duminică, mai 26, 2024

Canionul Göynük în topul destinațiilor de vară în Antalya

Canionul Göynük este în topul destinațiilor de vară în Antalya, atrăgând peste 1.500 de vizitori în fiecare zi, conform Daily Sabah.

Amplasat în districtul Kemer, din Antalya, canionul care găzduiește o porțiune semnificativă a Căii Lycian, este o oază de răcoare în timp ce temperaturile ating până la 44 de grade.

Turiștii se pot bucura de o plimbare cu barca, tururi ghidate în natură, tiroliană, chiar pot înota în apa răcoritoare.

„O minune a naturii”

Managerul al activităților turistice, Doğukan Ak, a menționat că din 2009, numărul de vizitatori ai canionului a crescut cu aproximativ 25% anual.

„Din punct de vedere geologic, este cu adevărat o minune a naturii. Datorită locației văii, este răcoroasă, aerisită și are umiditate scăzută în conformitate cu clima din Antalya. Oferim diverse activități în canion. A fi atletic nu este o condiție prealabilă pentru participare. Avem activități pentru fiecare nivel și grupă de vârstă, de la 7 la 70 de ani.”, explică acesta.

Ak afirmă că numărul de vizitatori din acest an va depăși 160.000 din anul precedent, urmărind să depășească numărul de 200.000 vizitatori.

„Turiștii vin nu numai din țara noastră, ci și din diverse alte țări, în special din Europa și Rusia. Adăpostim în jur de 1.500 de vizitatori zilnic”, explică acesta.

Vizitatorii încântați de frumusețile cantonului

Cengiz Kısır, care a venit din Germania în vacanță, a spus că au fost în vacanță în Kemer de o săptămână și a vizitat canionul la recomandarea unui prieten.

„Am venit cu 17 persoane în vacanță. Canionul este foarte răcoros. Acesta este un loc la care nu trebuie ratat. Îl recomand tuturor”, afirmă acesta.

Bülent Baç, călătorind de la Adapazarı din Sakarya, și-a exprimat admirația pentru regiune spunând: „Suntem foarte fericiți, ne bucurăm că am venit. Am înotat, apoi am traversat stânci. Nu este umiditate aici era o alegere bună pentru a te răcori.”

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park. 

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire.