vineri, iulie 12, 2024

Turcia: Peste 1,7 milioane de investigații pentru terorism în șase ani

Peste 1,7 de milioane de investigații au fost lansate în Turcia, în ultimele șase luni, conform Gazete Duvar.

Mustafa Yeneroğlu, deputat din opoziție a evaluat datele privind procesele pentru „apartenența la o organizație teroristă armată” în raportul „Statistici 2021” al Ministerului Justiției.

Numărul cercetărilor declanșate pentru infracțiunea de „apartenență la o organizație teroristă” a fost de 191.964 în 2021 și un total de 1.768.530 între 2016 și 2021.

„Aceste statistici sunt cel mai evident indiciu de cât de ilegale au fost majoritate a proceselor după tentativa eșuată de lovitură de stat din 15 iulie. Numărul investigațiilor în cauză s-a apropiat de 2 milioane din cauza procesului a nenumărate persoane care nu au avut nicio intenție de a comite o infracțiune și nu au avut nicio acțiune care ar putea fi considerată infracțiune”,susține deputatul.

Yeneroğlu a declarat că Curtea Constituțională a Turciei (AYM) și Curtea de Casație nu sunt în măsură să prevină aceste acțiuni ilegale.

„Așadar, autoritățile judiciare continuă să efectueze practici ilegale. De asemenea, deciziile CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului) din ultimii ani arată cât de ilegale sunt procesele din țara noastră. Un stat de drept nu poate face față acestei nebunii, care se perpetuează în viețile a milioane de oameni”, adăugă oficialul.

De la tentativa de lovitură de stat, peste 150.000 de funcționari publici, militari și alții au fost concediați sau suspendați sub acuzațiilor de terorism.

Turcia: 5 jucători ai naționalei valoarea pe piață 155 de milioane de euro. Iată cine este cel mai scump jucător turc!

Presa turcească a estimat că valoarea totală a 5 fotbalişti din echipa națională a Turciei ajunge la 155 de milioane de euro.

Erdogan la summitul NATO: Turcia vrea să fie membră a Organizației de Cooperare de la Shanghai, condusă de China

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat la summitul NATO, de la Washington, care marchează cea de-a 75-a aniversare de la înființarea Alianței, că vrea să se aliaza cu China.

Fraudă ca în filme în Istanbul comisă de doi cetățeni britanici de origine română

Un agent imobiliar care dorea să vândă o casă de lux în valoare de 140 de milioane de lire în cartierul Levent, din Istanbul, a fost fraudat cu 14 milioane de lire de către doi cetăţeni britanici de origine română.

CEDO: Alte 1.000 de cereri privind condamnările pentru utilizarea unei aplicații de pe telefon

În urma unei hotărâri de referință din septembrie 2023 care a constatat că utilizarea aplicației ByLock nu este constituie o probă de încredere sau o infracțiune, CEDO a trimis al treilea lot de 1.000 de cereri.

Faimosul fotbalist, Merih Demiral, suspendat 2 meciuri după gestul controversat de la meciul cu Austria

Comisia de Disciplină a UEFA a suspendat două meciuri fotbalistului național Merih Demiral, care a făcut semnul lupului cenuși după ce a marcat golul în meciul Austria-Turcia,

China va deschide o fabrică de mașini electrice în Turcia

Acordul a fost semnat la Istanbul de CEO-ul BYD, Wang Chuanfu, și de Ministrul turc al Industriei și Tehnologiei, Fatih Kaçır, în timpul unei ceremonii la care a participat președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan.