sâmbătă, decembrie 3, 2022

Apelul disperat al cadeților condamnați pe viață, după lovitura de stat:„Vrem doar libertatea pe care o merităm”

Foștii cadeți condamnați pe viață au trimis o scrisoare comună către Curtea de Apel din Turcia, cerând eliberarea după ce au fost închiși în urma evenimentelor din 15 iulie 2016, conform Stockholm Center for Freedom.

Condamnați pentru acuzații de lovitură de stat, cadeții și-au cerut libertatea într-o scrisoare publică, îndemnând instanța să-și anuleze decizia „istorice, injustă, dezastruoasă și nedreaptă”.

În ciuda faptul că au negat participarea la tentativa de lovitură de stat și au spus că acționau doar la ordinele superiorilor lor, care le-au spus că a avut loc un atac terorist în noaptea tentativei de lovitură de stat din 15 iulie 2016, foștii cadeți au fost condamnați în mai 2018, ca parte a procesului Orhanlı.

Orhanlı se referă la procesul cadeților militari pentru incidente care au avut loc la cabinele de taxare Orhanlı, din cartierul Tuzla, din Istanbul în noaptea tentativei de lovitură de stat.

În scrisoare, cadeții au afirmat că este „inacceptabil în orice ordine juridică, doctrină pozitivă sau set de valori ca soldații și cadeții, care se află în gradele cele mai inferioare ale armatei, să fie judecați și condamnați la închisoare pe viață pentru lovitură de stat, în care au fost amestecați cu tot felul de minciuni.”

„Facem apel la conștiința societății, moralitatea intelectuală, etica media și politică, puterea dreptății și justiția puterii! … Vrem doar libertatea pe care o merităm”, afirmă aceștia.

Ce s-a întâmplat?

Zeci de alți cadeți militari care au fost condamnați pe viață, sub acuzații legate de lovitură de stat, au fost eliberați în ultimele luni pentru a fi rejudecati, după ce Curtea Supremă de Apel le-a anulat sentința.

Cadeții erau în închisoare de aproximativ șase ani. Cea mai recentă decizie a instanței superioare cu privire la cei 60 de foști cadeți a venit ca o dezamăgire pentru cei care așteptau o decizie similară care ar fi făcut posibilă eliberarea lor.

Un documentar care povestește poveștile cadeților militari din Turcia, dintre care sute au fost condamnați pe nedrept din cauza presupusei lor implicări în lovitura de stat eșuată din 2016, a avut premiera pe YouTube cu câteva zile înainte de a șasea aniversare a tentativei de lovitură de stat luna trecută, atragând peste 1 milion vizualizări.

În urma tentativei de lovitură de stat, 16.409 de cadeți militari au fost expulzați din academiile lor prin decrete fără să fie supuse controlului judiciar sau parlamentar, iar 355 dintre ei au fost condamnați la închisoare pe viață.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Turcia: Numărul turiștilor a ajuns la 45 de milioane în 10 luni. Nemții pe primul loc

În aceeași perioadă a anului 2021, 2,75 milioane de turişti germani au venit în Turcia. În 2020, această cifră a fost de puțin peste 1 milion.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

Una dintre cele mai bune călătorii din lume pentru 2023: Istanbul-Sofia Express

Trenul de noapte din Turcia către Bulgaria a început să funcționeze din nou în acest an și a fost votat de Lonely...

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Istanbul: Cum se menține cultura străveche a cafelei în lumea modernă

Există locuri mai proaste pentru o cafea de dimineață decât la unchiul Mustafa Jean. Stând pe unul dintre scaunele din curtea liniştită de lângă bulevardul Istiklal, îmi dau seama că nu sunt singurul care crede asta: o pisică de stradă şi-a găsit şi ea un loc propriu, ghemuită pe o pernă lângă mine raze. Un zgomot liniștit de cești vine din bucătăria mică din colț.