miercuri, iulie 24, 2024

Căldură extremă: Turcia combate 19 incendii de vegetație într-o singură zi

Un total de 19 incendii au afectat provinciile trei provincii, printre care și Hatay, grav afectată de cutremurele din februarie, potrivit presei turcești.

Incendiul care a avut loc în Hatay a început când focul a doi indivizi, aprins pentru a curăța stufurile din câmpul lor, s-a extins în pădure.

Ministrului Agriculturii și Pădurilor, İbrahim Yumaklı a declarat că flăcările au afectat până acum aproximativ 230 de hectare de teren. Incendiul s-a extins în zone rezidențiale și multe case și vehicule au fost avariate. Hatay a fost una dintre provinciile cele mai afectate pe 6 februarie.

După incendiul din insula istorică Gökçeada din provincia Çanakkale, un alt incendiu a izbucnit în centrul provinciei în aceeași zi. Cel puțin 500 de hectare de teren au fost afectate de incendiu. Biroul guvernatorului a anunțat că satele din vecinătate au fost evacuate.

După incendiul de pădure din provincia Mersin, casele din jur au fost evacuate din cauza apropierii lor de zone de locuit.

Yumaklı a anunțat că echipele nu au reușit să țină sub control două dintre incendii după o zi din cauza condițiilor meteo.

Ministrul Justiției, Yılmaz Tunç, a declarat că au fost identificați șapte suspecți, iar doi dintre ei au fost arestați în urma investigațiilor privind incendiile forestiere izbucnite în toată țara în perioada 10-17 iulie.

12.384 de hectare de pădure au fost pierdute în 2.043 de incendii în 2022.

„Cea mai frumoasă motociclistă” a murit într-un accident rutier în Turcia

Tatyana Ozolina, care este cunoscută drept MotoTanya călătorea între Mugla, un oraș din sud-vestul Turciei și populara stațiune Bodrum, când a avut loc accidentul.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

TurkStat: Creștere cu 53 la sută în 2023 a oamenilor care se mută în afara Turciei

Potrivit TurkStat, 55,2% dintre cele 714.579 de persoane care s-au mutat din Turcia în alte țări în 2023 erau bărbați, în timp ce 44,8% erau femei. În total, 291.377 erau cetățeni turci și 423.202 erau străini.

Turcia: Situația câinilor fără stăpâni. Decizia guvernului în privința controversatului proiect de lege

Legislația propusă, introdusă de Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP) de guvernământ și aflată în dezbatere de Comisia parlamentară pentru agricultură, silvicultură și afaceri rurale, urmărește să adune câinii fără stăpân și să-i adăpostească până când vor putea fi adoptați.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.

Reacții internaționale după anunțul de retragere a lui Biden. Declarația Rusiei și glumele internauților

Președintele american, Joe Biden a anunțat că acesta va renunța la candidatura pentru un nou mandat la alegerile din 5 noiembrie, într-o postare pe platforma X, pe 21 iulie,