luni, iunie 17, 2024

Turcia: Protest inedit dar de impact, în care medicii lăsați șomeri odată cu instaurarea Situației de Urgență „OHAL”, au vândut lămâi.

Cu ocazia „Sărbătorea Medicinei” care se serbează în fiecare an pe data de 14 Martie, tinerii doctori care au fost înlăturați de la locul de muncă în urma  decretelor -legi adoptate după instaurarea Situației de Urgență OHAL, au protestat în fața Ministerului de Sănătate. În semn de protest, tinerii doctori concediați au vândut lămâi.

Cu ocazia acestei sărbători, sindicaliștii medicali au vrut să facă o conferință de presă la Spitatul de Cercetare și Instruire Numune-Ankara dar forțele de ordin au atacat acest eveniment prin  presa aservită. După acest eveniment , medicii tineri îmbrăcaţi în alb cărora li s-a alăturat deputata din partea partidului CHP, Tur Yıldız Biçer, au vândut lămâi în fața Ministerului de Sănătate, în semn de protest pentru decretele–legi (KHK).

doktor

SPRIJIN DIN PARTEA POPULAȚIEI PENTRU MEDICI.

După ce au ascultat declarațiile medicilor, lumea care asista la acest protest, a început  să cumpere lămâi. Un cetățean a sprijinit acest protest,înţelegând mesajul acestuia :  ,,Aici, cel care trebuie  să fie condamnat, căruia ar  trebuie să-i fie rușine este guvernul, care v-a vizat prin vânătoarea de vrăjitore, care lasă mii de pacienți să sufere. Guvernul trebuie să găsească o soluție la această poblemă. Dar ei ce fac, alungă medici, se joacă cu sănătatea omului.”

„NU VOM APLECA CAPUL ÎN FAŢA  PERSECUȚIILOR”

După protestul  care a inclus şi  vânzarea lămâilor, Mihriban Yıldırım a fost alungată de locul de muncăprin aplicarea  decretelor-legi. Mihriban  a declarat că nu se vor da bătuți și nu vor apleca capul în faţa persecuțiilor și investigațiilor  deschise pe numele lor.

Turcia: Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a murit după ce și-a făcut transplant de păr

Sirianul Yasin Dibo, tatăl a cinci copii, care locuiește în Kahramanmaraş, a murit după operația de transplant de păr într-un spital din provincia Gaziantep.

Turcia amendează Google cu 14,8 milioane de dolari din cauza unui hotel

autoritatea de concurență a anunțat că va fi aplicată o amendă de 0,0005 la sută din veniturile zilnice ale companiei până când aceasta își va îndeplini unele dintre obligațiile, dar noua amendă a fost aplicată în schimb.

Turcia: Hotelul pentru animale a fost luat prin asalt în vacanța de 9 zile de Kurban Bayram

„Ne-am gândit la orice, de la zone interioare, exterioare și spații verzi până la zone acvatice pentru câini. Toate animalele de companie au camerele lor individuale și zonele de depozitare.”, susține Tuba Bașsevinç, managerul hotelului.

Turcia oprește programul de ajutor pentru supraviețuitorii cutremurului din februarie 2023

Autoritatea de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD) au trimis un mesaj text supraviețuitorilor care au primit ajutor pentru chirie, pentru a-i informa că programul se va încheia.

Germania: Partidul afiliat cu Erdogan nu a câștigat un loc în Parlamentul European

Demokratische Allianz für Vielfalt und Aufbruch (Alianța Democratică pentru Diversitate și Trezire, sau DAVA) a primit 148.724 de voturi din cei 65 de milioane de alegători eligibili din Germania.

Turcii se luptă să-și permită animale de sacrificiu pe fondul inflației ridicate

Familiile turcești se luptă să-și permită tradiționalul animalului de sacrificiu de Kurban Bayram, din cauza inflației, conform Turkish Minutes.

Erdogan încearcă să se apropie de CHP, din opoziție. Mesajul inelului lui Bahçeli, aliatul AKP

Erdoğan a cerut sprijin pentru o „nouă constituție”, în timp ce Özel a adus în discuție probleme economice, numiri de primar și decizii judiciare controversate, în special procesul Gezi.

Vizită specială la Moscova. Putin critică politica lui Erdogan: „Economia Turciei va pierde”

Evenimentul marcheză prima întâlnire a lui Putin cu Fidan de la numirea sa și a avut loc la doar o săptămână după ce Putin a criticat Turcia pentru adâncirea legăturilor sale economice cu instituțiile financiare occidentale.