pentru evaluarea rapidă a serviciilor ecosistemice în ariile protejate din România”, în cadrul Programului RO02 – „Biodiversitate și servicii ale ecosistemelor”

Proiectul a contribuit la îmbunătățirea cunoștințelor privind contribuția ecosistemelor la principalele sectoare economice, sprijinirea factorilor de decizie în elaborarea politicilor privind integrarea valorii economice a serviciilor ecosistemice și creșterea nivelului de cunoaștere și conștientizare a publicului cu privire la aceste servicii.

ValueEcoServ a fost implementat în 3 situri Natura 2000: ROSCI0002 Apuseni, ROSCI0067 Deniz Tepe și ROSCI0224 Scroviștea iar rezultatele au fost extrapolate în alte 10 situri Natura 2000: ROSCI0006 Balta Mică a Brăilei, ROSCI0043 Comana, ROSCI0045 Coridorul Jiului, ROSCI0354 Platforma Cotmeana, ROSCI0046 Cozia, ROSCI0283 Cheile Doftanei, ROSCI0060 Dealurile Agighiolului, ROSCI0157 Pădurea Hagieni – Cotul Văii, ROSCI0137 Pădurea Bogăţii și ROSCI0190 Penteleu unde s-au organizat workshopuri pentru testarea metodologiei rapide de evaluare a serviciilor ecosistemice.

ghid

”Evaluarea serviciilor ecosistemice ale ariilor protejate în România – ValueEcoServ” s-a desfășurat timp de 14 luni în perioada septembrie 2015 – octombrie 2016 și este finanțat printr-un grant acordat de Islanda, Lichtenstein și Norvegia în cadrul Programului RO02 – „Biodiversitate și servicii ale ecosistemelor”.


 

SURSA: http://valueecoserv.cndd.ro/conferinta-de-incheiere/.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.