marți, septembrie 26, 2023

Canionul Göynük în topul destinațiilor de vară în Antalya

Canionul Göynük este în topul destinațiilor de vară în Antalya, atrăgând peste 1.500 de vizitori în fiecare zi, conform Daily Sabah.

Amplasat în districtul Kemer, din Antalya, canionul care găzduiește o porțiune semnificativă a Căii Lycian, este o oază de răcoare în timp ce temperaturile ating până la 44 de grade.

Turiștii se pot bucura de o plimbare cu barca, tururi ghidate în natură, tiroliană, chiar pot înota în apa răcoritoare.

„O minune a naturii”

Managerul al activităților turistice, Doğukan Ak, a menționat că din 2009, numărul de vizitatori ai canionului a crescut cu aproximativ 25% anual.

„Din punct de vedere geologic, este cu adevărat o minune a naturii. Datorită locației văii, este răcoroasă, aerisită și are umiditate scăzută în conformitate cu clima din Antalya. Oferim diverse activități în canion. A fi atletic nu este o condiție prealabilă pentru participare. Avem activități pentru fiecare nivel și grupă de vârstă, de la 7 la 70 de ani.”, explică acesta.

Ak afirmă că numărul de vizitatori din acest an va depăși 160.000 din anul precedent, urmărind să depășească numărul de 200.000 vizitatori.

„Turiștii vin nu numai din țara noastră, ci și din diverse alte țări, în special din Europa și Rusia. Adăpostim în jur de 1.500 de vizitatori zilnic”, explică acesta.

Vizitatorii încântați de frumusețile cantonului

Cengiz Kısır, care a venit din Germania în vacanță, a spus că au fost în vacanță în Kemer de o săptămână și a vizitat canionul la recomandarea unui prieten.

„Am venit cu 17 persoane în vacanță. Canionul este foarte răcoros. Acesta este un loc la care nu trebuie ratat. Îl recomand tuturor”, afirmă acesta.

Bülent Baç, călătorind de la Adapazarı din Sakarya, și-a exprimat admirația pentru regiune spunând: „Suntem foarte fericiți, ne bucurăm că am venit. Am înotat, apoi am traversat stânci. Nu este umiditate aici era o alegere bună pentru a te răcori.”

Statistică TurkStat: Speranța de viață a scăzut în Turcia

Speranța generală de viață a scăzut ușor față de anii trecuți, femeile trăind cu cinci ani mai mult ca bărbații, conform Daily...

Turiștii din Turcia: Rușii în top, cu peste 4 milioane de turiști în ultimele 8 luni

Turcia a găzduit 36.​754.146 de vizitatori în perioada de 8 luni a anului, Rusia fiind pe primul loc cu 4. 351. 000 de persoane.

Istanbul: Sancțiuni pentru sirieni care nu părăsească orașul până 24 septembrie

Direcția de Management al Migrației subliniază că perioada acordată refugiaților nu va fi prelungită.

UE: Imposibil pentru turci să călătorească fără viză, din cauza legilor privind terorismul

Nacho Sanchez Amor a făcut declarații despre raportul recent al Parlamentului European privind Turcia și reacția președintelui turc la raport, subliniind că Turcia trebuie să îndeplinească șase criterii ca parte a cererii sale de aderare la UE pentru a călători fără viză în UE.

Raport Eurostat: Turcia are cel mai mic număr de doctor per cetățean din Europa

Turcia ocupă locul al cincilea după Germania, Italia, Franța și Spania în ceea ce privește numărul total de medici, dar ultimul cu raportul doctor per populație.

SpaceX a lui Elon Musk vrea licență pentru a lansa Starlink în Turcia

Cererea a venit la scurt timp după ce Musk a avut o întâlnire cu președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, duminică, la New York, cu ocazia Adunării Generale a ONU.