joi, noiembrie 30, 2023

​​Demirtaș: Ce s-ar întâmpla dacă diploma a lui Erdogan s-ar dovedi a fi falsă?

Fostul copreședinte al Partidului Popular Democrat (HDP), Selahattin Demirtaș, încarcerat, a scris un articol de opinie pentru Newspaper Wall în care vorbește că președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan nu a urmat de fapt la universitate și diploma sa este falsă.

În articolul intitulată „Diploma președintelui”, Demirtaș a spus că toate numirile pe care le-a făcut Erdoğan, toate legile pe care le-a semnat ar deveni nule dacă diploma sa se dovedește a fi de fapt falsă.

„De ce nu ai nici măcar un prieten de la universitate? Ți-ai plasat aproape toți prietenii din școala primară și liceu în stat, dar nu ai plasat un singur prieten de la universitate? Nu este rușinos pentru prietenii tăi de la universitate? ”, îl întreabă Demirtaș.

Mai jos este traducerea completă a articolului lui Demirtaş:

„Nu vorbim de un simplu număr de revistă, vorbim de ceva foarte serios. Ideea nu trebuie respinsă.

De fapt, nu contează prea mult dacă o persoană a mers la universitate sau nu. Cunosc mulți oameni care s-au dezvoltat și au devenit competenți, chiar dacă nu au mers la universitate. Situația despre care vorbesc aici este dacă a fost îndeplinită o condiție foarte importantă cerută pentru asumarea celui mai important nivel administrativ al unei țări.

Vom afla adevărul după alegeri. S-ar putea să ne confruntăm cu cel mai mare scandal din istoria statelor moderne. Imaginați-vă ce s-ar întâmpla dacă cineva care ar fi condus țara de unul singur timp de aproape 10 ani cu o diplomă falsă.

Ce se întâmplă dacă diploma se dovedește a fi falsă?

Voi scrie câteva dintre ele.

– Deoarece toți miniștrii pe care i-a numit vor fi neautorizați, toate acțiunile acelor miniștri vor deveni și ele nule.

– Îndatorirea tuturor ambasadorilor pe care i-a numit va fi revocată.

– Îndatorirea tuturor membrilor Curții Constituționale (AYM) și ai Colegiului Judecătorilor și Procurorilor (HSK) numit de el ar fi demis

– guvernanții și rectorilor pe care i-a numit va fi demiși.

– Adică, retroactiv toate decretele sale de numire devin invalide. Birocrația de stat se prăbușește într-un minut. Toate ambasadele și misiunile străine ale țării devin neautorizate.

– Toate acordurile internaționale pe care le-au semnat devin nule.

– Toate legile adoptate de parlament și aprobate de președinte devin invalide. De exemplu, Convenția de la Istanbul intră automat în vigoare. (Convenția a fost semnată în timp ce el era prim-ministru.)

– Toate cazurile de „insultare a președintelui” ar fi respinse. Despăgubiri ar fi plătite celor care au fost condamnați în aceste cazuri.

– Toate ofertele oferite pentru „gașca de cinci” ar fi nevalide.

Cu ce fel de situație s-ar confrunta președintele?

Întrucât va fi ridicată și imunitatea prezidențială, el va fi în măsură să fie judecat la o instanță normală, nu la Curtea Constituțională. Deci, nu ar fi nevoie de o hotărâre parlamentară, care trebuie aprobată de cel puțin 400 de deputați pentru judecarea președintelui.

Salariul care i-a fost plătit în timpul serviciului, cheltuielile Palatului (cladirea prezidențială) precum mâncare, băutură, încălzire, de la combustibilul avioanelor în care s-a îmbarcat până la salariile echipajului de zbor și din salariile pentru cei de la pază, fiecare Bănuș pe care l-a cheltuit avea să fie plătit de el.

Dacă diploma este falsă, administrațiile universitare și membrii Înaltului Comitet Electoral (YSK), care au tăcut, s-ar confrunta și cu pedepse severe.

Sunt mai multe rezultate decât putem număra, poate unele dintre ele vor fi benefice.

Câteva întrebări despre universitate

Aș dori să închei punând câteva întrebări președintelui Turciei. Să presupunem că ai o diplomă.

– De ce nu ai nici măcar un prieten de la universitate? Ți-ai plasat aproape toți prietenii din primară și liceu în stat, dar nu ai plasat un singur prieten de universitate? Nu este rușinos pentru prietenii tăi de la universitate?

– Nu există nicio fotografie cu tine din anii de facultate? De ce nu ai?

– De ce nu a ieșit nicio persoană și a spus: „Am fost împreună la universitate, am fost în aceeași clasă?”

– Să zicem că nu ai avut prieteni, nu ai avut profesor la universitate? De ce nu a ieșit un singur profesor și a spus: „A fost elevul meu”? Sau de ce nu ai spus „Aceste este profesorul meu de la universitate”?

– De ce nu ai amintiri din universitate în bibliografia ta?

Ultima și cea mai importantă întrebare.

– Câte tipuri de pasta* poți găti? Dacă nu poți face cel puțin 10 feluri, cu siguranță nu ai mers la universitate.”

*Pastele sunt cunoscute în Turcia, ca mâncarea studentului, fiind ieftine și ușor de gătit.

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

Cupa Turciei se va juca în Arabia Saudită, în ciuda dorinței fotbaliștii de a juca în țară

Președintele Galatasaray, Dursun Özbek, a anunțat anterior că echipa sa a cerut ca meciul să se joace în Turcia „la 100 de ani de la Republica noastră”, în timp ce Fenerbahçe a cerut ca meciul să fie jucat pe Stadionul Olimpic Atatürk sau pe Stadionul Samsun 19 Mai.

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.