miercuri, februarie 28, 2024

Caz tragic în Turcia. Profesoară închisă pentru terorism a pierdut lupta cu cancerul

O profesoară condamnată în 2016 pentru presupuse legături cu o organizație terorism a pierdut lupta cu cancerul, conform Kronos34.new

Leyla Kurt, soția profesorului de matematică Yusuf Kurt, care închisă pentru că ar fi fost membră a comunității Gülen, a pierdut lupta cu cancerul.

Jurnalista Sevinç Özarslan a anunțat pe contul său de socializare că Leyla Kurt, care avea cancer pe tot corpul, a murit.

„Leyla Kurt a murit, Dumnezeu să aibă milă de ea. Sper că l-a lăsat pe soțul ei să participe la înmormântare. La ce trebuie să spere oamenii în vremuri atât de grele?”, a scris Özarslan 

Leyla Kurt, care alerga pe coridoarele tribunalului în starea de boală agravată și leșina în timpul vizitelor la închisoare, a povestit într-un interviu pentru Bold Media, că traumele pe care le-a experimentat au crescut efectul cancerului.

Leyla Kurt ca și soțul ei, Yusuf Kurt, și-a încheiat mandatul de închisoare în august anul trecut, dar a rămas după gratii deoarece nu i s-a acordat eliberarea condiționată.

Conform statisticilor, aproximativ 1.564 de deținuți sunt bolnavi, din care 591 dintre aceștia sunt grav bolnavi.

52 de candidați pentru primăria Istanbulului la alegerile din martie 2024

Taylan Yıldız, care a fost membru al Consiliului Municipal din Istanbul între 2019 și 2023 din Partidul İYİ, va candida independent.

Un jurnalist riscă 10 ani de închisoare pentru insultarea lui Erdogan

Insultarea președintelui este o crimă în Turcia, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Cine îl jignește pe președinte riscă până la patru ani de închisoare, pedeapsă care poate fi majorată dacă infracțiunea a fost comisă prin intermediul mass-media.

Caz tragic! O tânără profesoară a murit de cancer, după ce a fost închisă după gratii

Conform rapoartelor medicale, livrarea rezultatelor testelor ei a fost amânată de închisoare din İzmir cu șase luni, timp în care tumora a crescut agresiv.

SUA vizează 16 entități comerciale din Turcia pentru că ar fi ajutat Rusia

Firmele turcești menționate în lista întocmită de Departamentul Comerț au fost incluse în trei categorii diferite, în funcție de activitățile lor.