luni, septembrie 19, 2022

Autoritățile turce pe urmele a 20 de jurnaliști turci, după ce au publicat într-o revistă internațională

20 de jurnaliști au fost anchetați după ce au publicat într-o revistă internațională care este publicată în 3 limbii, conform presei turcești.

Direcția Generală de Securitate a profilat revista Journalist Post, precum și autorii și editorii acesteia.

Documentul confidențial a fost dezvăluit în dosarul depus împotriva co-președintelui Asociației Jurnaliştilor Dicle Fırat, Dicle Müftüoğlu.

Dosarul a fost clasificat ca fiind confidențial și în dosarul în care Copreședintele Asociației Jurnaliştilor Dicle Fırat (DFG) și redactorul Agenţiei Mesopotamia (MA), Dicle Müftüoğlu și 20 de jurnalişti care au fost acuzaţi că „au ajutat cu bună ştiinţă şi de bunăvoie organizaţia”.

În lista pe care au fost profilați directorul și autorii revistei printre care și jurnalistul cu cetățenie română, Necdet Çelik și alți 11 jurnaliști, alături de președintele Uniunii Jurnaliştilor din Turcia (TGS), Gökhan Durmuş.

S-a afirmat că Ministerul de Interne, la solicitarea Direcției Generale de Securitate, a creat o listă de nume și note informative pentru presușii susținători ai Mișcării Gülen.

Documentele au fost trimite în 11 provincii

Lista transmisă Direcției Generale de Securitate a fost transmisă filialelor antiteroriste ale departamentelor de poliție provinciale Ağrı, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Giresun, Istanbul, Izmir, Kahramanmaraş, Kocaeli, Sivas și Trabzon, ca document confidențial.

În documentul confidențial s-a precizat că operațiunea să se facă în conformitate cu instrucțiunile primite de la autoritățile judiciare pentru tranzacționarea pentru persoanele din listele transmise. S-a subliniat că lista întocmită va fi evaluată în cadrul operațiunilor.

Jurnalist Post este o asociație internațională de solidaritate profesională cu sediul în Germania, formată din jurnaliști adunați cu reședința în străinătate. Înființarea asociației ca „Asociație de pază a bunăstării publice”, a fost finalizată de un grup de jurnaliști care s-au adunat ca platformă în 2017. Revista este publicată în trei limbi: germană, engleză și turcă.

Tik-Tak! Erdogan a început lupta pentru voturi. Inaugurări, religie și discurs național

Conflictele cu Grecia din ultimul timp, inflația, devalorizarea lirei turcești, sărăcia, pe lângă lipsa de drepturi și libertăți cu care turcii se...

Ar putea Grecia și Turcia să intre în război? Răspunsul este da, susțin specialiștii

Turcia și Grecia ar putea intra în război, conform Michael Rubin, un membru senior al Institutului American de Întreprinderi (AEI), care a citat disperarea președintelui turc Recep Tayyip Erdogan de a diminua eșecurile sale economice pe măsură ce se apropie alegerile prezidențiale și parlamentare.

Noi țări care intră doar cu buletin în Turcia! Chiriile cresc pentru comerciații din Edirne

Încă două țări s-au alăturat pe lista celor care pot intra doar cu buletin în Turcia, pe lângă Bulgaria, Cipru de Nord, Azerbaijan, Georgia, Ucraina și Moldova.

Turcia plătește 25 la sută din gazele naturale rusești în ruble

Putin a făcut acest anunț în declarația de deschidere a întâlnirii sale cu președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, cu ocazia summitului Organizației de Cooperare de la Shanghai, din fostul Uzbekistan sovietic.

Erdogan a vrut să se întâlnească cu Assad, la summit-ul din Uzbekistan:„Din cauza lui, din cauza atitudinii sale, Siria este pe cale să fie...

Potrivit editorialistului Hürriyet, Abdulkadir Selvi, întâlnirea președintelui Erdogan cu președintele sirian Bashar Assad a ieșit în prim-plan la Samarkand, unde a mers pentru a participa la Summitul Organizației de Cooperare de la Shanghai.

Turcia a depus o scrisoare falsificată la CEDO, în dosarul pentru cel mai mare scandal de corupție a țării

Turcia a transmis Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) o scrisoare falsificată atribuită clericului turc Fethullah Gülen, sugerând că doi judecători din cazul de corupție din 2013 au luat decizii la ordinul lui Gülen, a arătat o hotărâre a Curții de la Strasbourg, citat de Turkish Minutes.

Un consilier al șefului mafiei, Sedat Peker a fost reținut și adus la Istanbul

Emre Olur, care este cunoscut drept consilierul de presă al liderului mafiei turce, Sedat Peker, a fost adus, pe 18 septembrie, la...

Autoritățile turce pe urmele a 20 de jurnaliști turci, după ce au publicat într-o revistă internațională

20 de jurnaliști au fost anchetați după ce au publicat într-o revistă internațională care este publicată în 3 limbii, conform presei turcești.