duminică, iunie 23, 2024

Caz incredibil în Turcia! O piesă dintr-un avion de luptă F-4 a avariat 3 mașini

Trei mașini parcate într-un teren în aer liber din Ankara au fost avariate luni, după ce o piesă dintr-un avion de luptă F-4 Phantom aparținând Forțelor Armate Turce (TSK) s-a prăbușit, conform Turkish Minutes.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, nicio persoană nu a fost rănit în incidentul care a avut loc în cartierul Çankaya. Ministerul a spus că motivul pentru care partea s-a separat de aeronavă nu este cunoscut.

Rapoartele din presă explică faptul că rezervor extern de combustibil al unei aeronave care poate fi aruncat atunci când este gol, aceasta fiind partea avionului F-4 care a căzut.

Aeronava, dezvoltată de McDonnell Douglas, a efectuat o aterizare sigură după incidentul de la o bază aeriană militară din Eskişehir, în centrul Turciei, potrivit ministerului.

Potrivit jurnalistului Bülent Aydemir, aeronava fusese adusă la Ankara de la Eskişehir pentru a fi expusă la Festivalul Teknofest Aerospace and Technology. Acesta afirmă că rezervorul a fost separat de aeronavă într-o situație care nu era o urgență.

Aydemir a spus că lipsa întreținerii suficiente și deteriorarea unor părți ale avionului au fost cauza incidentului, deoarece toți piloții și oficialii militari știu că vârsta unei aeronave nu este un factor de siguranță, ci că nivelul său de întreținere este.

F-4 Phantom achizițonat în 1974

Turcia încă folosește F-4 Phantom, pe care le-a achiziționat pentru prima dată în 1974, și le va folosi cel puțin până în 2030. Fostul ministru al Apărării Hulusi Akar a anunțat în noiembrie 2021 că Forțele Aeriene Turce (TAF) au extins serviciul F-4 Fantome pentru a compensa eliminarea țării din programul F-35 Joint Strike Fighter.

Eforturile Turciei de a-și moderniza forțele aeriene prin achiziționarea de avioane de luptă F-35 au eșuat după ce președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan a intermediat un acord în valoare de 2,5 miliarde de dolari cu președintele rus, Vladimir Putin pentru sistemul de rachete S-400 în 2017, în ciuda avertismentelor din partea Statelor Unite și NATO.

Achiziționarea S-400 a supărat SUA

Turcia a început să primească primele S-400 în iulie 2019, în ciuda amenințării Washingtonului cu sancțiunile. Ca răspuns, Washington a scos Turcia din programul F-35 Joint Strike Fighter, în care Ankara era producător și cumpărător.

În prezent, în inventarul TAF există aproximativ 240 de avioane de luptă F-16 și peste 30 de avioane F-4.

Turia: 15.000 de medici au plecat în străinătate pentru oportunități mai bune

Turhan Çömez, care este medic și fost aliat al președintelui liderului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Recep Tayyip Erdoğan, a vorbit despre creșterea numărului de medici care doresc să părăsească țara.

Turcia – Portugalia, la Euro2024. „Messi al Turciei” joacă împotriva lui Cristiano Ronaldo

Noua senzație a fotbalului turc, Arda Guler, supranumit „Messi al Turciei", se va confrunta cu Cristiano Ronaldo.

Incendii de vegetație în Turcia. 11 morți și 78 de persoane rănite

Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 78 de persoane au fost rănite din cauza incendiu de vegetaţie din mai multe localităţi din sud-estul Turciei.

Turcii au cheltuit cel mai mult pe locuințe în 2023: TurkStat

Conform rezultatelor „Sondajului asupra bugetului gospodăriilor din 2023”, suma cheltuită de gospodării pentru locuințe a fost mai mare decât orice alt element de cheltuieli.

Peste 550 de pelerini au murit la Mecca, din cauza temperaturii care depășește 50 de grade

„Toți [egiptenii] au murit din cauza căldurii”, cu excepția unuia care a suferit răni mortale în timpul unei zdrobiri minore de mulțime, a spus unul dintre diplomați arabi, adăugând că cifra totală provine de la morga spitalului din cartierul Al-Muaisem, din Mecca.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.