luni, iunie 24, 2024

Fără apă în Hatay, zonă grav afectate cutremur. Localnici au ieșit la protest!


Supraviețuitorii cutremurului din Hatay au organizat un marș în semn de protest față de întreruperile de curent și apă, conform Bianet.

Locuitorii cartierului Dursunlu, din Defne, Hatay s-au plâns că nu există apă în cartierul lor și că oamenii sunt forțați să trăiască în condiții nesănătoase.

Presa locală a relatat că locuitorii cartierului au subliniat că problema apei curate nu a fost rezolvată după cutremurele din 6 februarie și au cerut o soluție la întreruperile frecvente de curent și de apă.

„Ne chinuim sa găsim apa potabila”

După marș, Hizam Hasırcı, secretarul organizatoric al TÖB-Sen, sindicatul profesorilor cu eforturi de organizare în rândul profesorilor din sectorul privat, s-a adresat autorităților:

„Dacă aveți apă în case, cetățenii ar trebui să aibă apă și în case. Altfel, nu vă vom lăsa în pace în acest oraș. Din păcate, din cauza incompetenței autorităților, nu putem accesa apa necesară. Ne chinuim sa găsim apa potabila.Din păcate nu există apă în cartierul Dursunlu, iar oamenii sunt nevoiți să trăiască în condiții nesănătoase. Ne-a ajuns! Lipsa de apa combinata cu creșterea temperaturiilor, ar putea expune cartierul la un incendiu”.

Turcii au cheltuit cel mai mult pe locuințe în 2023: TurkStat

Conform rezultatelor „Sondajului asupra bugetului gospodăriilor din 2023”, suma cheltuită de gospodării pentru locuințe a fost mai mare decât orice alt element de cheltuieli.

Turcia – Portugalia, la Euro2024. „Messi al Turciei” joacă împotriva lui Cristiano Ronaldo

Noua senzație a fotbalului turc, Arda Guler, supranumit „Messi al Turciei", se va confrunta cu Cristiano Ronaldo.

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.

Incendii de vegetație în Turcia. 11 morți și 78 de persoane rănite

Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 78 de persoane au fost rănite din cauza incendiu de vegetaţie din mai multe localităţi din sud-estul Turciei.

Peste 550 de pelerini au murit la Mecca, din cauza temperaturii care depășește 50 de grade

„Toți [egiptenii] au murit din cauza căldurii”, cu excepția unuia care a suferit răni mortale în timpul unei zdrobiri minore de mulțime, a spus unul dintre diplomați arabi, adăugând că cifra totală provine de la morga spitalului din cartierul Al-Muaisem, din Mecca.

Turia: 15.000 de medici au plecat în străinătate pentru oportunități mai bune

Turhan Çömez, care este medic și fost aliat al președintelui liderului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Recep Tayyip Erdoğan, a vorbit despre creșterea numărului de medici care doresc să părăsească țara.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).