sâmbătă, decembrie 2, 2023

Căldură extremă: Turcia combate 19 incendii de vegetație într-o singură zi

Un total de 19 incendii au afectat provinciile trei provincii, printre care și Hatay, grav afectată de cutremurele din februarie, potrivit presei turcești.

Incendiul care a avut loc în Hatay a început când focul a doi indivizi, aprins pentru a curăța stufurile din câmpul lor, s-a extins în pădure.

Ministrului Agriculturii și Pădurilor, İbrahim Yumaklı a declarat că flăcările au afectat până acum aproximativ 230 de hectare de teren. Incendiul s-a extins în zone rezidențiale și multe case și vehicule au fost avariate. Hatay a fost una dintre provinciile cele mai afectate pe 6 februarie.

După incendiul din insula istorică Gökçeada din provincia Çanakkale, un alt incendiu a izbucnit în centrul provinciei în aceeași zi. Cel puțin 500 de hectare de teren au fost afectate de incendiu. Biroul guvernatorului a anunțat că satele din vecinătate au fost evacuate.

După incendiul de pădure din provincia Mersin, casele din jur au fost evacuate din cauza apropierii lor de zone de locuit.

Yumaklı a anunțat că echipele nu au reușit să țină sub control două dintre incendii după o zi din cauza condițiilor meteo.

Ministrul Justiției, Yılmaz Tunç, a declarat că au fost identificați șapte suspecți, iar doi dintre ei au fost arestați în urma investigațiilor privind incendiile forestiere izbucnite în toată țara în perioada 10-17 iulie.

12.384 de hectare de pădure au fost pierdute în 2.043 de incendii în 2022.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade