marți, iulie 23, 2024

Erdogan vrea investitori din Golful Persic în Turcia. 3,3 trilioane de dolari de la Arabia Saudită


Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan a sosit în Arabia Saudită, prima oprire în turneul de trei zile din Golful Persic, conform Al-Monitor.

Erdogan a sosit la Jeddah, pornind în primul său turneu în Arabia Saudită, Qatar și Emiratele Arabe Unite, după realegerea sa de la sfârșitul lunii mai, în timp ce Ankara se străduiește să atragă fonduri străine pentru a ușura criza valutară a țării. 

Înainte de a pleca în Arabia Saudită, Erdogan a vorbit despre cooperarea economică care va fi punctul central al vizitelor sale. Aproape 200 de oameni de afaceriști turci îl însoțesc pe Erdogan în timpul turneului. 

„Agenda principală a vizitelor noastre va fi proiectele comune de investiții și activitățile comerciale pe care le putem desfășura împreună cu aceste țări. Volumul nostru comercial bilateral cu țările din Golf a crescut de la 1,6 miliarde de dolari la aproximativ 22 de miliarde de dolari în ultimii 20 de ani”, subliniază Erdogan.

3,3 trilioane de dolari pentru Turcia

Conform agenției de stat, Anadolu, Arabia Saudită urmează să investească 3,3 trilioane de dolari în următorii 10 ani în programul național Vision 2030, ministrul saudit de investiții invită firmele turce să participe

Mașina electrică produsă în Turcia oferită cadoul emirului

Erdogan i-a dăruit ,marți , prima mașină electrică produsă pe plan intern din Turcia, Togg, emirului Qatar Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani.

Vizita lui Erdogan vine într-un moment în care guvernul turc se străduiește să atragă fonduri străine în țară în încercarea de a ușura criza valutară a Turciei pe fondul inflației nestăpânite, care se ridică la 38,2%.

Ministrul de Finanțe al Turciei, Mehmet Simsek, a vizitat cele trei țări în ultima săptămână înaintea vizitei lui Erdogan.

Reacții internaționale după anunțul de retragere a lui Biden. Declarația Rusiei și glumele internauților

Președintele american, Joe Biden a anunțat că acesta va renunța la candidatura pentru un nou mandat la alegerile din 5 noiembrie, într-o postare pe platforma X, pe 21 iulie,

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

TurkStat: Creștere cu 53 la sută în 2023 a oamenilor care se mută în afara Turciei

Potrivit TurkStat, 55,2% dintre cele 714.579 de persoane care s-au mutat din Turcia în alte țări în 2023 erau bărbați, în timp ce 44,8% erau femei. În total, 291.377 erau cetățeni turci și 423.202 erau străini.

Declarații șocante. Pacienții kurzi au fost folosiți ca și cobai pentru un tratament netestat împotriva COVID-19

Doctorul Cenap Ekinci, membru al facultății la Facultatea de Medicină a Universității Dicle, a susținut că unii pacienți de la Spitalul de Formare și Cercetare Gazi Yașargil au murit după ce au fost folosiți ca subiecți de testare fără protocoale adecvate.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.