luni, aprilie 15, 2024

Centrala Akkuyu, inaugurată de Erdogan și condusă de ruși. NU are oficiali turci în administrație

Un analist turc a făcut dezvăluiri după ce președintele turc, Recep Tayip Erdogan a inaugurat centrala nucleară Akkuyu, din apropierea portului Mersin.

Ihsan Dagi, profesor asociat la Universitatea Tehnică din Orientul Mijlociu, din Ankara, a făcut dezvăluirile, comentând la o postarea a Haber Report despre membrii din Consiliul de Administrației a companiei Akkuya Nukkler A.S

„Este de remarcat faptul că nu există niciun oficial turc în Consiliul de Administrație al Companiei Nucleare Akkuyu.”, scrie Haber Report.

„Centrala nucleară Akkuyu, inaugurată de Erodgan nu are niciun angajat turc. Centrala nucleară Akkuyu, deținută și operată 100% de ruși, este de fapt o bază rusă stabilită în ținuturile mediteraneene și anatoliene. Până la urmă, cei care care au adus Rusia în mările calde au fost cei care care au ținut discursuri despre naționalitate.. ”, afirmă profesorul.

Cu o putere de 4.800 de megawaţi (MW), proiectul de 20 de miliarde de dolari al centralei, care prevede construirea a patru reactoare în oraşul mediteranean Akkuyu, va permite Turciei să se alăture clubului restrâns de state care produc energie nucleară.

„Cea mai mare investiție comună”

Erdogan a șocat pe plan internațional, după ce marți, a oprit brusc un interviu live, din cauza unei probleme la stomac.

După acest eveniment, președintele turc a anulat toate evenimente de miercuri și joi. Miercuri, o imagine din biroul lui Erdogan au fost distribuite, de unde a avut o conversație telefonică cu Vladimir Putin.

Cu toate acestea, Erdogan s-a alăturat ceremoniei de joi printr-o legătură video.

„Turcia a ajuns în clasamentul țărilor cu energie nucleară din lume, deși după o întârziere de 60 de ani”, afirmă președintele turc.

CNE Akkuyu este „cea mai mare investiție comună” a Turciei cu Rusia, adaugă Erdogan.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme.