marți, decembrie 1, 2020

Turcia: Protest inedit dar de impact, în care medicii lăsați șomeri odată cu instaurarea Situației de Urgență „OHAL”, au vândut lămâi.

Cu ocazia „Sărbătorea Medicinei” care se serbează în fiecare an pe data de 14 Martie, tinerii doctori care au fost înlăturați de la locul de muncă în urma  decretelor -legi adoptate după instaurarea Situației de Urgență OHAL, au protestat în fața Ministerului de Sănătate. În semn de protest, tinerii doctori concediați au vândut lămâi.

Cu ocazia acestei sărbători, sindicaliștii medicali au vrut să facă o conferință de presă la Spitatul de Cercetare și Instruire Numune-Ankara dar forțele de ordin au atacat acest eveniment prin  presa aservită. După acest eveniment , medicii tineri îmbrăcaţi în alb cărora li s-a alăturat deputata din partea partidului CHP, Tur Yıldız Biçer, au vândut lămâi în fața Ministerului de Sănătate, în semn de protest pentru decretele–legi (KHK).

doktor

SPRIJIN DIN PARTEA POPULAȚIEI PENTRU MEDICI.

După ce au ascultat declarațiile medicilor, lumea care asista la acest protest, a început  să cumpere lămâi. Un cetățean a sprijinit acest protest,înţelegând mesajul acestuia :  ,,Aici, cel care trebuie  să fie condamnat, căruia ar  trebuie să-i fie rușine este guvernul, care v-a vizat prin vânătoarea de vrăjitore, care lasă mii de pacienți să sufere. Guvernul trebuie să găsească o soluție la această poblemă. Dar ei ce fac, alungă medici, se joacă cu sănătatea omului.”

„NU VOM APLECA CAPUL ÎN FAŢA  PERSECUȚIILOR”

După protestul  care a inclus şi  vânzarea lămâilor, Mihriban Yıldırım a fost alungată de locul de muncăprin aplicarea  decretelor-legi. Mihriban  a declarat că nu se vor da bătuți și nu vor apleca capul în faţa persecuțiilor și investigațiilor  deschise pe numele lor.

COVID-19: Edilul Istanbulului anunță 201 decedați. Ministrul sănătății 153.” Ce ar trebui să fac? Ar trebui să tac?”

Primarul din Istanbul, Ekrem İmamoğlu a replicat criticilor legate de contestarea numărul oficial al infectaților cu COVID-19 anunțate de Ministerul Sănătății, relatează Duvar English.

COVID-19: Mii de cetăți turci s-au oferit pentru vaccinul din China

Mii de cetățeni au solicitat deja să participe la testele pentru vaccinul COVID-19 dezvoltat de China, a declarat ministrul sănătății.

Turcia: 49 de deținuți au murit. 1.600 de deținuți bolnavi sunt încă după gratii

49 de prizonieri au murit în spatele gratiilor de la începutul anului, conform cifrelor Comisiei Asistenței pentru Drepturile Omului (İHD), relatează Duvar...

Membru al Consiliului Suprem din Turcia a demisionat

Președintele Consiliului Suprem din Turcia a anunțat că a demisionat într-o postare pe contul său de Twitter, pe 24 noiembrie.

Pisicile unei femei care a murit în cutremurul din Izmir au fost adoptate

Pisicile unei femei care a murit în cutremurul din provincia vestică Izmir au fost adoptate.

COVID-19: Erdogan amenință că va introduce măsuri “dureroase”

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a declarat, pe 25 noiembrie, după o ședință a partidului, că măsurile trebuie respectate pentru a evita alte măsuri mai dure.

Noi măsuri contra COVID-19: Erdogan a anunțat carantină la sfârșitul săptămânii

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan a anunțat noile măsuri contra coronavirus, care include și o carantină completă în weekend, începând de vineri seară până luni dimineață, relatează Daily Sabah.

COVID-19: Turcia în Top 3 la numărul de infectați

Turcia a devenit cea de-a treia țară cu cel mai număr de cazuri noi de infectați cu COVID-19, relatează Duvar English.