vineri, aprilie 19, 2024

Turcia face istorie!Prima echipă de volei feminin care a câștigat titlul de campion european

Echipa de volei feminin a Turciei a câștigat pentru prima dată în istoria țării campionatul european, triumfând asupra Serbiei cu o victorie cu 3-2 în meciul final de la Bruxelles, conform presei turcești.

Meciul cu Turcia-Serbia a fost unul strâns, Serbia câștigând primul set cu scorul de 27-25, dar Turcia a revenit rapid, câștigând al doilea set cu 25-21.

Serbia a recăpătat în al treilea set, câștigând cu 25-22. Cu toate acestea, Turcia a egalat în setul al patrulea, asigurându-l cu scorul de 25-22. Setul final a fost o luptă strânsă, Turcia ieșind victorioasă cu 15-13.

Melissa Vargas, o jucătoare de origine cubaneză la echipa Turciei, a strâns 41 de puncte făcând-o cea mai bună marcatoare a meciului.

Titlul Nations League în SUA

La începutul lunii iulie, echipa de volei feminin a Turciei a câștigat titlul Nations League în SUA, învingând China în finală, marcând prima lor victorie în turneu.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori.