sâmbătă, aprilie 9, 2022

Caz tragic în Turcia. Profesoară închisă pentru terorism a pierdut lupta cu cancerul

O profesoară condamnată în 2016 pentru presupuse legături cu o organizație terorism a pierdut lupta cu cancerul, conform Kronos34.new

Leyla Kurt, soția profesorului de matematică Yusuf Kurt, care închisă pentru că ar fi fost membră a comunității Gülen, a pierdut lupta cu cancerul.

Jurnalista Sevinç Özarslan a anunțat pe contul său de socializare că Leyla Kurt, care avea cancer pe tot corpul, a murit.

„Leyla Kurt a murit, Dumnezeu să aibă milă de ea. Sper că l-a lăsat pe soțul ei să participe la înmormântare. La ce trebuie să spere oamenii în vremuri atât de grele?”, a scris Özarslan 

Leyla Kurt, care alerga pe coridoarele tribunalului în starea de boală agravată și leșina în timpul vizitelor la închisoare, a povestit într-un interviu pentru Bold Media, că traumele pe care le-a experimentat au crescut efectul cancerului.

Leyla Kurt ca și soțul ei, Yusuf Kurt, și-a încheiat mandatul de închisoare în august anul trecut, dar a rămas după gratii deoarece nu i s-a acordat eliberarea condiționată.

Conform statisticilor, aproximativ 1.564 de deținuți sunt bolnavi, din care 591 dintre aceștia sunt grav bolnavi.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii