marți, septembrie 20, 2022

Turcia: Peste 1,7 milioane de investigații pentru terorism în șase ani

Peste 1,7 de milioane de investigații au fost lansate în Turcia, în ultimele șase luni, conform Gazete Duvar.

Mustafa Yeneroğlu, deputat din opoziție a evaluat datele privind procesele pentru „apartenența la o organizație teroristă armată” în raportul „Statistici 2021” al Ministerului Justiției.

Numărul cercetărilor declanșate pentru infracțiunea de „apartenență la o organizație teroristă” a fost de 191.964 în 2021 și un total de 1.768.530 între 2016 și 2021.

„Aceste statistici sunt cel mai evident indiciu de cât de ilegale au fost majoritate a proceselor după tentativa eșuată de lovitură de stat din 15 iulie. Numărul investigațiilor în cauză s-a apropiat de 2 milioane din cauza procesului a nenumărate persoane care nu au avut nicio intenție de a comite o infracțiune și nu au avut nicio acțiune care ar putea fi considerată infracțiune”,susține deputatul.

Yeneroğlu a declarat că Curtea Constituțională a Turciei (AYM) și Curtea de Casație nu sunt în măsură să prevină aceste acțiuni ilegale.

„Așadar, autoritățile judiciare continuă să efectueze practici ilegale. De asemenea, deciziile CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului) din ultimii ani arată cât de ilegale sunt procesele din țara noastră. Un stat de drept nu poate face față acestei nebunii, care se perpetuează în viețile a milioane de oameni”, adăugă oficialul.

De la tentativa de lovitură de stat, peste 150.000 de funcționari publici, militari și alții au fost concediați sau suspendați sub acuzațiilor de terorism.

Autoritățile turce pe urmele a 20 de jurnaliști turci, după ce au publicat într-o revistă internațională

20 de jurnaliști au fost anchetați după ce au publicat într-o revistă internațională care este publicată în 3 limbii, conform presei turcești.

Erdogan a vrut să se întâlnească cu Assad, la summit-ul din Uzbekistan:„Din cauza lui, din cauza atitudinii sale, Siria este pe cale să fie...

Potrivit editorialistului Hürriyet, Abdulkadir Selvi, întâlnirea președintelui Erdogan cu președintele sirian Bashar Assad a ieșit în prim-plan la Samarkand, unde a mers pentru a participa la Summitul Organizației de Cooperare de la Shanghai.

Ar putea Grecia și Turcia să intre în război? Răspunsul este da, susțin specialiștii

Turcia și Grecia ar putea intra în război, conform Michael Rubin, un membru senior al Institutului American de Întreprinderi (AEI), care a citat disperarea președintelui turc Recep Tayyip Erdogan de a diminua eșecurile sale economice pe măsură ce se apropie alegerile prezidențiale și parlamentare.

Turcia plătește 25 la sută din gazele naturale rusești în ruble

Putin a făcut acest anunț în declarația de deschidere a întâlnirii sale cu președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, cu ocazia summitului Organizației de Cooperare de la Shanghai, din fostul Uzbekistan sovietic.

Turcia a depus o scrisoare falsificată la CEDO, în dosarul pentru cel mai mare scandal de corupție a țării

Turcia a transmis Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) o scrisoare falsificată atribuită clericului turc Fethullah Gülen, sugerând că doi judecători din cazul de corupție din 2013 au luat decizii la ordinul lui Gülen, a arătat o hotărâre a Curții de la Strasbourg, citat de Turkish Minutes.

Tik-Tok ajuns viral! Turcia a lansat o anchetă, pe motiv că-l batjocorește pe Erdogan

Procuratura-șefă din Istanbul a lansat o investigație asupra unui grup de utilizatori de TikTok care au distribuit un videoclip în care îl arată pe Erdoğan apărând magic în spatele lor în timp ce își numără banii. Utilizatorii rețelelor de socializare sunt acuzați că l-au insultat pe președinte.

Tik-Tak! Erdogan a început lupta pentru voturi. Inaugurări, religie și discurs național

Conflictele cu Grecia din ultimul timp, inflația, devalorizarea lirei turcești, sărăcia, pe lângă lipsa de drepturi și libertăți cu care turcii se...

Turcia: Peste 1,7 milioane de investigații pentru terorism în șase ani

Mustafa Yeneroğlu, deputat din opoziție a evaluat datele privind procesele pentru „apartenența la o organizație teroristă armată” în raportul „Statistici 2021” al Ministerului Justiției.Mustafa Yeneroğlu, deputat din opoziție a evaluat datele privind procesele pentru „apartenența la o organizație teroristă armată” în raportul „Statistici 2021” al Ministerului Justiției.