miercuri, septembrie 21, 2022

Turcia: 2 bănci renunță la sistemul de plată rusesc, după sancțiunile SUA

Creditorii turci İşbank şi Denizbank au suspendat utilizarea sistemului de plăţi rusesc Mir, după o sancțiunile  SUA asupra celor acuzaţi că au ajutat Moscova să evite sancţiunile din cauza războiului din Ucraina, conform Turkish Minutes.

Suspendarile de către două dintre cele cinci bănci turcești care au folosit Mir reflectă efortul lor de a evita conflictele financiare încrucișat dintre Occident și Rusia.

Mișcările, anunțate separat, au venit după ce Washingtonul și-a extins sancțiunile săptămâna trecută pentru a include șeful entității care conduce Mir, care este popular printre zecile de mii de turiști ruși care au sosit în Turcia în acest an.

İşbank, ale cărei acţiuni au scăzut cu 10%, a declarat că a oprit plăţile Mir şi evaluează noile sancţiuni ale Trezoreriei SUA. İşbank a mai spus că doreşte să respecte legile, reglementările şi principiile comerciale naţionale şi internaţionale.

Luna trecută, Trezoreria SUA a trimis o scrisoare marilor întreprinderi turcești în care avertizează că riscă sancțiuni dacă mențin legături comerciale cu rușii,

Mulți ruși au plecat în Turcia de când invazia din februarie le-a lăsat puține alte opțiuni de călătorie, iar sancțiunile le-au oprit utilizarea principalelor carduri de credit din SUA.

Mir este încă operat de către creditorii de stat Halkbank (HALKB.IS), Vakıfbank (VAKBN.IS) și Ziraat.

Tik-Tak! Erdogan a început lupta pentru voturi. Inaugurări, religie și discurs național

Conflictele cu Grecia din ultimul timp, inflația, devalorizarea lirei turcești, sărăcia, pe lângă lipsa de drepturi și libertăți cu care turcii se...

Erdogan a vrut să se întâlnească cu Assad, la summit-ul din Uzbekistan:„Din cauza lui, din cauza atitudinii sale, Siria este pe cale să fie...

Potrivit editorialistului Hürriyet, Abdulkadir Selvi, întâlnirea președintelui Erdogan cu președintele sirian Bashar Assad a ieșit în prim-plan la Samarkand, unde a mers pentru a participa la Summitul Organizației de Cooperare de la Shanghai.

Turcia: Peste 1,7 milioane de investigații pentru terorism în șase ani

Mustafa Yeneroğlu, deputat din opoziție a evaluat datele privind procesele pentru „apartenența la o organizație teroristă armată” în raportul „Statistici 2021” al Ministerului Justiției.Mustafa Yeneroğlu, deputat din opoziție a evaluat datele privind procesele pentru „apartenența la o organizație teroristă armată” în raportul „Statistici 2021” al Ministerului Justiției.

​​Demirtaș: Ce s-ar întâmpla dacă diploma a lui Erdogan s-ar dovedi a fi falsă?

În articolul intitulată „Diploma președintelui”, Demirtaș a spus că toate numirile pe care le-a făcut Erdoğan, toate legile pe care le-a semnat ar deveni nule dacă diploma sa se dovedește a fi de fapt falsă.

Un consilier al șefului mafiei, Sedat Peker a fost reținut și adus la Istanbul

Emre Olur, care este cunoscut drept consilierul de presă al liderului mafiei turce, Sedat Peker, a fost adus, pe 18 septembrie, la...

Tik-Tok ajuns viral! Turcia a lansat o anchetă, pe motiv că-l batjocorește pe Erdogan

Procuratura-șefă din Istanbul a lansat o investigație asupra unui grup de utilizatori de TikTok care au distribuit un videoclip în care îl arată pe Erdoğan apărând magic în spatele lor în timp ce își numără banii. Utilizatorii rețelelor de socializare sunt acuzați că l-au insultat pe președinte.

Autoritățile turce pe urmele a 20 de jurnaliști turci, după ce au publicat într-o revistă internațională

20 de jurnaliști au fost anchetați după ce au publicat într-o revistă internațională care este publicată în 3 limbii, conform presei turcești.

Turcia plătește 25 la sută din gazele naturale rusești în ruble

Putin a făcut acest anunț în declarația de deschidere a întâlnirii sale cu președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, cu ocazia summitului Organizației de Cooperare de la Shanghai, din fostul Uzbekistan sovietic.