luni, mai 17, 2021

Angela Merkel a declarat că musulmanii ce locuiesc pe teritoriul german şi religia lor sunt parte a Germaniei

Cancelarul german Angela Merkel a declarat vineri că musulmanii ce locuiesc pe teritoriul german şi religia lor sunt parte a Germaniei, contrazicându-l astfel pe ministrul de interne al guvernului său, Horst Seehofer, care afirmase că ‘islamul nu este parte a Germaniei’, informează dpa.

Cei circa patru milioane de musulmani ‘aparţin de asemenea Germania, exact la fel cum şi religia lor aparţine Germaniei’, a declarat Merkel, ce are frecvente contradicţii cu fostul premier bavarez cu privire la imigraţia din ţările musulmane.

Foto 2  Aiman_Mazyek
Preşedintele Consiliului Central al Musulmanilor din Germania, Aiman Mazyek, a opinat că Horst Seehofer ‘s-a descalificat şi a acţionat în mod iresponsabil’.

‘Trebuie să facem tot ce putem pentru a face coexistenţa dintre religii pe cât de pozitivă posibil’, a declarat Angela Merkel.

Ministrul de interne german, Horst Seehofer, a estimat vineri, într-un interviu, că „islamul nu aparţine Germaniei”, relansând astfel dezbaterea privind locul islamului în societatea germană. „Nu. Islamul nu aparţine Germaniei. Germania este marcată de creştinism. Duminica liberă, zilele de sărbătoare creştine şi ritualuri precum Paştele, Rusaliile sau Crăciunul sunt parte a sa”, a declarat, pentru cotidianul popular Bild, Horst Seehofer, liderul partidului extrem de conservator CSU (Uniunea Creştin-Socială), aliatul bavarez al creştin-democraţilor (CDU) conduşi de cancelarul Angela Merkel.

Declaraţia a făcut referire la o frază rostită în 2010 de preşedintele german de la acea vreme, Christian Wulff, care a afirmat ca islamul face parte „în prezent” din Germania. Angela Merkel a reluat de mai multe ori la rândul său această frază.

foto 3 merkel il contrazice pe ministrul de interne
Ministrul de interne german, Horst Seehofer, a estimat vineri, într-un interviu, că „islamul nu aparţine Germaniei”, relansând astfel dezbaterea privind locul islamului în societatea germană.

Merkel a tranşat deja această dezbatere în 2015 subliniind că Germania numără patru milioane de musulmani, majoritatea muncitori imigranţi veniţi la cererea autorităţilor sau descendenţi ai acestora, în principal de origine turcă. Luarea sa de poziţia intervenea în momentul în care ea deschidea frontierele ţării în faţa a sute de mii de refugiaţi sirieni, irakieni sau afgani.

Actuala declaraţie a lui Seehofer nu a fost câtuşi de puţin apreciată de SPD, aliaţi indispensabili pentru supravieţuirea celui de-al patrulea guvern Merkel. Noul executiv de la Berlin şi-a început mandatul miercuri, după şase luni de confuzie postelectorală, iar marele partid de centru-stânga a prevăzut un bilanţ intermediar după primele 18 luni.

foto 4 Stephan Weil
Stephan Weil, figură marcantă a SPD, l-a acuzat pe ministrul german de interne că a provocat ‘o controversă complet inutilă’.

În opinia mai multor analişti, ministrul de interne încearcă să facă reverenţe în direcţia conservatorilor, care au virat în timpul legislativelor din septembrie spre partidul de extremă-dreapta ‘Alternativa pentru Germania’ (AfD) şi al cărui rezultat istoric a privat tabăra Angelei Merkel de o majoritate clară pentru a putea guverna singură. partidul lui Seehofer, CSU, este angajat într-o luptă pentru a-şi menţine majoritatea absolută în landul Bavaria în timpul alegerilor regionale din 14 octombrie. AfD speră să-l priveze de această majoritate, obţinând un rezultat cu două cifre.

https://www.thelocal.de/20180316/islam-doesnt-belong-to-germany-says-interior-minister-horst-seehofer

 

Turcia relaxează măsurile COVID-19. Când va reveni la normal?

Turcia relaxează măsurile COVID-19. Când va reveni la normal?

Fostul ofițer de poliție, victimă a epurării practicate de guvernul turc, a murit la scurt timp după eliberare

Fostul ofițer de poliție, victimă a epurării practicate de guvernul turc, a murit la scurt timp după eliberare

Peste 26 la sută din turci nu își permit să acopere cheltuielile de bază

26,6 la sută dintre turci nu își permit să acopere costurile de bază ale traiului, pe când 54 la sută sunt la...

Turcia: Inflația la nivel record

Inflația anuală din Turcia a urcat la 17,14 la sută în aprilie, la cel mai înalt nivel din ultimii doi ani, conform...

Enes Kanter a dat foc la înștiințarea de arestarea la cererea lui Erdogan

Faimosul baschetbalist, Enes Kanter a dat foc la înștiințarea de arestare trimisă la cererea președintelui Turciei, Recep Erdogan.

Hagia Sofia: Bannerul „Nu există alt Dumnezeu decât Allah” a stârnit controverse

Hagia Sophia a fost împodobită, vineri, cu un semn tradițional iluminat, cunoscut sub numele de mahya, pentru prima dată în 87 de ani, stârnind controverse, conform Ahval News.

Moartea suspectă a jurnalistei de origine kazahă, rămâne fără răspuns după 3 ani

Un parlamentar din partidul de la conducere a făcut declarații despre moartea controversată a unei tinere jurnaliste de origine kurdă, conform Turkish Minutes.