joi, aprilie 25, 2024

Centrala Akkuyu, inaugurată de Erdogan și condusă de ruși. NU are oficiali turci în administrație

Un analist turc a făcut dezvăluiri după ce președintele turc, Recep Tayip Erdogan a inaugurat centrala nucleară Akkuyu, din apropierea portului Mersin.

Ihsan Dagi, profesor asociat la Universitatea Tehnică din Orientul Mijlociu, din Ankara, a făcut dezvăluirile, comentând la o postarea a Haber Report despre membrii din Consiliul de Administrației a companiei Akkuya Nukkler A.S

„Este de remarcat faptul că nu există niciun oficial turc în Consiliul de Administrație al Companiei Nucleare Akkuyu.”, scrie Haber Report.

„Centrala nucleară Akkuyu, inaugurată de Erodgan nu are niciun angajat turc. Centrala nucleară Akkuyu, deținută și operată 100% de ruși, este de fapt o bază rusă stabilită în ținuturile mediteraneene și anatoliene. Până la urmă, cei care care au adus Rusia în mările calde au fost cei care care au ținut discursuri despre naționalitate.. ”, afirmă profesorul.

Cu o putere de 4.800 de megawaţi (MW), proiectul de 20 de miliarde de dolari al centralei, care prevede construirea a patru reactoare în oraşul mediteranean Akkuyu, va permite Turciei să se alăture clubului restrâns de state care produc energie nucleară.

„Cea mai mare investiție comună”

Erdogan a șocat pe plan internațional, după ce marți, a oprit brusc un interviu live, din cauza unei probleme la stomac.

După acest eveniment, președintele turc a anulat toate evenimente de miercuri și joi. Miercuri, o imagine din biroul lui Erdogan au fost distribuite, de unde a avut o conversație telefonică cu Vladimir Putin.

Cu toate acestea, Erdogan s-a alăturat ceremoniei de joi printr-o legătură video.

„Turcia a ajuns în clasamentul țărilor cu energie nucleară din lume, deși după o întârziere de 60 de ani”, afirmă președintele turc.

CNE Akkuyu este „cea mai mare investiție comună” a Turciei cu Rusia, adaugă Erdogan.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.