miercuri, septembrie 21, 2022

​​Demirtaș: Ce s-ar întâmpla dacă diploma a lui Erdogan s-ar dovedi a fi falsă?

Fostul copreședinte al Partidului Popular Democrat (HDP), Selahattin Demirtaș, încarcerat, a scris un articol de opinie pentru Newspaper Wall în care vorbește că președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan nu a urmat de fapt la universitate și diploma sa este falsă.

În articolul intitulată „Diploma președintelui”, Demirtaș a spus că toate numirile pe care le-a făcut Erdoğan, toate legile pe care le-a semnat ar deveni nule dacă diploma sa se dovedește a fi de fapt falsă.

„De ce nu ai nici măcar un prieten de la universitate? Ți-ai plasat aproape toți prietenii din școala primară și liceu în stat, dar nu ai plasat un singur prieten de la universitate? Nu este rușinos pentru prietenii tăi de la universitate? ”, îl întreabă Demirtaș.

Mai jos este traducerea completă a articolului lui Demirtaş:

„Nu vorbim de un simplu număr de revistă, vorbim de ceva foarte serios. Ideea nu trebuie respinsă.

De fapt, nu contează prea mult dacă o persoană a mers la universitate sau nu. Cunosc mulți oameni care s-au dezvoltat și au devenit competenți, chiar dacă nu au mers la universitate. Situația despre care vorbesc aici este dacă a fost îndeplinită o condiție foarte importantă cerută pentru asumarea celui mai important nivel administrativ al unei țări.

Vom afla adevărul după alegeri. S-ar putea să ne confruntăm cu cel mai mare scandal din istoria statelor moderne. Imaginați-vă ce s-ar întâmpla dacă cineva care ar fi condus țara de unul singur timp de aproape 10 ani cu o diplomă falsă.

Ce se întâmplă dacă diploma se dovedește a fi falsă?

Voi scrie câteva dintre ele.

– Deoarece toți miniștrii pe care i-a numit vor fi neautorizați, toate acțiunile acelor miniștri vor deveni și ele nule.

– Îndatorirea tuturor ambasadorilor pe care i-a numit va fi revocată.

– Îndatorirea tuturor membrilor Curții Constituționale (AYM) și ai Colegiului Judecătorilor și Procurorilor (HSK) numit de el ar fi demis

– guvernanții și rectorilor pe care i-a numit va fi demiși.

– Adică, retroactiv toate decretele sale de numire devin invalide. Birocrația de stat se prăbușește într-un minut. Toate ambasadele și misiunile străine ale țării devin neautorizate.

– Toate acordurile internaționale pe care le-au semnat devin nule.

– Toate legile adoptate de parlament și aprobate de președinte devin invalide. De exemplu, Convenția de la Istanbul intră automat în vigoare. (Convenția a fost semnată în timp ce el era prim-ministru.)

– Toate cazurile de „insultare a președintelui” ar fi respinse. Despăgubiri ar fi plătite celor care au fost condamnați în aceste cazuri.

– Toate ofertele oferite pentru „gașca de cinci” ar fi nevalide.

Cu ce fel de situație s-ar confrunta președintele?

Întrucât va fi ridicată și imunitatea prezidențială, el va fi în măsură să fie judecat la o instanță normală, nu la Curtea Constituțională. Deci, nu ar fi nevoie de o hotărâre parlamentară, care trebuie aprobată de cel puțin 400 de deputați pentru judecarea președintelui.

Salariul care i-a fost plătit în timpul serviciului, cheltuielile Palatului (cladirea prezidențială) precum mâncare, băutură, încălzire, de la combustibilul avioanelor în care s-a îmbarcat până la salariile echipajului de zbor și din salariile pentru cei de la pază, fiecare Bănuș pe care l-a cheltuit avea să fie plătit de el.

Dacă diploma este falsă, administrațiile universitare și membrii Înaltului Comitet Electoral (YSK), care au tăcut, s-ar confrunta și cu pedepse severe.

