sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Caz tragic în Turcia. Profesoară închisă pentru terorism a pierdut lupta cu cancerul

O profesoară condamnată în 2016 pentru presupuse legături cu o organizație terorism a pierdut lupta cu cancerul, conform Kronos34.new

Leyla Kurt, soția profesorului de matematică Yusuf Kurt, care închisă pentru că ar fi fost membră a comunității Gülen, a pierdut lupta cu cancerul.

Jurnalista Sevinç Özarslan a anunțat pe contul său de socializare că Leyla Kurt, care avea cancer pe tot corpul, a murit.

„Leyla Kurt a murit, Dumnezeu să aibă milă de ea. Sper că l-a lăsat pe soțul ei să participe la înmormântare. La ce trebuie să spere oamenii în vremuri atât de grele?”, a scris Özarslan 

Leyla Kurt, care alerga pe coridoarele tribunalului în starea de boală agravată și leșina în timpul vizitelor la închisoare, a povestit într-un interviu pentru Bold Media, că traumele pe care le-a experimentat au crescut efectul cancerului.

Leyla Kurt ca și soțul ei, Yusuf Kurt, și-a încheiat mandatul de închisoare în august anul trecut, dar a rămas după gratii deoarece nu i s-a acordat eliberarea condiționată.

Conform statisticilor, aproximativ 1.564 de deținuți sunt bolnavi, din care 591 dintre aceștia sunt grav bolnavi.

Reporter concediat după ce o știre despre sărăcia din Turcia a ajuns virală

În știrea de săptămâna trecută, al cărui videoclip a fost difuzat pe scară largă pe rețelele de socializare, băiatul îi spune lui Fatmanur Boylu, reporter la Habertürk TV, că mama lui i-a cumpărat „carne” pentru a sărbători notele mari pe care le-a obținut semestrul acesta.

Bărbat concediat pentru că soția era investigată. Curtea Supremă din Turcia a dat verdictul!

Resul Aydın, care lucra la o rafinărie de zahăr de stat din provincia Elazig, din estul Turciei, a fost concediat printr-un decret de urgență în 2017, ca parte a unei epurări după puciul eșuat din 2016.

Istanbul: Apel către locuitori pentru a opri risipa de apă: „ Să evităm consumul inconștient de apă și să ne concentrăm pe economisire”

Administrația de apă și canalizare din Istanbul (ISKI) a explicat că amenințările de secetă au făcut necesară schimbarea obiceiurilor de utilizare a apei în Turcia, precum și în întreaga lume.

Turcia: Poliția a spart ușa femeii care a dormit 3 zile și 3 nopți

Polițiștii a spart ușa apartamentul unei femei care a dormit 3 zile și 3 nopți, în provincia nordică Erzurum, conform DHA.

Turcia: Încercarea de asasinarea a jurnaliștilor exilați în Germania și Suedia

Potrivit sursei anonime a lui Aytav, femeia, care are legături cu Grey Wolves, un grup de tineret ultranaționalist afiliat unui partid politic turc de extremă dreapta, a fost arestată în emiratul Dubai din Emiratele Arabe Unite înainte de a putea îndeplini o altă presupusă misiune, aceea de a asasina pe Sedat Peker, un șef al mafiei turce.

Grecia va extinde cu 35 de kilometri gardul la granița cu Turcia

Guvernul grec intenționează să continue cu extinderea unui gard cu 35 de kilometri de-a lungul graniței de nord cu Turcia pentru a...

Turcia: Femeie, închisă cu fiica de 3 luni, a fost eliberată

O femeie, care era în închisoare însoţită de fiica ei de 3 luni în închisoare, a fost eliberată condiţionat din cauza stării de sănătate a fiicei sale,

Un turc, condamnat pentru fraudă, a vrut să fugă în România, cu un buletin românesc fals

Un cetățean turc a încercat să fugă în România, cu o carte de identitate românească falsă, conform Romanya Haber.