sâmbătă, septembrie 23, 2023

Fără apă în Hatay, zonă grav afectate cutremur. Localnici au ieșit la protest!


Supraviețuitorii cutremurului din Hatay au organizat un marș în semn de protest față de întreruperile de curent și apă, conform Bianet.

Locuitorii cartierului Dursunlu, din Defne, Hatay s-au plâns că nu există apă în cartierul lor și că oamenii sunt forțați să trăiască în condiții nesănătoase.

Presa locală a relatat că locuitorii cartierului au subliniat că problema apei curate nu a fost rezolvată după cutremurele din 6 februarie și au cerut o soluție la întreruperile frecvente de curent și de apă.

„Ne chinuim sa găsim apa potabila”

După marș, Hizam Hasırcı, secretarul organizatoric al TÖB-Sen, sindicatul profesorilor cu eforturi de organizare în rândul profesorilor din sectorul privat, s-a adresat autorităților:

„Dacă aveți apă în case, cetățenii ar trebui să aibă apă și în case. Altfel, nu vă vom lăsa în pace în acest oraș. Din păcate, din cauza incompetenței autorităților, nu putem accesa apa necesară. Ne chinuim sa găsim apa potabila.Din păcate nu există apă în cartierul Dursunlu, iar oamenii sunt nevoiți să trăiască în condiții nesănătoase. Ne-a ajuns! Lipsa de apa combinata cu creșterea temperaturiilor, ar putea expune cartierul la un incendiu”.

Turiștii din Turcia: Rușii în top, cu peste 4 milioane de turiști în ultimele 8 luni

Turcia a găzduit 36.​754.146 de vizitatori în perioada de 8 luni a anului, Rusia fiind pe primul loc cu 4. 351. 000 de persoane.

Turcia: Pragul sărăciei depășește 41.000 de lire, de patru ori salariul minim

Datelor publicate de unitatea de cercetare a Sindicatului Muncitorilor Unite(BİSAM), o filială a Confederației Muncitorilor Revoluționari (DİSK) a arătat că turcii se luptă să se descurce cu un salariu minim de 11.402 de lire (422 de dolari).

Istanbul: Sancțiuni pentru sirieni care nu părăsească orașul până 24 septembrie

Direcția de Management al Migrației subliniază că perioada acordată refugiaților nu va fi prelungită.

Turcia: Prețul la motorină crește la nivel record! 105 la sută creștere după alegeri

Înainte de alegerile din 14 mai, prețul pe litri în Istanbul era de 19,81 de lire pentru benzină și 18,58 de lire pentru motorină.

Turcia: 3 salvatori au murit în lupta cu incendiile forestiere

Un elicopter s-a prăbușit în barajul Tahtalı, pe 16 septembrie, cu patru persoane la bord, în timp ce luau apă pentru a lupta împotriva incendiilor de pădure în provincia de vest a Turciei, İzmir.

UE: Imposibil pentru turci să călătorească fără viză, din cauza legilor privind terorismul

Nacho Sanchez Amor a făcut declarații despre raportul recent al Parlamentului European privind Turcia și reacția președintelui turc la raport, subliniind că Turcia trebuie să îndeplinească șase criterii ca parte a cererii sale de aderare la UE pentru a călători fără viză în UE.

Statistică TurkStat: Speranța de viață a scăzut în Turcia

Speranța generală de viață a scăzut ușor față de anii trecuți, femeile trăind cu cinci ani mai mult ca bărbații, conform Daily...