joi, septembrie 28, 2023

Istanbul sub ape! 12 persoane rănite și 2 decedate din cauza inundațiilor


12 persoane au fost rănite, iar alte două au decedat, marți seară, în urma ploilor abundente care au afectat unele cartiere din Istanbul.

Biroul primăriei din Istanbul a făcut o declarație cu privire la ploaia abundentă care a inundat unele cartiere din oraș.

„Inundațiile au avut loc în raioanele situate în nordul Istanbulului în data de 05.09.2023, după ploaia abundentă care s-a produs în jurul orei 21.00. S-a stabilit că au căzut precipitații de 125 de litri pe metru pătrat. Două persoane, una în raioanele Bașakșehir și alta în Küçükçekmece și-au pierdut viața, iar 12 persoane au fost rănite. Tratamentul răniților continuă în spitalele.”, conform comunicatului.

În timpul inundației, Yıldız Yurtseven, în vârstă de 57 de ani, care locuia în strada Başakşehir Başak și İraman Kebe, din Guineea, în vârstă de 32 de ani, care locuia în Küçükçekmece Atatürk și-au pierdut viața.

De asemenea, 12 persoane au fost rănite și 1754 de case și locuri de muncă au fost afectate de inundații.

Ce înseamnă condamnarea CEDO pentru justiția din Turcia?

Marea Cameră a Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) a decis, marți, că condamnarea de către instanțele turce a unui profesor sub acuzații de terorism pentru activități precum utilizarea unei aplicații mobile sau deținerea unui cont la o anumită bancă este ilegală.

Raport Eurostat: Turcia are cel mai mic număr de doctor per cetățean din Europa

Turcia ocupă locul al cincilea după Germania, Italia, Franța și Spania în ceea ce privește numărul total de medici, dar ultimul cu raportul doctor per populație.

Istanbul: Sancțiuni pentru sirieni care nu părăsească orașul până 24 septembrie

Direcția de Management al Migrației subliniază că perioada acordată refugiaților nu va fi prelungită.

SpaceX a lui Elon Musk vrea licență pentru a lansa Starlink în Turcia

Cererea a venit la scurt timp după ce Musk a avut o întâlnire cu președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, duminică, la New York, cu ocazia Adunării Generale a ONU.

CEDO acuză Turcia, în cazul unui profesor condamnat pentru terorism

Conform raportării lui Bünyamin Tekin de la Strasbourg, CEDO a acuzat Turcia din cauza încălcării a patru articole ale Convenției Europene a Drepturilor Omului (CEDO). Instanța a decis că Turcia îi plătește profesorului 15.000 de euro pentru costuri și cheltuieli.

Turiștii din Turcia: Rușii în top, cu peste 4 milioane de turiști în ultimele 8 luni

Turcia a găzduit 36.​754.146 de vizitatori în perioada de 8 luni a anului, Rusia fiind pe primul loc cu 4. 351. 000 de persoane.

Un turc a sunat la poliție după ce a confundat sateliții Starlink cu o invazie extraterestră

Un turc din provincia Çorum, din nordul Turciei, care a văzut pe cer sateliții la orele nopții, pe 25 septembrie, a cerut ajutorul poliției, temându-se că are loc o invazie extraterestră.