duminică, septembrie 17, 2023

Fraudă online! Turcia avertizează tinerii care vor să se căsătorească

Ministerul Familiei și Serviciilor Sociale a emis un avertisment după creșterea numărului de persoane care fraudează tinerii care vor să se căsătorească cu promisiunea de împrumuturi, conform Bold Medya.

Într-o postare pe Twitter, ministerul explică că site-uri false încasează bani sub denumirea de Banca Familiei și Tineretului cu promisiunea unui „împrumut căsătoriei”.

„Nu acordați credit persoanelor care colectează bani de pe un site fals cu promisiunea unui împrumut pentru căsătorie!”, se arată în declarația oficială.

„Nu luați în considerare nicio aplicație care nu este dezvăluită pe paginile oficiale ale Ministerului nostru și ale altor instituții autorizate. Au fost inițiate proceduri legale împotriva site-ului fals care vizează fraudarea cetățenilor noștri și a celor implicați în acest site”, continuă ministerul.

O nuntă costă 400.000 de lire turcești

Costul unei nunți tradiționale turcești a ajuns să coste aproape 400.000 de lire turcești, adică peste 15.000 de dolari.

Împreună cu o zestre, bijuterii și articole de uz casnic, prețul unei nunți tradiționale a crescut, din 2022, de la 90.000 de lire turcești(~ 5420 de dolari) de dolari până la la aproape 400.000 de lire (~15.560 de dolari) în 2023.

Turcia: Elevii se întorc la școală! Noi reguli pentru anul școlar 2023-2024

Într-un mesaj care precede redeschiderea școlii, ministrul Educației Yusuf Tekin a îndemnat părinții, profesorii și elevii să-și împărtășească responsabilitatea pentru educație, subliniind că aceasta este esențială pentru viitorul copiilor și bunăstarea națiunii.

COVID-19 în Turcia: Ministrul sănătății anunță 9 cazuri de variantă Eris

Primele nouă cazuri ale variantei Eris de coronavirus au fost detectate în Turcia, a declarat ministrul Sănătății, Fahrettin Koca.

Nou record! Turcii au cheltuit peste 190 de miliarde de lire în 7 zile, pe fondul crizei economice

O cheltuială record de 191,1 de miliarde de lire a fost făcută în prima săptămână a lunii septembrie, după ce cetățenii turci, a căror putere de cumpărare a scăzut, și-au folosit cardurile de credit.

Sondaj. Majoritatea turcilor nemulțumiți de sistemului de învățământ

Rezultatele sondajului au fost anunțate pe rețelele sociale de Centrul de Cercetare Socială, Yöneylem, în momentului începerii anului școlar 2023-2024, pentru aproape 20 de milioane de elevi din Turcia.

Judecat pentru insultă: Kılıçdaroğlu riscă să fie interzis din politică, plus 2 ani de închisoare

Kemal Kılıçdaroğlu, președintele Partidului Popular Republican (CHP), a fost obligat să se prezinte în instanță în calitate de inculpat într-o citație trimisă pe 11 septembrie.