joi, mai 23, 2024

Fraudă online! Turcia avertizează tinerii care vor să se căsătorească

Ministerul Familiei și Serviciilor Sociale a emis un avertisment după creșterea numărului de persoane care fraudează tinerii care vor să se căsătorească cu promisiunea de împrumuturi, conform Bold Medya.

Într-o postare pe Twitter, ministerul explică că site-uri false încasează bani sub denumirea de Banca Familiei și Tineretului cu promisiunea unui „împrumut căsătoriei”.

„Nu acordați credit persoanelor care colectează bani de pe un site fals cu promisiunea unui împrumut pentru căsătorie!”, se arată în declarația oficială.

„Nu luați în considerare nicio aplicație care nu este dezvăluită pe paginile oficiale ale Ministerului nostru și ale altor instituții autorizate. Au fost inițiate proceduri legale împotriva site-ului fals care vizează fraudarea cetățenilor noștri și a celor implicați în acest site”, continuă ministerul.

O nuntă costă 400.000 de lire turcești

Costul unei nunți tradiționale turcești a ajuns să coste aproape 400.000 de lire turcești, adică peste 15.000 de dolari.

Împreună cu o zestre, bijuterii și articole de uz casnic, prețul unei nunți tradiționale a crescut, din 2022, de la 90.000 de lire turcești(~ 5420 de dolari) de dolari până la la aproape 400.000 de lire (~15.560 de dolari) în 2023.

​​Verdic în cazul Kobani: Liderul Demirtaș condamnat la 42 de ani

În acest dosar-maraton, majoritatea celor 108 acuzaţi au fost condamnaţi, dar câţiva au fost achitaţi. Procurorii ceruseră închisoare pe viaţă împotriva a 36 dintre acuzaţi, printre care Selahattin Demirtas.

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei. 

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park. 

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.