joi, aprilie 7, 2022

Turcia: Protest inedit dar de impact, în care medicii lăsați șomeri odată cu instaurarea Situației de Urgență „OHAL”, au vândut lămâi.

Cu ocazia „Sărbătorea Medicinei” care se serbează în fiecare an pe data de 14 Martie, tinerii doctori care au fost înlăturați de la locul de muncă în urma  decretelor -legi adoptate după instaurarea Situației de Urgență OHAL, au protestat în fața Ministerului de Sănătate. În semn de protest, tinerii doctori concediați au vândut lămâi.

Cu ocazia acestei sărbători, sindicaliștii medicali au vrut să facă o conferință de presă la Spitatul de Cercetare și Instruire Numune-Ankara dar forțele de ordin au atacat acest eveniment prin  presa aservită. După acest eveniment , medicii tineri îmbrăcaţi în alb cărora li s-a alăturat deputata din partea partidului CHP, Tur Yıldız Biçer, au vândut lămâi în fața Ministerului de Sănătate, în semn de protest pentru decretele–legi (KHK).

doktor

SPRIJIN DIN PARTEA POPULAȚIEI PENTRU MEDICI.

După ce au ascultat declarațiile medicilor, lumea care asista la acest protest, a început  să cumpere lămâi. Un cetățean a sprijinit acest protest,înţelegând mesajul acestuia :  ,,Aici, cel care trebuie  să fie condamnat, căruia ar  trebuie să-i fie rușine este guvernul, care v-a vizat prin vânătoarea de vrăjitore, care lasă mii de pacienți să sufere. Guvernul trebuie să găsească o soluție la această poblemă. Dar ei ce fac, alungă medici, se joacă cu sănătatea omului.”

„NU VOM APLECA CAPUL ÎN FAŢA  PERSECUȚIILOR”

După protestul  care a inclus şi  vânzarea lămâilor, Mihriban Yıldırım a fost alungată de locul de muncăprin aplicarea  decretelor-legi. Mihriban  a declarat că nu se vor da bătuți și nu vor apleca capul în faţa persecuțiilor și investigațiilor  deschise pe numele lor.

Turcii nu văd o reducere a prețurilor la alimente după reducerile de taxe

Peste 82 la sută dintre participanții la un studiu realizat de sondajul turc MetroPOLL au susținut că noua măsură nu a avut efect, în timp ce 10,5% au spus că au văzut reducerea prețurilor, restul de 7,4% au spus că nu au auzit de nicio reducere.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Rezumatul lunii martie în Turcia: La ce au mai crescut prețurile? Varza se vinde feliată, câte un sfert

Rezumatul lunii martie în Turcia: La ce au mai crescut prețurile? Varza se vinde feliată, câte un sfert

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească.