marți, aprilie 16, 2024

Alianţa giganţilor împotriva propagării terorismului

Companiile Facebook, Microsoft, Twitter și YouTube au anunțat luni un parteneriat la nivel mondial pentru a facilita identificarea mai rapidă a conținutului cu caracter terorist din mesajele postate pe platformele lor și pentru a împiedica propagarea acestor mesaje, transmite agenția France Presse, care preia un anunț comun făcut pe site-ul fiecăreia dintre companiile în cauză.

Facebook, Microsoft, Twitter și YouTube se aliază pentru identificarea mesajelor ce au „conținut cu caracter terorist”

 

Scopul este de a constitui o bază de date comună care să conțină „amprentele digitale” ale mesajelor, fotografiilor sau filmelor de recrutare și de propagandă retrase de pe platformele lor.

 „Făcând schimb de informații între noi, vom putea folosi aceste amprente digitale pentru a identifica pe platformele noastre destinate publicului larg conținut care ar putea fi catalogat drept terorist”, se arată în mesaj.

 Inițiativa survine după ce SUA, Comisia Europeană și mai multe guverne naționale au lansat tot mai multe apeluri ca rețelele de socializare să își intensifice lupta împotriva propagandei jihadiste în mediul online.

 

 Niciun mesaj considerat drept suspect nu va fi retras sau blocat în mod automat, fiecărei companii revenindu-i misiunea de a evalua mesajele în cauză și de a lua deciziile independent. În comunicat se mai arată că baza de date comună va începe cu fotografiile și filmele „flagrante” și „cu conținut extrem” care au fost retrase de pe platformele media.

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori.