luni, iulie 15, 2024

Istanbul sub ape! 12 persoane rănite și 2 decedate din cauza inundațiilor


12 persoane au fost rănite, iar alte două au decedat, marți seară, în urma ploilor abundente care au afectat unele cartiere din Istanbul.

Biroul primăriei din Istanbul a făcut o declarație cu privire la ploaia abundentă care a inundat unele cartiere din oraș.

„Inundațiile au avut loc în raioanele situate în nordul Istanbulului în data de 05.09.2023, după ploaia abundentă care s-a produs în jurul orei 21.00. S-a stabilit că au căzut precipitații de 125 de litri pe metru pătrat. Două persoane, una în raioanele Bașakșehir și alta în Küçükçekmece și-au pierdut viața, iar 12 persoane au fost rănite. Tratamentul răniților continuă în spitalele.”, conform comunicatului.

În timpul inundației, Yıldız Yurtseven, în vârstă de 57 de ani, care locuia în strada Başakşehir Başak și İraman Kebe, din Guineea, în vârstă de 32 de ani, care locuia în Küçükçekmece Atatürk și-au pierdut viața.

De asemenea, 12 persoane au fost rănite și 1754 de case și locuri de muncă au fost afectate de inundații.

China va deschide o fabrică de mașini electrice în Turcia

Acordul a fost semnat la Istanbul de CEO-ul BYD, Wang Chuanfu, și de Ministrul turc al Industriei și Tehnologiei, Fatih Kaçır, în timpul unei ceremonii la care a participat președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan.

Erdogan la summitul NATO: Turcia vrea să fie membră a Organizației de Cooperare de la Shanghai, condusă de China

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat la summitul NATO, de la Washington, care marchează cea de-a 75-a aniversare de la înființarea Alianței, că vrea să se aliaza cu China.

Fraudă ca în filme în Istanbul comisă de doi cetățeni britanici de origine română

Un agent imobiliar care dorea să vândă o casă de lux în valoare de 140 de milioane de lire în cartierul Levent, din Istanbul, a fost fraudat cu 14 milioane de lire de către doi cetăţeni britanici de origine română.

Apel către ONU. Tortura este o problemă sistematică în Turcia

Cea de-a 80-a sesiune a CAT, programată în perioada 8 iulie - 26 iulie 2024, la Geneva, va aborda conformitatea diferitelor state părți cu Convenția împotriva torturii, examinând rapoarte din țări precum Turcia, Ecuador, Republica Coreea și Côte d' fildeș.

CEDO: Alte 1.000 de cereri privind condamnările pentru utilizarea unei aplicații de pe telefon

În urma unei hotărâri de referință din septembrie 2023 care a constatat că utilizarea aplicației ByLock nu este constituie o probă de încredere sau o infracțiune, CEDO a trimis al treilea lot de 1.000 de cereri.