Sunt mai multe rezultate decât putem număra, poate unele dintre ele vor fi benefice.

Câteva întrebări despre universitate

Aș dori să închei punând câteva întrebări președintelui Turciei. Să presupunem că ai o diplomă.

– De ce nu ai nici măcar un prieten de la universitate? Ți-ai plasat aproape toți prietenii din primară și liceu în stat, dar nu ai plasat un singur prieten de universitate? Nu este rușinos pentru prietenii tăi de la universitate?

– Nu există nicio fotografie cu tine din anii de facultate? De ce nu ai?

– De ce nu a ieșit nicio persoană și a spus: „Am fost împreună la universitate, am fost în aceeași clasă?”

– Să zicem că nu ai avut prieteni, nu ai avut profesor la universitate? De ce nu a ieșit un singur profesor și a spus: „A fost elevul meu”? Sau de ce nu ai spus „Aceste este profesorul meu de la universitate”?

– De ce nu ai amintiri din universitate în bibliografia ta?

Ultima și cea mai importantă întrebare.

– Câte tipuri de pasta* poți găti? Dacă nu poți face cel puțin 10 feluri, cu siguranță nu ai mers la universitate.”

*Pastele sunt cunoscute în Turcia, ca mâncarea studentului, fiind ieftine și ușor de gătit.

Turcia plătește 25 la sută din gazele naturale rusești în ruble

Putin a făcut acest anunț în declarația de deschidere a întâlnirii sale cu președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, cu ocazia summitului Organizației de Cooperare de la Shanghai, din fostul Uzbekistan sovietic.

Turcia: Peste 1,7 milioane de investigații pentru terorism în șase ani

Mustafa Yeneroğlu, deputat din opoziție a evaluat datele privind procesele pentru „apartenența la o organizație teroristă armată” în raportul „Statistici 2021” al Ministerului Justiției.Mustafa Yeneroğlu, deputat din opoziție a evaluat datele privind procesele pentru „apartenența la o organizație teroristă armată” în raportul „Statistici 2021” al Ministerului Justiției.

Erdogan a vrut să se întâlnească cu Assad, la summit-ul din Uzbekistan:„Din cauza lui, din cauza atitudinii sale, Siria este pe cale să fie...

Potrivit editorialistului Hürriyet, Abdulkadir Selvi, întâlnirea președintelui Erdogan cu președintele sirian Bashar Assad a ieșit în prim-plan la Samarkand, unde a mers pentru a participa la Summitul Organizației de Cooperare de la Shanghai.

Autoritățile turce pe urmele a 20 de jurnaliști turci, după ce au publicat într-o revistă internațională

20 de jurnaliști au fost anchetați după ce au publicat într-o revistă internațională care este publicată în 3 limbii, conform presei turcești.

Ar putea Grecia și Turcia să intre în război? Răspunsul este da, susțin specialiștii

Turcia și Grecia ar putea intra în război, conform Michael Rubin, un membru senior al Institutului American de Întreprinderi (AEI), care a citat disperarea președintelui turc Recep Tayyip Erdogan de a diminua eșecurile sale economice pe măsură ce se apropie alegerile prezidențiale și parlamentare.

Tik-Tak! Erdogan a început lupta pentru voturi. Inaugurări, religie și discurs național

Conflictele cu Grecia din ultimul timp, inflația, devalorizarea lirei turcești, sărăcia, pe lângă lipsa de drepturi și libertăți cu care turcii se...

Un consilier al șefului mafiei, Sedat Peker a fost reținut și adus la Istanbul

Emre Olur, care este cunoscut drept consilierul de presă al liderului mafiei turce, Sedat Peker, a fost adus, pe 18 septembrie, la...

​​Demirtaș: Ce s-ar întâmpla dacă diploma a lui Erdogan s-ar dovedi a fi falsă?

În articolul intitulată „Diploma președintelui”, Demirtaș a spus că toate numirile pe care le-a făcut Erdoğan, toate legile pe care le-a semnat ar deveni nule dacă diploma sa se dovedește a fi de fapt falsă.